Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Фотошоп Екшън
Автор: chipsy   
Дата:   17-01-12 09:51

Проблема е следния. Опитвам се да запиша екшън, който автоматично да намаля снимки до 900х600 и след това да увеличи канвас-а с по 50рх от всяка страна. Дотук никакъв проблем. След това искам да сложа много тъкна рамка от 1рх по средата на 50-те екстра пиксела. Пак никакъв проблем.
Проблема идва, когато искам да сложа някакъв надпис. Когато PS записва дадения екшън, текста, например 9рх, изглежда добре форматиран и работи със снимки от една серия, да речем всички са по 2560х1440. Проблема идва когато когато има серия от снимки с различна резолюция и текста се форматира както си иска. Не мога да разбера защо, след като първата работа, която прави екшъна е да оразмери на 900х600.
Пробвах тази рамка да я направя в отделен файл и екшъна да отваря файла и да го сложи като нов леър, но също не работи, или move not supported, или нещо друго.
Дано сте ме разбрали какво искам да правя, но имам 200-300 снимки да им добавя рамки с надпис и не ми се занимава ръчно [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Фотошоп Екшън
Автор: Myth   
Дата:   17-01-12 10:00

Тук има доста спецове във шопа аз не съм сред тях, но пробва ли първо да си оразмериш и рамкираш снимките и след това да си направиш екшън само за надписа?

Автор: mr_kras   
Дата:   17-01-12 10:16

Провери съотношението на страните, 3:2 или 4:3. Може да си задал да запазва пропорциите при преоразмеряването и да ти се получават снимките не 900х600, а друг размер.

Дата:   17-01-12 10:17

Ползвам image processor-а на Фотошоп за цялата процедура и май не мога да избирам повече от един екшън

Дата:   17-01-12 10:20

Ами не вярвам да е от пропорциите, екшъна прави първо cmnd+alt+i 900х600, след това cmnd+alt+c 950х650, след това чертае 4 линийки и чак тогава слага надписа, който излиза с произволна големина

Автор: Canon   
Дата:   17-01-12 10:25

chipsy
Задай на преоразмеряването, освен размер и резолюция, примерно 900px @ 72DPI.
Шрифтовете се оразмеряват спрямо размера на снимката в см (или инч), не спрямо пикселите, а този размер е функция на резолюцията

Публикацията е редактирана (17-01-12 10:28)

Автор: syntrillium   
Дата:   17-01-12 10:28

А дали и резолюцията ти е еднаква на всички файлове? Размерите ясно - 900х600, но при 72 дпи и при 300 дпи 12 пункта текст ще ти даде различна големина.

едит: Canon ме изпреварил :)

Публикацията е редактирана (17-01-12 10:29)

Автор: didesignbg   
Дата:   17-01-12 10:34

моите 50 стотинки. Проблема че ти е от шрифта е ясно, но дето ще се мъчиш отвори един нов файл растеризирай шрифта в прозрачен слой в размера в който го искаш във финалното изображение, селектирай целия слой и дай копи. Във екшъна преди финала даваш пейст, докато си още в този слой с трансформ го отместваш където искаш.
Зареждаш си този екшън с имидж процесора, като просто преди това си копирал водния знак.

Дата:   17-01-12 10:40

Canon и syntrillium, мерси много! Това оправи проблема, имате по една виртуална бира от мен [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »