Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 умряла батерия? - сменена
Автор: deusex   
Дата:   16-01-12 11:10

Наскоро кпуих батерия за дслр от фотопавилион. Там имаше 3 вида батерии - за 50лв, за 80лв и за 150лв (оригиналната). Взех тази за 50лв да видя дали ще свърши работа. Ползвах я точно 2 пъти, като след 1вия път успях да я заредя с оригиналното зарядно на апарата, но след втория път няма зареждане. Зарядното работи, защото оригиналната батерия няма проблем. Та да питам, възможно ли е батерията ей така просто да умре от 2 пъти ползване? Верно че е само за 50лв, но все пак...

Отговори на това съобщение
 Re: умряла батерия?
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   16-01-12 11:19

50 лева са си 50 лева :) Чак пък само за два пъти ... Не много скъпи неоргинални китайски батерии за Canon - Photix или нещо подобно май - съм използвал с години. Иди по-добре се консултирай в павилиона - нали оттам си я купил... Те са добронамерени по принцип и може и да ти решат проблема. Пък ако се затегнат вече нещата, може и да търсиш съдействие и тук [smilie5] Ама опитай първо безболезнения вариант [smile] Само внимавай като се черпите с кафе [beer]

Автор: ilcoin   
Дата:   16-01-12 11:37

Да, възможно е. Говори с продавачите. Разликите в цените не са случайни ...

Автор: h.svinaroff   
Дата:   16-01-12 12:11

На мен една подобна изобщо не ми прави контакт с апарата...

Дата:   16-01-12 20:28

Добре от павилиона се оказаха пичове и ми замениха батерията "Braun" с по-добър модел "Hahnel" + доплащане колкото трябваше. Тя имала гаранция, само касова бележка трябва да се покаже.

Re: умряла батерия? - сменена
Автор: atrifonov   
Дата:   16-01-12 22:06

За да нямате проблеми- винаги само original[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   17-01-12 00:09

За да нямате проблеми - винаги касовата бележка!

Автор: steeens   
Дата:   17-01-12 00:16

за кой точно модел апарат е батерията? Много интересни цени видях в един сайт, за това питам.

Автор: aldygreen   
Дата:   17-01-12 00:32

>За да нямате проблеми- винаги само original

Хайде, хайде, да им пълним винаги джоба? С малко повече внимание и разбиране може да се мине и с нещо неоригинално. Резервната ми батерия е DELTA и функционално е неразличима от канонската, включително с позлатените си контакти. На по-малко от половината цена. Двете работят на смени повече от година и половина.
[shtrak]

Автор: pefoto01   
Дата:   17-01-12 01:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-01-12 04:18

За Canon 60D е батерията. Аз сега тествах тази на Hahnel и съм доволен, доста е издръжлива. А и в крайна сметка резервната батерия трябва за малко време, колкото да се довършат нещата или докато се зареди основната.

Автор: chepkata   
Дата:   17-01-12 08:30

Какво значи "резервна батерия"? Аз имам две и ги редувам. И двете са Nikon-ски, но не се държат напълно еднакво. Все пак, издръжливостта им е сходна.

Автор: vladihg   
Дата:   17-01-12 10:45

Тая тема ме подсети да си проверя старите щракалки и се изненадах неприятно[smilie18]

Всъщност има ли начин за събуждане на "умряла" лит. йонна батерия, от сапунерка дето не съм я зареждал повече от година.

Ако трябва да купувам нова батерия то тя ще е по-скъпа от самата сапунерка като гледам цените на батериите...[smilie18]

Автор: ilcoin   
Дата:   17-01-12 11:09

Не, за съжаление. Лит.йонната батерия умира, ако се остави да се разреди напълно.

Ако не ти е особенно екзотичен апарата, пробвай в ебай или в http://www.dealextreme.com/.

Автор: GenaDP   
Дата:   17-01-12 11:38

Автор: asahi

За да нямате проблеми - винаги касовата бележка!

Касовата бележка е за данъчните. За гаранцията си има гаранционна карта.

Автор: imitev   
Дата:   17-01-12 11:39

Гарнирана с касов бон...

Дата:   17-01-12 11:46

Автор: imitev
Гарнирана с касов бон...

Верно ли? А ако плащането е безкасово, с какво ще я гарнираш? С касоб вон от шкембеджийницата?

Дата:   17-01-12 12:46

Ако плащането е безкасово, ще си получиш фактура. Продавачът е задължен да ти издаде документ за извършеното плащане, независимо от начина на плащане. А шкембеджийницата е за тези с големите шкембета и големи умни глАви.[smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   17-01-12 12:52

vladihg, в ибей винаги ще намериш батерии на ниски цени, дори и оригинални. Доставката е малко бавна, ама щом не си ползвал апарата толкова време, че да му умре батерията, предполагам не е спешно.

Дата:   17-01-12 13:42

Автор: aldygreen
Ако плащането е безкасово, ще си получиш фактура.

Фактура - да, но не и касов бон.

Автор: tziko   
Дата:   17-01-12 13:51

Касовия бон гарантира единствено, че сте си платили стоката/фактурата и продавача няма право да ви иска 2ри път пари или да каже, че не е платено. Когато се плаща по банка, се създава документ в двете банки (на платеца и получателя), който удостоверява паричния превод и при спор тези документи се представят от банките. Това няма нищо общо с гаранцията и гаранционното обслужване.
Някои гаранционни карти трябва да са придружени с фактура(ако няма издадена, с касов бон).

Друг е въпроса, че в магазина са били любезни и са подменили стоката само срещу касов бон.

Публикацията е редактирана (17-01-12 13:58)

Дата:   17-01-12 18:43

В "Метро" не издават гаранционни карти, но стандартният им гаранционен срок за всички стоки е 24 месеца, включително и за фотоапарати Canon. Но там всяка покупка се придружава с фактура.

Дата:   17-01-12 19:31

Автор: aldygreen

В "Метро" не издават гаранционни карти, но стандартният им гаранционен срок за всички стоки е 24 месеца

Верно? И чорапите ли ги дават с 2 год. гаранция? [smilie18]

Автор: www.Stefoto.EU   
Дата:   17-01-12 23:08

Исках да напиша две думи по темата, ама като видях пак злобните заяждания за глупости ми се отщя.
Мъка, ...с много мъка в душата живеят някой...
...Както и да е...
Пич, аз за моето 60Д си купих втора от Павильона, марка "Hahnel", въртя я наравно с оригиналната и вече е на 20-тина цикъла за около година. Разлика е, че издържа около 15-20 процента по-малко, но тя така си беше и като "мома". [smile] Освен това веднъж на -5 градуса започна да мига, въпреки че беше пълна на 60%, но после, като влязох на топло се нормализира. За мен това поведение е нормално, все пак в днешно време всичко е цена-качество и за каквото съм си платил - това имам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: