Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 снимане през телескоп
Автор: ipolit   
Дата:   16-01-12 14:52

Здравейте,
интересува ме как мога да закача фотоапарат към телескоп, за да снимам звездно небе. Открих, че съществуват T-mount адаптери и T-пръстени, сега въпросът е откъде да взема телескоп, който има T-байонет (или това май не е байонет, а резба).
Телескопът трябва да се продава в България и цената да не надхвърля 500 лв. Ще съм благодарен за всякакви съвети.
Мерси предварително

Отговори на това съобщение
 Re: снимане през телескоп
Автор: Plamss   
Дата:   16-01-12 15:29

Виж тук

Автор: e.stanev   
Дата:   16-01-12 15:52

И Тук

Автор: ipolit   
Дата:   16-01-12 16:00

Мерси, аз тези съм ги намерил отдавна. Въпросът е за монтирането на фотоапарат на евтин телескоп.
Друг въпрос - nikon 1 с обектив 300 мм, същото ли е като телескоп с f 900 mm

Автор: insofia.net   
Дата:   16-01-12 16:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: maistorov   
Дата:   16-01-12 16:07

Много е важно да знаеш какво точно искаш да снимаш. Ако те интересува дълбокия космос ( галактики ,мъглявини ,зведни купове и т.н) ,ти трябва добра екваториална монтировка ,която да следи звездите.Ако е само за Луна ,монтировката "няма голямо значение".

Дата:   16-01-12 16:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: maistorov   
Дата:   16-01-12 16:23

Ето тук продават само монтировка с Глава EQ3-2
R.A. / DEC. мотори с Hand controller и бих казал ,че е доста добра както за дълбок космос така и за Луна и планети.

http://forum.starrydreams.com/viewtopic.php?t=4732

Аз лично имах такава монтировка и е доста лека и добра за цената си ,но я продадах за да взема по висок клас.
За телескопа бих ти препоръчал един Нютон 150/750 Ф/5. Можеш да го ползваш както за планетарно така и за дълбок космос.

Ето и Нютона

http://www.astronom-bg.com/oscommerce/catalog/product_info.php/cPath/1_9_99/products_id/768

Според мен това е най евтиния и качествен телескоп за астрофотография.

Автор: b0bb0   
Дата:   16-01-12 16:28

Темата не е толкова проста - казваме какво и готово.

Първо, 500 лв не са кой знае какъв бюджет, но за снимане на Луна сигурно ще е достатъчен. За Луната трябва фокусно 800-1000мм (при фокусно 1000мм образът на Луната върху матрицата е 9мм), при което експонациите може да са от порядъка на 1/30-1/250 сек. Значи може да не се налага задължително водене (телескопа да следва движението на Луната). Но е добре монтировката (статива) да е достатъчно стабилен, щото фокусното си е фокусно, дългичко е.

Не всеки телескоп може да става за снимане с фотоапарат в главния фокус - трябва да се провери дали фокусът на телескопа може да стигне до матрицата, защото матрицата на практика е по-изнесена от окуляра. В много случаи фотоапаратът е монтиран, ОК, но не може да се фокусира, защото се оказва, че фотоапарата е много изнесен навън, а фокусировъчното устройство не позволява повече приближаване.

Също трябва да се вземе предвид дали фокусировъчното устройство е пригодено за завиване на Т-адаптер и какъв вид Т-адаптер ще трябва. Най-добре е да се питат продавачите. В България са тези двата, към които са дадени линкове горе.

А ако се целим в нещо повече от Луна тръбата може да е същата, но изискванията за монтировката са доста по-тежки, както и цената. Там, обикновено, вече отиваме в "хиляди", не "стотин".

Дата:   16-01-12 16:51

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »