Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питанка за моторни и безмоторни обективи и тела ?
Автор: Wooolf   
Дата:   15-01-12 11:02

Здравейте , от скоро за мен придобиха интерес и другите обективи на пазара (освен китовия,който имам).Снимам с Никон Д40 , който както всички знаят е без мотор. Така няколко въпроса ми се завъртяха из главата и реших да се допитам до по-компетентните от вас:
1.Заслужава ли си закупуването на моторни обективи за това тяло.(питам, защото ми се стори , че моторните са по-скъпи от тези без)
2.По-добра инвестиция ли ще е да се смени тялото след време с такова с мотор и да се купуват после безмоторни обективи.
3.Има ли тела които да могат да работят и с моторни и безмоторни обективи(защото ако е така спокойно мога да си снимам с Д40 ,да си купя обективи (с мотор) и след време да сменя само тялото (с такова което работи и с двата вида обективи).Към този въпрос бях чул, че Д90 може да работи и с двата вида , има ли други подобни?

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка за моторни и безмоторни обективи и тела ?
Автор: tihuana   
Дата:   15-01-12 11:06

vzimai d90

Автор: boni   
Дата:   15-01-12 11:15

D90 може да, а и по-старите евтини варианти като D50, D70, D80, D100 и т.н.
Всички, които могат да работят с безмоторни обективи, работят и с по-новите обективи с мотор.

Дата:   15-01-12 11:22

Първоначално като цена , а и от нещата , които бях чул си харесах Д80 , но незнаех че може да работи и с безмоторни обективи. Благодаря за отговорите . [beer]
ПС:Питам толкова въпроси ,защото си харесвам апарата и не искам да го сменям още ,но имам интерес и към други обективи(които обаче трябва да са с мотор)... но щом има по добри тела, които работят и с двата вида просто ще сменя тялото след време. Не знам дали това е правилното решение, но имам още много да уча и за сега Д40 ми е достатъчен, проблемът ми беше само заради обективите .

Публикацията е редактирана (15-01-12 11:24)

Автор: boni   
Дата:   15-01-12 11:40

Ако го смениш с Д80 или Д90, няма да сбъркаш, автофокусната система и на двата е по-добра от на Д40. Дори и на по-старите Д50 и Д70 Аф система е по-добра от на Д40. Д40, Д40х и Д60 са с орязана АФ система от по-нисък клас, с по-малко зони и по-ниска прецизност.

Автор: simbon4o   
Дата:   15-01-12 12:00

Като цяло безмоторните които ставаха вече си имат по-скъпи, но и много по-добри заместници - няма смисъл да вземаш тяло с мотор за да ползваш старите. Разликата в цената се избива от цената на тялото.

Автор: tziko   
Дата:   15-01-12 12:03

Всички обективи обозначени с AF-S и AF-I са с мотор и имат автофокус с безмоторните тела. Има хубави и евтини обективи като af-s 35/1.8g, af-s 50/1.5g и други зависи какво ти трябва. По-доброто тяло ще ти даде някои предимства, но със стария китак нищо ново няма да видиш.

Автор: pefoto01   
Дата:   15-01-12 12:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: georgivelev   
Дата:   15-01-12 12:22

От безмоторните обективи единствените, които останаха и според мен си заслужават, са 105/2DC и 135/2 DC

По-популярните 50/1.8 и 85/1.8 вече си имат моторни версии. В случая на Д40 употребата им е малко по-трудна, защото Д40 има автофокусни зони, а не автофокусни точки, както е примерно при Д90. Недостатъкът на автофокусната зона е, че никога не знаеш в коя област на зоната ще фокусира апаратът, което прави заснемането на портрети при бленда 1.8-2.5 доста хазартна работа. Дори и с 35/1.8 @1.8 фотоапаратът прави "чудеса".

Не че не могат да се ползват, но поне според мен ще се чувстваш по-комфортно с Д80/90

Дата:   15-01-12 12:42

Благодаря ви за отговорите и аз така смятам да се насоча към единия от двата модела(Д80;Д90), но имам още да понауча от това тяло. Реших да попитам предварително нещата , които ме интересуват , за да не стане да се вайкам при свършен факт след време, но все пак мисля в най-скоро време да се оборудвам повече.
Благодаря на всички за добрите коментари и поздрави ! [shtrak] [beer]

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   15-01-12 13:21

Скоро една позната от курса на Фото Форум беше пред подобна чуденка - Д40 тяло с 18-55 кит;
Вече е горда собственичка на Д80 + 18-105 и 50мм 1.8;

Тялото с мотор е един доста добър начин да се сдобиеш с евтини и качествени обективи; - 50мм 1.8д е един отличен обектив;
както и една камара стари АФ/д обективи;
Не отричам, че новите моторни версии са една идея по-добри, но за някой не толкова взискателен биха свършили чудесна работа;

Дата:   15-01-12 13:42

Точно за това писах и аз , видях този 50мм обектив да се продава по 150 лв из форума и се замислих , че ако реша да си го взема този с мотора ще ми струва почти двойно повече . Но има време за всичко надявам се и до там да стигна [shtrak]

Автор: hemilio   
Дата:   15-01-12 22:28

За смяна на тялото има време.
Сега си вземи 35/1.8г или 50/1.8г-стават за всички тела и са чудесни

Автор: pefoto01   
Дата:   15-01-12 22:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »