Автор: Orcrist
Дата: 15-01-12 10:57
"бай Йоло Денев с чау-чау", мда, първата от снимките от тази серия е с готино кадриране, аз бих засилил мааалко контраста, но иначе е приятен кадър. Само дето отразява точно субекта, който обикновено говори на свой език и не е адекватен на събитието... не мога да прочета в случая какво е заглавието на вестника, ти добре си го поместил в кадъра и го имаш в по-голям размер - супер, но едва ли е по темата на протеста ![[smilie25]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley25.gif)
Иначе - кадрирането - както има липсващи важни елементи в някои снимки, така в други има и включени прекалено много - то се изрязва. И това и техническото качество ще се подобряват с опита ;) Пак - по-внимателно кадриране в екшъна е трудно, но при успех прави добър кадър от посредствен кадър. Първият пример с кучето затова ме радва.
Малко повече търси и изразителните физиономии, емоциите... Долу колегата аляска е хванал такъв момент, но аз бих изрязал около 80% от кадъра (може и по-малко) - само мацката с мегафона е важна. И се е наложило прегорелите участъци да спасява вероятно с шадоус/хайлайт... затова цветовете стоят странно.
Много
|
|