Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nikon D7000
Автор: gvb   
Дата:   14-01-12 21:06

Здравейте,

Преди малко си снимах в студиото и в един момент фотоапарата отказа. Ситуацията е следната при леко натискане на бутона за снимане не фокусира, а когато го натисна по-силно директно си щрака затвора без обаче да записва снимката и изписва на екрана Err. Фотоапарата си е в гаранция, но все пак ако мога да направя нещо и да ми се размине сервиза ще съм много благодарен.

До сега съм:
- Махах батерия;
- Сменял обективи;
- .... нещо дриго като идея?

Благодаря,
Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Nikon D7000
Автор: io_bs   
Дата:   14-01-12 21:21

Картата памет?

Дата:   14-01-12 21:29

Пробвах не е това.
Мерси!

Автор: shadowlevel   
Дата:   14-01-12 22:45

Опитай да направиш пре-флаш на софтуера на апарата!Тоест върни фабричните настройки и качи наново последният ъпдейт на фърмуера-ако и това не помогне-значи си за сервиз!

Автор: navy   
Дата:   14-01-12 23:23

Твърде сериозно звучи и изглежда, за да продължаваш да си играеш на екпериментатор с проби и грешки...
Носи в магазина ...

Автор: pefoto01   
Дата:   14-01-12 23:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitku   
Дата:   15-01-12 00:34

Гледах някъде по форумите нещо таквоз и се оправя без сервиз и всъщност без никаква сериозна намеса, но не помня процедурата точно. Опитай следното: махни обектива и включи на "М" (и сложи някакви средни настройки - да кажем ф/5.6 и 1/160 сек. Пробвай (евентуално с няколко рестарта) дали ще проработи тялото и да започне да мери и прави снимки (без обектив). Също така пробвай с друга карта памет. А като проработи само тялото, сложи и някой обектив. И ако не си ъпдейтнал фирмуера, ъпдейтни го, но само СЛЕД като апаратът проработи нормално. Не мисля, че е добра идея да си играеш с ъпдейти докато е в такъв авариен режим, с някакъв проблем. Защото проблемът може да е дошъл именно от проблем с работата с картата памет, а именно туй най-вече е фикснато с последната версия, но ъпдейт трябва да се прави само ако всичко си е наред, защото ако има проблем и не е ясно какъв е, няма да е ясно и какъв ще е рвзултатът от опита за ъпдейт и може да го омаже тотално. Но ако не се оправи със стандартни действия - махане/слагане на обективи; махане/слагане на батерията; смяна на режими; почистване на контактните площадки между тялото и обективите... НЕ опитвай да се правиш на "майстор". [smilie7]

Дата:   15-01-12 10:28

Благодаря на всички за съветите до колкото ми позволява без да нарушавам гаранцията и да прецаквам фотоапарата ще ги тествам нещата, ако не утре си го давам на магазина, от който го купих да си го ремонтират. Проблема ми е, че ще съм без апарат, а другата седмица имам около 3-4 фотосесии, но дано не е нещо сериозно и бързо да го оправят.

Поздрави!

Дата:   15-01-12 11:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   15-01-12 13:27

@gvb
Един лесен начин да не останеш без апарат за фотосесиите;
Наеми тяло от Фотосинтезис/Фотопавильон;

Автор: alphatier   
Дата:   15-01-12 13:33

и после с касовите бележки си искай да ти се изплати всичко от магазина,от който си си закупил фотоапарата,за едни е хоби,за други е хляб на масата....[smile]

Дата:   15-01-12 13:45

То апарата е купен от Фотопавильона :).

Автор: peter_m   
Дата:   15-01-12 13:45

Няма ли начин да ти дадат оборотно тяло

Дата:   15-01-12 13:58

Автор: zihni   
Дата:   16-01-12 08:42

Почти съм сигурен, че е картата памет. Смени я с карта от списъка в менюъла и ако проблемът не изчезне си за сервиз.

Автор: asahi   
Дата:   16-01-12 09:00

Носи го в магазина. Все ще измислите нещо да не останеш насухо.

Дата:   16-01-12 09:05

Ооо да само отварят магазина и ще съм им първият клиент.

Ще ви пиша ако решението е по-лесно от сервиз...

п.с. Благодаря на всички, които написаха по темата и дадоха съвети. Пробвах всички без update на версията на софтуера на фотоапарата.

Публикацията е редактирана (16-01-12 09:06)

Дата:   16-01-12 10:49

Един месец...без апарат...то човек по-добре да си купи апарат от чужбина и ако се развали да си плати да го оправят...

Автор: pepinski   
Дата:   16-01-12 11:00

А казаха ли ти какъв е проблема?

Автор: pitarfoto   
Дата:   16-01-12 11:02

Преди седмица и при мен със съшият модел апарат ми се случи подобен проблем само че не се гасеше апарата и само с вадене на батерия се оправяше . но като форматирах картата се оправи защо ли нямам си идея. Иначе всичко си работеше нормално[smilie7]

Дата:   16-01-12 12:10

Е от Фотопавил. няма как да ми кажат... Просто началото на другата седмица ще им поискам някакъв контакт на вносителя и ще им се обадя да им дам малко зор...

Автор: clipse   
Дата:   16-01-12 12:27

Автор: pitarfoto   
Дата:   16-01-12 12:50

Затова старите апарати не се продават а се пазят за резерва[cool]

Дата:   16-01-12 13:32

Работя в изба ;), а това ми е хобито ;).

Публикацията е редактирана (16-01-12 13:33)

Дата:   16-01-12 13:37

п.с. Колега clipse смятам, че е въпрос на избор дали да си купиш две тела в такъв момент. По тази логика да си купя и два лаптопа и хладилник, защото може би ще се развали...

Като един потребител на Sony Vaio мога да кажа, че ми оправиха лаптопа за 3 дена с пращането до Белгия или не знам и аз къде не ме интересува... Но това е въпрос на фирма и мениджмънт. Когато говорим за българи става въпрос : прееби другарче! Не е важно да съм добре, а вуте да е зле!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »