Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избиране на DSLR за начинаещ.
Автор: aluethial   
Дата:   08-01-12 01:55

Колебая се в избирането на DSLR. Преди да отговорите на темата имайте в предвид че тепърва ще започвам да се занимавам с фотография и все още не съм наясно как стоят нещата.

Колебая се между следните модели:

Sony SLT-A65V
Nikon D7000
Canon EOS 60D

Знам че има и по евтини алтернативи но ми се иска да започна с нещо което като го купя ще знам че скоро няма да ми се налага да го сменям и ще мога съответно да отделя повече пари за обективи, филтри и там каквото друго ще ми потрябва.

Приятел който се занимава с фотография ме посъветва да се ориентирам към Canon или Nikon, също да се спра на някой “KIT” тъй като излизали по евтино.

Неговата препоръка беше тази:

Canon EOS 600D kit (18-55mm IS + 55-250mm IS) + обектив Canon EF 50mm f/1.8

- До колкото мога да си го преведа явно става дума за комплект - тяло + 3 обектива.

Отговори на това съобщение
 Re: Избиране на DSLR за начинаещ.
Автор: io_bs   
Дата:   08-01-12 02:02

Първо, А65 не е DSLR. Второ, аз бих избрал D7000 (повече автофокусни точки, добро качество при високо ISO, weather sealing и два слота за карти).
Успех с избора [smile]

Публикацията е редактирана (08-01-12 02:02)

Автор: da.fo   
Дата:   08-01-12 02:08

Щом сега започваш да се занимаваш - по добре си вземи първо нещо по елементарно. Докато свикнеш с тези - ще остареят морално и пак ще искаш да ги смениш а ще си хвърлил доста пари на вятъра. Вземи си една сапунерка с по дълго варио(хем след време ще ти бъде като "фотоапарата винаги под ръка") и си снимай на воля. По сложната техника не праваи от само себе си по добри снимки а те затрудбнява повече даже. Ако искаш да изглеждаш профи в очите на някоя мацка дето ще я снимаш е друг въпрос - смело вземай.

Автор: m_d   
Дата:   08-01-12 02:09

Няма смисъл да инвестираш в по-скъпо тяло на твоето ниво. Тялото, колкото и да е скъпо, до няколко години ще го смениш. А обективите могат и да те надживеят.

Слез поне едно ниво надолу, ако ще взимаш ново тяло. Например, приятелят ти правилно те е посъветвал за 600д пред 60д в канонския случай. Замисли се и за вариант употребявано тяло. Каквото и да решиш, НЕ си взимай три обектива, преди да си наясно какво правиш.

Също, помисли си много добре дали всъщност искаш ДСЛР. Съизмеримо качество на резултата ще получиш от безогледална система, която освен това е по-позната като форм-фактор и опериране за начинаещи.

Автор: pin9pandev   
Дата:   08-01-12 06:03

Zdr,

vseki e popadal v tazi situacia otnosno izbora imaiki napredvid predlaganeto.

Kato za na4alo izolirai sony, ne moga da povqrvam 4e go napisah kato se ima v predvid 4e polzvam sony i to dslr a ne slt kato A65,A55,A77 etc. Za men nai golemiq problem e niskoto ka4estvo na RAw ili JPEG (bez zna4enie) pri visoko ISO - naistina sony za men imat seriozen problem i ne naprazno ako go ostavi6 na avtomati4en rejim ne ka4va ISOto pove4e ot 400 za6toto rezultatite sa jalki. Do tuk napisanoto ne se otnasq za pro seriqta im (full frame) body-tata A900,A850.
sony imat seriozni obektivi (t sonar varitata na Zeiss) sa unikalni no sa6toto vaji i za cenite im...stiga tolkova za sony
(ako te interesuva snimki ot sony dslr vlez v dpreview.com i search - nick'spics photography-tova sam az)

Stignahme do ve4nata dilema canon vs. nikon...ne sam pristrasten, no ot po gornite az bih zalojil na D7000,no kakto ne e pro camera - taka ne e i za ''parvi stapki''
ako te valnuva video-zasnemane to 60D e logi4niq izbor. no i 550D s ka4estven obektiv 6te ti dade shoden kraen rezultat.

Naistina nedei da mu misli6 mnogo za body-to (camerata) dori i vtora raka e re6enie, pove4e trqbva da si naqsno koq sistema da izbere6 (koeto me navejda na misalta 4e sony pak otpada za6toto nikon i canon imat po golqmo raznoobrazie ot obektivi za v bade6te.

I NAI-VAJNOTO investirai v obektivi i vmesto 3te po gore vzemi edin koito 6te ima po dobri rezultati...pri obektivite e kolkoto plati6 - tolkova polu4ava6 kato ka4estvo na snimkata, no ima i istinski promocii kato 50mm f1.8 koito dava mn po visoki rezultati ot o4akvanoto za cenata si,problema mu e 4e e kato detska igra4ka (plastmasov), dori mounta mu e plastmasa:(

Uspeh i na-fokus!!!

Автор: aluethial   
Дата:   08-01-12 11:13

Благодаря на всички за полезната информация, мисля да се ориентирам към 550D или 600D.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »