Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на DSLR за начинаещ
Автор: slavi_biserov   
Дата:   06-01-12 17:34

Здравейте,колеги искам да ви попитам какъв дслр да си купя!Аз съм начинаещ фотограф на 12 години!Спрял съм се на два модела канон еос 1000д и канон еос 1100д!Бюджета ми е до 900 лв!По принцип не искам да давам повече защото съм малък ,а попринцип снимам пейзажи,макро,портрети и т.н!Моля за помщ[smilie11] [smilie11]?Поздрави[smile]!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на DSLR за начинаещ
Автор: vrabcho1974   
Дата:   06-01-12 17:40

на 12 а мислиш за DSLR [cool] браво дано професионалистите във форума ти помогнат

Автор: bordon   
Дата:   06-01-12 17:41

1100 е с добри предложения до такава сума.
Като за начало е добра машина.

Успехи :-)

Автор: io_bs   
Дата:   06-01-12 18:03

1100D би трябвало да е по-добър. Друг вариант е Nikon D3100, ама той идва малко по-скъп.
Успех [smile]

Автор: simbon4o   
Дата:   06-01-12 18:16

1100Д е доста по-добър от 1000Д!
Д3100 не е никак лош, но ако нямаш налични обективи огледай и алтернативите! Не само канон правят апарати макар че това е мнението на много хора... според мен голяма заблуда особено за евтин апарат!

Автор: IDA   
Дата:   06-01-12 18:35

Щом си начинаещ, взимай един запазен 350Д от базара, а останалите пари дай за обективи.

Иначе се позанимай малко с правопис, граматика и четене на книжки. Грамотното писане и умственото развитие ще са ти много по-нужни от апарата. Само с "по принцип", удивителни знаци и емотикони няма да стане - особено снимането, пък и всичко останало.

Автор: Vilian   
Дата:   06-01-12 18:43

Sony A35 + SAL 18-55 mmима добър сензор, стабилизация, компактно тяло и китовия обектив не е никак лош. Малко над бюджета ти е, но поне с апарата получаваш, чанта, карта памет и не на последно място имам някаква форма на обучение, което във твоя случай ще е доста полезно. Успех [smilie24]

Дата:   07-01-12 09:38

Благодаря на всички!Реших да си купя 1100д,а може ли да ми кажете като си го купя как да снимам пейзажи!Исо,бленда,скорост,компенсия и т.н!Поздрави[smile]

Автор: simbon4o   
Дата:   07-01-12 09:45

https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Автор: BorislavKostov   
Дата:   07-01-12 09:47

Планираш къде ще снимаш. Отиваш там рано сутринта или привечер. Композираш си кадъра и чакаш перфектната светлина. Апаратът вече е на статив, в режим AV (aperture value). Бленда f/8-f/9, ISO - 100, скоростта - каквато се получи. Фокусът - на хиперфокално разстояние. Използваш дистанционно или selftimer. Преглеждаш заснетия кадър на дисплея, и по-точно хистограмата му. Ако не те удовлетворява - минаваш в ръчен режим, при същата бленда и компенсираш ръчно скоростта, в зависимост от това дали искаш да експонираш повече или по-малко. Успех в начинанието [smile]

Автор: ilcoin   
Дата:   07-01-12 10:46

На 12 години, мисля че трябва да се насочиш към други жанрове на фотографията. Пейзажите са скъпо удоволствие, заради разходите за пътни и заради това, че на 12 години едва ли е добра идея да киснеш в тъмниците по байрите с техника за няколко хиляди. Освен ако не се съгласи някой да те придружава.

Иначе, успех с начинанието. Повече чети и по-малко щракай, идеята че като снимаш 400 снимки на ден все някога ще се научиш не е нова, но за съжаление не е успешна. [smilie24]

Дата:   07-01-12 15:45

BorislavKostov написа:

> Планираш къде ще снимаш. Отиваш там рано сутринта или привечер.
> Композираш си кадъра и чакаш перфектната светлина. Апаратът
> вече е на статив, в режим AV (aperture value). Бленда f/8-f/9, > ISO - 100, скоростта - каквато се получи. Фокусът - на
> хиперфокално разстояние. Използваш дистанционно или selftimer.
> Преглеждаш заснетия кадър на дисплея, и по-точно хистограмата
> му. Ако не те удовлетворява - минаваш в ръчен режим, при същата
> бленда и компенсираш ръчно скоростта, в зависимост от това
> дали искаш да експонираш повече или по-малко. Успех в начинанието [smile]

Също ще е добре да си направи „домашното“ предварително като денем огледа за интересни места, така че като отиде сутринта рано или вечерта, да бъде на точното място, а не да се лута, търсейки интересни обекти [smile]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   07-01-12 16:38

Ако наистина си само на 12, мисля, че е рано за подобна техника.
Но все пак твойте родители имат думата.
1100д[smile]

Публикацията е редактирана (07-01-12 16:39)

Дата:   07-01-12 17:17

Благодаря на всички и благодаря ,че ми помогнахте!Поздрави![smile]

Автор: ludiakolio   
Дата:   07-01-12 23:14

Качи някой добър кадър с новата придобивка ,за да покажеш на батковците какво може днешната младеж.Успех.[shtrak]

Автор: trouble_sl   
Дата:   07-01-12 23:17

След като момчето се е ориентирало вече аз мога ли да понапиша две три думи. Съвсем прясно регистриран съм, изчетох някой неща доколкото ми позволява времето. Но все пак - какъв обектив/фотоапарат е необходим за да снимам бързо движещи се обекти от разстояние поне 5-10 метра. Това ми е заниманието през цялата година, но досега го правех с видеокамера. Сега искам с фотоапарат, но какъв точно обектив?

Дата:   07-01-12 23:28

SLR, на висока скорост, с възможно по-светъл обектив.
И ред други условности [smile]

[shtrak]

Дата:   07-01-12 23:48

Зависи и от светлината. Ако е денем - и с китов обектив ще стане, ако е тъмно - ще трябва нещо светло.

Автор: trouble_sl   
Дата:   08-01-12 00:03

Ами светло е, през деня е. Често е облачно и дъждовно, което понижава светлината. Не мога да си го представя визуално, а нашия град е толкова беден на фотоапарати, че не мога и да пипна в момента, но от 10-15 метра обектив 55-200 мм достатъчен ли е. Обектите са си грамадни. Снимам автомобилни състезания. Предполагам, че трябва да е фотоапарат със следящ фокус и обектив такъв като споменатия със стабилизация.

Публикацията е редактирана (08-01-12 00:04)

Дата:   08-01-12 00:10

Като мм. може да са ти достатъчни, но вариото на тези мм. обикновенно е над 3,5-4. Светлото такова е на по-висока цена.
Може да пробваш да компенсираш до извесна степен с ИСО-то, но няма да се получи необходимата дълбочина.

Дата:   08-01-12 09:36

Добре няма проблем[smile] !ludiakolio написа:

> Качи някой добър кадър с новата
> придобивка ,за да покажеш на
> батковците какво може днешната
> младеж.Успех.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »