Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 избор wb600 и DSC-W570
Автор: flipz   
Дата:   31-12-11 00:45

Здравейте изправен съм пред следната дилема:
Имам апарат cannoc powershot A1100is и въпреки, че cannon се препоръчва от разбиращите дори в нисък клас, аз не съм доволен от апарата си и почти не съм снимал с него. Дори бих го продал на символична цена. 'имах преди него samsung a50 и правеше по- добри снимки'.

Искам да си взема не професионален апарат, но да прави добри снимки все пак, поне колкото античният ми а50 .. та мисля да заложа на Sony заради оптиката на CarlZeiss 'имах гсм с тази оптика и снимаше по- добре от апарата Cannon :)'
Другият апарат между който се двоумя е Samsung wb600 голямо цифрово, оптика на schneider-kreuznach и тн.

Ако може да ми посочите, кой би бил по- удачен вариант и дали изобщо ще правят снимки без шум и тн.

http://213.91.140.50/natural/SSA51047.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: избор wb600 и DSC-W570
Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   31-12-11 13:45

Шума в дадени условия е неизбежен, дори за най-високия клас цифрови фотоапарати... камоли за една сапунерка;

Аз лично съм фен на Самсунерките; в семейството ми има 3;
Едната е WB550 и намирам само 2 косура - липсата на A/S режими и RAW формат( макар, че в за тези пари - толкова)

Sony-то е малко по-друг клас фотоапарат;

По-близък модел до WB600 би бил Sony H55;

Дата:   31-12-11 15:28

Благодаря за отговора, аз се насочих вече към Samsung WB700 и понеделник мисля да си го купя. Разгледах малко sample снимки на различни модели и този ми допадна.
Той има и raw и а/с мисля т.е. пълни ръчни режими.

H55 не е с CarlZeiss и не бих го предпочел пред wb-700. Четох коментари, че сони без карлцейс изкривявали нещо и не вадили добри фотоси.

Публикацията е редактирана (31-12-11 15:32)

Автор: guciguci   
Дата:   31-12-11 17:24

Щях да се впусна в дълги обяснения ,кой апарат е по-добър,какво да гледаш,като избираш,как Самсунг си развалиха WB линията като махнаха Sony матрицата след Wb500,ама като прочетох,че си бил доволен от телефон с CarlZeiss "оптика" ,се отказах. [smilie2]

Дата:   01-01-12 14:41

Щеше да е полезно да споделиш не само за мен.
Имам някакъв опит, макар и не професионален и съм чел много.
Снимката беше по- добра от моментният ми Cannon 1100IS

Така или иначе утре мисля да си купя wb-700 след като разгледах SAMPLE IMAGES от апарати в този ценови клас, както и превюта в ютуб и коментари под конкретните модели.
Не бих си купил wb600 защото не ми харесаха неговите снимки, но при wb700 има коренна разлика.

Автор: guciguci   
Дата:   01-01-12 15:41

Правилно. WB600 e ужасен просто. А пък клиповете му са с толкова измити цветове,че ще ти се отще да ги гледаш. За Wb700 не мога да кажа. Не съм го имал,но пък съм се убедил на ревюта в интернет да не вярвам. Може би и затова съм сменил над 13 сапунерки. Докато попадна на най-подходящата. Вече обаче този проблем отпадна. След като се сдобих със Sony NEX3 няма никога вече на взема сапунерка,каквато и да била тя. Такъв кеф е да можеш да снимаш на ISO 1600 и после да имаш истински кадър. Освен това безкрайните варианти на ръчнофокусни обективи. В момента мога да снимам клип на бленда 1,4 за около 100 лева. Ръчно да местиш фокуса на който си искаш обект с прецизност до милиметри. Няма как да се обясни това,трябва да го пробваш.Това на сапунерка няма как да стане.
Имай предвид,че това 18х увеличение за мен е общо взето неизползваемо. Те започнаха да се оливат вече. Очаквам догодина 40х оптичен зум да сложат вече в сапунерка.

Публикацията е редактирана (01-01-12 15:47)

Дата:   01-01-12 16:40

Аз направих същата грешка с канон сапунерката, но wb700 е пъти по- добре и като любител ме задоволява на база видените фотоси от него.
Благодаря на всички и като ми го доставят от англия ще споделя мнение и снимки.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: