Автор: HSGeorgiev
Дата: 27-12-11 08:27
shampoanta, това с мотора на Канон-а в обектива и в тялото е наистина забавно
Аз обаче искам да питам за батерията, може ли?
Като снимах с 40D на футболен мач използвах две батерии в грипа и си отиваха и двете. Преди това с 300D долу-горе същия брой кадри ми се получаваха. Колеги от групичката с 400D и 350D, както и още един с 40D правеха същите резултати, общо взето. Двама колеги, първият от които снимаше с D60 (Никона имам предвид), а другия с К10D правеха двойно повече кадри с една батерия от нас. С D90 с едно зареждане на една батерия правя няколко мача със същия брой кадри в тях. Вече държа една батерия в грипа, не две. Много ми е интересно как ги получавате тези резултати с по-издържливата батерия? Всъщност колко канончета и колко никончета си пробвал за достатъчно дълго време, за сме сигурни просто, че съветите които даваш така уверено наистина са базирани на твоя опит, а не на гризане на химикала и гледане в тавана?
delux14, в този клас и в тези комплекти общо взето не са толкова големи разликите в двете предложения. По-добре е според мен да си направиш долу-горе план как ще се развиваш в бъдеще, да си нацелиш предпочитани области и жанрове и тогава в по-голяма степен ще можеш да избираш между тези две марки. Поне ще имаш яснота какви обективи евентуално може и да поискаш догодина, след две, три години :) Но каквото и да избереш, ако го вземеш с желание и снимаш с удоволствие, то ще ти носи радост. За нас, любителите това е важно Успех в избора и на фокус през новата година
|
|