Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 FinePix S5Pro и обектив Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm f/2,8G VR - проблем
Автор: abrazio   
Дата:   15-12-11 23:55

Имам странен проблем със съвместимостта между апарата и обектива.Фокусира без проблеми на всяка странична точка, но не и на централната. При зададена централна фокусна точка обективът отива на безкрайност и си остава там (отказва повече да търси фокус).При тестване на апарата с друг никонски обектив проблемът го няма, при тестване на обектива с друго никонско тяло също няма проблем(теста е правен във фотопавилион Пловдив).Възможна ли е някаква несъвместимост точно между това тяло и този обектив, или пък има нещо в настройките на фуджито, за което не знам? Бих бил благодарен на всеки, който сподели мнение на какво би могло да се дължи липсата на фокус на централна точка и дали може да се оправи. И ако го смятате за важно - обективът е нов-новеничък(купен днес), а тялото е купено на старо и историята му ми е неизвестна.

Отговори на това съобщение
 Re: FinePix S5Pro и обектив Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm f/2,8G VR - проблем
Автор: hose   
Дата:   16-12-11 00:33

пробвай за всеки случай да "рестартираш" фабричните настройки на апарата...

Автор: iasen2   
Дата:   16-12-11 06:46

а върху какво фокусираш ?
пробвай централната точка да е върху нещо по отчетливо

Автор: mondragon   
Дата:   16-12-11 10:06

Ако има проблем с фокуса, то той ще е за всички точки, а ти го имаш само при средната. Виж настройките за фокуса.

http://www.kenrockwell.com/nikon/d200/images/d200/af-mode-switch.jpg

http://www.kenrockwell.com/nikon/d200/users-guide/controls-back.htm#famss

Автор: mihajlov2   
Дата:   16-12-11 10:33

Не ми се вярва да е от това, но все пак може много внимателно да продухаш с духалка автофокусните датчици на камерата - при вдигнато огледало (в режим на чистене на матрицата) - намират се ниско долу вътре в тялото под матрицата. За да не стане беля, не трябва да навираш вътре в камерата накрайника на духалката - т.е. предният край на накрайника не трябва да влиза по-навътре от байонета на тялото.

Автор: abrazio   
Дата:   16-12-11 21:02

Рестартирах фабричните настройки, но не се оправи.

Естествено фокусирам върху отчетливи неща и настройките на фокуса са както трябва.

За сега ще се въздържа от опити да почистя датчиците, просто ме е страх да не прецакам нещо.

Благодаря, че мислите по моя проблем.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »