Автор: jorro_z
Дата: 11-12-11 14:48
Автор: ilcoin
Дата: 11-12-11 14:09
Голямата инвестиция, г-да новобранци, е в ОБЕКТИВИТЕ. И те са много по-важната част от оборудването. За учебни цели и тяло от 2006 ще ти свърши повече от перфектна работа.
--------
Прав сте, Сър!
За съжаление обаче, невобранеца е животно неуправляемо, неслушащо и неразбиращо. Непризнаващо авторитетите и въобще правещо каквото си иска.
Аз например, като един най-прост и дървен новобранец, съм направил Голямата инвестиция в ТЯЛОТО (а именно Пентакс К-5).
А останалата част от системата (не цялата система де), а именно 12 обектива - стари ръчно-фокусни обективи на К-байонет и на М42, са ми по-малката инвестиция (между 0 и 100 лв. всеки един от тях, средно по 30 на парче).
Ама то това е, защото съм новобранец, и то твърдоглав.
Ако не бях толкова твърдоглав, щях да си взема някой Никон тип д40 (преди време; а сега - д3000), заедно с Великолепния зуууууууум 18-105 или 16-85, както и съответната 50-ка без стабилизация и без мотор, щото нали, бюджета ми не е над 2000 лв....
И щях да имам великолепна система - евтино тяло с Никакви функции, хубав зум и не-автофокусен нестабилизиран твърд обектив.
А поради твърдоглавието си, сега имам тяло над-среден клас, с Всички функции (че и отгоре), както и 12 обектива (ръчно-фокусни, но с мерене и стабилизирани), както и 2 автофокусни (но те са друга тема)... за същите пари.
Хак да ми е, дето се казва...
|
|