Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за операция във Photoshop...
Автор: Myth   
Дата:   07-12-11 09:53

Искам да попитам, има ли начин да отместя даден обект във на точно определено растояние, пиксели, милиметри, няма значение просто искам да го отместя на точно определено растояние. Единия начин е да ползвам гридове, някой да каже друг начин? Задачата е че трябва да се размножи един обект и да е през равни растояния, това ок, размножих си го и после го подравних, но как става когато искам да го преместя на 40 пиксела (мярката е без значение)?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за операция във Photoshop...
Автор: Alex-dan   
Дата:   07-12-11 10:05

Защо не си улесниш живота с един Илюстратор примерно [smilie3]

Автор: kbl   
Дата:   07-12-11 10:06

След като е отворена снимката:

1.View-> Snap - активира се

2.View-> Snap to : активира се Guide от подменюто

3.View ->New Guide ->Vertical или Horizontal-> в текстовия прозорец се въвежда числото, като след него се изписват пиксели,см или проценти (px,cm,%).
4. Обекта се премества с Move по централна точка и се прилепя към синята линия
5. След извършване на всички операции по преместването:
View ->Clear Guide

Публикацията е редактирана (07-12-11 10:10)

Автор: mardraum   
Дата:   07-12-11 10:07

Селектираш го (ако е сам в слоя - селектираш слоя, ако има и друго правиш селекция на обекта) , натискаш Ctrl+T(или десен бутон Free transform или Transform selection зависи какво местиш),горе в лентата с опциите на инструмента се появяват полета с координатите на обекта по X, по Y , ъгли и си прибявяш числа с колко искаш да го преместиш:))

Автор: didesignbg   
Дата:   07-12-11 10:11

за transform вече са ти казали, това е което питаш, но си мисля, че ще ти е по-лесно и интуитивно с Distribute.

Дата:   07-12-11 10:15

Автор: mardraum
Дата: 07-12-11 10:07

Селектираш го (ако е сам в слоя - селектираш слоя, ако има и друго правиш селекция на обекта) , натискаш Ctrl+T(или десен бутон Free transform или Transform selection зависи какво местиш),горе в лентата с опциите на инструмента се появяват полета с координатите на обекта по X, по Y , ъгли и си прибявяш числа с колко искаш да го преместиш:))

[smilie24] [smilie24] [smilie24] Вярно хем чера го гледах това, като ползвах Трансформ.... ама на като почти никога не ми се е налагало и.....

Публикацията е редактирана (07-12-11 10:22)

Дата:   07-12-11 10:21

Автор: didesignbg
Дата: 07-12-11 10:11

за transform вече са ти казали, това е което питаш, но си мисля, че ще ти е по-лесно и интуитивно с Distribute.

Е да Distribute-то е ясно аз всъщност с него ги правя, ама се замислих, как всъщност става с въвеждане на точни стойности. Ама виж нещо като не ми се е налагало... и точно вчера ми беше пред очите дори в единия случай вместо в полето за промяна на размера, въведох стойност в полето за преместване, че даже си казах "Бе неща да го местя бре" [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Благодаря много на всички.

Автор: atin   
Дата:   08-12-11 00:44

Благодаря не се пие[smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »