Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за филтри
Автор: Lambov   
Дата:   05-12-11 09:54

Можете ли да ми аддете мнение за няколко филтъра които ще се ползват на 500D със китов обектив.

Макро филтри:
този

Поляризиращи:
този
и
този

Поляризиращ и UV
този

Интересува ме качеството им задоволяващо ли е и страва ли си да ги купя.
основния ми въпрос е има ли смисъл от UV и поляризиращи филтри, не може ли да се постигне ефекта им с фотошоп.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за филтри
Автор: The_Racer_GT   
Дата:   05-12-11 10:17

За макрото не знам, но не съм ползвал такива неща. УВ-то няма много голям ефект при дигиталните апарати, да не кажа почти никакъв, освен да ти пази челната леща. А за поляризиращия - първо, че нито един от тези дето си посочил не струва, второ - на китовия обектив ще е доста трудно да го използваш, защото има въртящ се челен елемент. Принципно ако искаш хубави филтри, трябва да се бръкнеш дълбоко. Най-малкото защото евтините филтри се драскат много лесно и бързо. И не, ефекта на поляризационния филтър не може да се постигне с фотошоп.

Автор: sen_shui   
Дата:   05-12-11 10:28

Аз имах такъв филтър поларизационен Green l , не само че не вършеше работа, но и разваляше качеството на изображението, отделно придаваше някакъв зеленикав цвят на снимката [smilie23] въпреки, че беше неутрален "уж" като цвят

Автор: io_bs   
Дата:   05-12-11 11:35

По-добре отиди във фотопавилион / фотосинтезис и си купи нещо качествено, което ще ти върши работа, а не такива боклуци.
И да, има смисъл от тези филтри - UV филтрите по никакъв начин не променят изображението (защото дигиталните матрици не се влияят от UV лъчи), но предпазват обективите. А за поляризиращите - синьото небе може и да го докараш в шопа, но прозрачната вода или други предмети без отражения няма да ги докараш.
Преди няколко месеца и аз си мислех да се сдобия с такива евтини стъкълца и се радвам, че се отказах. Купих си Hoya PL-CIR и съм много доволен от него.

Автор: Lambov   
Дата:   05-12-11 14:06

Благодаря за отговорите, мисля че бяхте достатъчно ясно. Много аксесоари съм си купил от там но явно като става въпрос за стъкло то трябва да е качествено.
Отказвам се за сега

Автор: neuromancer   
Дата:   05-12-11 16:53

ми то от ибей може и качествено стъкло да купиш, ама търси някаква марка, Хоя, б+в, тия са едни никакви

Автор: alsash   
Дата:   05-12-11 18:21

....един филтър да имаш - това е поляризационен!...[smilie5]

Автор: krist   
Дата:   05-12-11 19:42

хмм, alsash, и аз по-рано мислех като тебе. сега ми се струва, че ако ще е един, по-добре - ND.. ама ще трябва да са три тогава[smilie18]

Автор: asahi   
Дата:   05-12-11 19:57

Това макрото не е филтър, а Close up Macro Lens. Да не се бъркат.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »