Автор: GOSPODIN
Дата: 05-12-11 09:09
bubbator, преди 1 година и аз бях в същото положение. Попрочетох за чистенето на матрици, изгледах няколко филмчета, как става този процес и разбрах, че това е нормална и рутинна процедура, която всеки фотограф може да извърши. Купих си Green Clean и почистих, но резултата не ми хареса и си купих Photosol Digital Survival Basic Kit за 25лв. в промоция от Павилиона и матрицата светна.
Разбирам, че искаш да дадеш 20-30лв. и да не се занимаваш с чистене, но ако 2 часа или 2 дена след почистването при смяна на обективи в запрашена среда се налага пак почистване, какво правиш? Ако си някъде на планина или море, далече от цивилизацията, кой ще я почисти? Тези въпроси си ги зададох и аз и реших, че щом 30 години съм си почиствал сам апаратите от прах , то и почистването на матрицата на дигиталните е действие, което може да бъде извършено от фотографа.
Извинявам се, че не отговорих на въпроса, къде може да ти почистят матрицата по-качествено, но се надявам да съм помогнал с решение и на теб и на други четящи темата.
|
|