Автор: 3DF
Дата: 04-12-11 11:03
тези листа дето ги продават трябва да са с изрязани окръжности външна и вътрешна. Защото ако не са направени - изрязани правилно ще се получи дебаланс на диска и ще почне да бие в устройството. Това ще ти донесе неприатности с клиентите.
В МЕТРО имаше, може и сега да има комплекти листа, софтуер и "Специално устройство за монтиране на етикета върху диска"
То позволява горе долу правилно монтиране на етикета за да няма дебаланс на диска.
Аз ползвах една стара версия на корел -10 за изработка на проекта и с едно, две премествния на проекта върху писта и с една, две проби си центрирам изображението върху етикета.
За да се избегнат тези неудобства може би е по добре да се ползва принтер с възможност за принтиране на дискове + Printable Disk (дискове за принтиране), които са с бяло покритие от горе.
ПС Покупката от метро е някъде 10 - 20 лв за хартия, софт и устройство. Последното представлява един пластмасов диск с дебелина 1 - 2 см в средата пружина и тапа. всичко е с размер на ДВД Диск. Поставя се върху него отпечатания етикет с образа на долу, а с лепилото на горе. През тапата в центъра се спуска диска с пътечките от горе и се притиска. Тов е всичко.
Нещо подобно е устройството , но по малко, не е така високо и е черно.
....Въпроса ми е как да "кажа" на принтера ми къде точно да нацели правилните им места?....
Ползваш някоя версия на Корел примерно 9 или 10 . Правиш си проекта и го местиш по хартията, както си искаш. Много лесно става.
Публикацията е редактирана (04-12-11 11:48)
|
|