Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Изготвяне на обложки за дискове-как?
Автор: pepi01   
Дата:   04-12-11 10:13

Надявам се някой да се е занимавал...

Накратко в работата ми в момента искат от мен да давам снимките на диск в dvd кутийка с някакъв монтаж на нея, и самия диск също да бъде "изрисуван".

Знам, че най-лесния начин е с принтер, печатащ дискове, но с такъв просто не разполагам.

Въпросите ми са няколко: -Коя е най-удобната програма за правене на такива неща -Къде биха могли да ми ги принтират върху диск или върху фолио за диск (говорим обаче за по 1-2 бройки) -В Office 1 продават фолио за дискове - размер А4 с място за 3 диска върху него. Въпроса ми е как да "кажа" на принтера ми къде точно да нацели правилните им места?

Ще съм благодарен ако някой помогне.[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Изготвяне на обложки за дискове-как?
Автор: photostoykov   
Дата:   04-12-11 10:46

Всеки фото принтер, на когото изрично е указано, че печата директно върху дискове (особено моделите на Епсън) съдържа прилични програмки за създаване на CD/DVD обложки и директно печатане върху дисковете. За целта обаче, трябва да се използват специално предназначени дискове с бяла матова повърхност на лицето, която добре абсорбира мастилата.
За всеки случай, ето една безплатна програма за създаване на обложки:

http://www.itninews.com/news.php?readmore=1942

Успех!

Публикацията е редактирана (04-12-11 10:49)

Автор: nicos   
Дата:   04-12-11 10:52

Или може да използваш lightscribe дискове

Автор: 3DF   
Дата:   04-12-11 11:03

тези листа дето ги продават трябва да са с изрязани окръжности външна и вътрешна. Защото ако не са направени - изрязани правилно ще се получи дебаланс на диска и ще почне да бие в устройството. Това ще ти донесе неприатности с клиентите.

В МЕТРО имаше, може и сега да има комплекти листа, софтуер и "Специално устройство за монтиране на етикета върху диска"
То позволява горе долу правилно монтиране на етикета за да няма дебаланс на диска.
Аз ползвах една стара версия на корел -10 за изработка на проекта и с едно, две премествния на проекта върху писта и с една, две проби си центрирам изображението върху етикета.

За да се избегнат тези неудобства може би е по добре да се ползва принтер с възможност за принтиране на дискове + Printable Disk (дискове за принтиране), които са с бяло покритие от горе.

ПС Покупката от метро е някъде 10 - 20 лв за хартия, софт и устройство. Последното представлява един пластмасов диск с дебелина 1 - 2 см в средата пружина и тапа. всичко е с размер на ДВД Диск. Поставя се върху него отпечатания етикет с образа на долу, а с лепилото на горе. През тапата в центъра се спуска диска с пътечките от горе и се притиска. Тов е всичко.

Нещо подобно е устройството , но по малко, не е така високо и е черно.

....Въпроса ми е как да "кажа" на принтера ми къде точно да нацели правилните им места?....

Ползваш някоя версия на Корел примерно 9 или 10 . Правиш си проекта и го местиш по хартията, както си искаш. Много лесно става.

Публикацията е редактирана (04-12-11 11:48)

Дата:   04-12-11 11:14

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQf4J87TFiRq-PE_gW_TnJrPCEgivjGKwjMwaigZ5pEJ9nGaupIfcyeuCT5B...

Дата:   04-12-11 11:21

http://www.deltamedia.com/23NTOCAX-180423.html?leftmenu=mediasuppliesnav

http://www.deltamedia.com/23NTOCXK-199940.html?leftmenu=mediasuppliesnav

http://www.mrgadget.com.au/blogimages/laser_cd_dvd_label_kit_AO-LABELK_blog1.jpg

Автор: GenaDP   
Дата:   04-12-11 11:36

Заеби лепенките - печатай в/у printable CD/DVD.

Автор: swe   
Дата:   04-12-11 17:45

Лепенки, Page Maker, и линийка за да измериш отстоянията докато си направиш шаблона.
Допълнително предимство е, че ще имаш всички проекти които си правил в един файл.

ПП Можеш да използваш и наследника на PM - Adobe InDesign

Лесно се разучава програмата, поне за това за което питаш.

Автор: asahi   
Дата:   04-12-11 18:01

Сотуер - всяка програма за редакция на векторна и/или растерна графика, която поддържа оразмерени картинки или страници. И с Фотошоп става. Всичко опира до това дали я познаваш.

С лепенки е бързо и лесно. Лепил съм по 100 диска на едно сядане без приспособления (машинки). След втория стават идеални.

Изборът на технология се определя от количестото и изискванията за качество.

Автор: wiseacre   
Дата:   04-12-11 18:18

В програмата Nero има приложние Nero CoverDesigner.
Там от file==>preferences==>таба "printing" и има калибровка.

Автор: graphix   
Дата:   05-12-11 14:57

NAYA.bg - 1.60лв за 2 лепенки

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »