Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Процесор и оптика на Sony
Автор: montinm   
Дата:   04-12-11 00:12

Здравейте,

Искам да попитам има ли разлика в процесора Bionz който се използва във всички нови компактни апарати (включително нисък и висок клас) ?
и другия ми въпрос е в какво се изразява разликата (ако има такава) между Sony lens G която се използва в новите модели и Carl Zeiss. Да не би да излиза скъпо да се купуват стъкла от германците:D и Sony са решили да правят собствени?

Благодаря предварително,

Отговори на това съобщение
 Re: Процесор и оптика на Sony
Автор: hotsnail   
Дата:   04-12-11 00:24

"има ли разлика в процесора Bionz"

Каква би очаквал да е последицтаа от разликата? За фотоапаратите още не пускат игри или други софтуери, та да се чудиш, дали ще вървят хубаво.

Всеки модел си има характеристики различни за скоростта на операциите. Новите им модели са все по-бързи ако това те притеснява.

"в какво се изразява разликата (ако има такава) между Sony lens G която се използва в новите модели и Carl Zeiss"

В надписа. Тия дето пише Цайс и са в малките апарати и телефоните, са толкоз далеко от Цайс, че в Цайс сигурно не са чували за тях, освен може прибирайки леф за франчайза на името. За сведение най-евтините Цайс обективи са около 1000 Евра. Sony G идва от Minolta G - исторически Minolta G са супер добри обективи т.е. най-скъпите обективи на Минолта. Сони купиха фото бизнеса на Минолта през 2006-а Ама пак това е само табела при телефоните и малките апарати. При ДСЛР G на обектива обикновенно значи много много високо качество - най-евтините пак са около 1000 Евра.

За всеки обектив, апарат си има характеристики и тестове - гледаш и си преценяш. Какво пише на кутийката и колко струва са добри предпоставки за кои обективи или апарати да четеш. Ама надписа и дори цената не е достатъчно за правилен избор.

Публикацията е редактирана (04-12-11 00:32)

Автор: montinm   
Дата:   04-12-11 00:35

Благодаря за отговора.

относно процесора...съм наясно, че все оше не се играят игри ;), но въпреки този недостатък, цялата информаци за каквото се сетиш се обработва от него, на което се дължи и голяма част от бързодействието на апарата... от време за стартиране, мерене и т.н. Стана ми интеренсо тъй като Сони използват само този процесор в новите апарата, а прозиводители като panasonic, canon, nikon - няколко.

Автор: hotsnail   
Дата:   04-12-11 00:41

Абе повече е до софтуер. Моя паарат 3-4 пъти му обновиха софтура от 1 до 4. Бързодействието коренно се подобри при стартиране.

Механиката също е важна. Моя прави 7 снимки в секунда. Новите са 10.

Та цялата система е важна. Аз не знам дали бионз реално е чип. В моя апарат май няма чип с подобен надпис.

http://www.gh1-hack.info/wiki/SonyNEX

Предполагам BIONZ означава софтуера и начина за обработка. Пък чиповете .... виж хората са писали че в ДСЛР-ите на никон и пентакс позлват идентични.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »