Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 AVCHD или mp4
Автор: koceto82   
Дата:   03-12-11 19:16

Сигурно темата не е точно за този форум, но ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен. Та въпроса ми е, на кои от двата формата да снимам видеото от моя NEX, AVCHD или mp4. какви са предисмтвата и недостатъците на двата формата.

Отговори на това съобщение
 Re: AVCHD или mp4
Автор: hotsnail   
Дата:   03-12-11 20:22

AVCHD

по-добре е особенно ако си с 5н. Имаш опция за 25 или 50 прогресив. Това е уникално няма други апарати освен нексовете с 50 прогресив. Освен това е с доста висок битрейт.

Ама ще ти трябва скъп и хубав компютър примерно i7 със много много памет и грефична карта NVidia с 300+ ядра. Купи си Сони Вегас за видеото (Не щото е сони просто е много добро), може и Адоби Премиер (ама това май е доста по скъпо в прилична за любители версия), а може и това на windows ама то имаше проблеми с някой формати...

MP4

визуално няма да изловиш по-ниската резолюция ама май взима повече място и има повече дефекти от компресията.

Дата:   03-12-11 21:01

С nex-5n съм
Ok. Но аз ако просто си го пускам на ТВ (42") и при положение, че компютара не ми е особено бърз в какво ще ми се изразява разликата

Автор: hotsnail   
Дата:   03-12-11 21:20

Ами виж си няколко клипчета и си прецени.

Компютъра ти трябва за 2 неща

1. Да ги пускаш за гледане

2. Да ги режеш и сглабяш, може би с малко ефекти.

AVCHD ти взима и по-малко място обикновенно.

А за качестовот виж си сам и си прецени. За различни хора различни неща са приемливи

ПП На мен най-сложно ми е че трябва винаги статив (или друга стабилизация)

Публикацията е редактирана (03-12-11 21:24)

Дата:   07-12-11 17:49

Като цяло мен ме интересува просто да си ги гледам на ТВ и РС, няма да ги обработвам... Интересува ме в какво основно ще се изразява разликата

Автор: Hotsnail   
Дата:   07-12-11 22:29

Avchd би трябвало да ти спести диск

Дата:   08-12-11 08:37

Да но не пести, даже заема повече памет, та затова ме интересува в какво се изразаява разликата в качеството...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »