Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Искам фотоапарат
Автор: ThEia   
Дата:   02-12-11 15:42

Здравейте [smile] След като най-сетне успях да си издействам шанса да пиша в този форум :) бих искала да ви помоля за съвет какъв фотоапарат да си купя.

С него най-вече смятам да снимам сред природата - пейзажи, залези, водни капки по листата, едно куче което си играе.

А и също така бих искала да прави добри снимки при слаба светлина, т.е. на здрачаване.

Искам да има оптичен стабилизатор и не е необходимо да прави видео.

Моля ви препоръчайте ми подходящ вариант.

Много благодаря предварително! [smile] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Искам фотоапарат
Автор: saxon   
Дата:   02-12-11 16:03

Nikon D700 удовлетворява изискванията ти да прави добри снимки при слаба светлина. Купи към него обектив 50/1.4 , а за водните капки по листата 105/2.8 VR Micro

Автор: hemilio   
Дата:   02-12-11 16:24

Дай бюджета да видим колко е.

Автор: SLR   
Дата:   02-12-11 16:24

И задължителния Nikon 24/1.4 за пейзажи[smilie24]

Автор: slav4cho   
Дата:   02-12-11 16:25

Ако и бюджет уточниш ще е по-лесно.

Автор: slav4cho   
Дата:   02-12-11 16:30

И приблизително 10000 лв за техника дотук [smilie5]

Автор: ksietta   
Дата:   02-12-11 16:38

http://www.amazon.com/Fujifilm-FinePix-Digital-Fujinon-Optical/dp/B004HO58OI

Автор: ilcoin   
Дата:   02-12-11 17:06

Някой пак се лигави според мен ..... [smilie23]

Дата:   02-12-11 18:52

Благодаря за отговорите :) Nikona изглежда супер подходящ, но за сега не мога да си го позволя..

Бюджета ми е някъде до към 1000-1100 лв.

За фотоапаратите на Fujifilm нямам никакво мнение, но ще разгледам този вариант щом казвате че е подходящ :)

А за този Canon какво мислите? В сравнение с Fujifilm да речем?

текст http://www.amazon.com/gp/product/B005MTMFHU/ref=ox_sc_act_title_1

А и някой може ли да ми каже с поръчките от amazon на такава техника всичко ок ли е? Предполагам се плащат разни мита и т.н.?

Публикацията е редактирана (02-12-11 19:27)

Автор: pepi34   
Дата:   02-12-11 20:38

вземи си от БГ, по евтино ще ти излезе за такава малка сума

никон д7000 е добър вариант за тебе, в базара е пълно с втора употреба на прилични цени.

Автор: moketa   
Дата:   02-12-11 20:49

Вземи си нов Pentax k-r за 1050 лв, прави отлични снимки на ниско осветление, с 3 год. гаранция:
http://magazin.photosynthesis.bg/offer/200305010003.html

Дата:   02-12-11 21:32

Някак си не бих искала първия ми по-хубав апарат да е секънд хенд, затова ще се въздържа от този вариант въпреки че Никона е с добри характеристики.

Иначе и pentax-a ще включа към възможните варианти, въпреки че е пак по-слабо хвалена марка :)

А някой погледна ли линк-а за Канона който съм сложила? Май все още не се предлага в БГ но може да има някой който да е ползвал или чел нещо повече за него? [smilie24]

Автор: hemilio   
Дата:   02-12-11 21:35

Иди в магазина и кажи тва ми е бюджета,какво имате на тези пари(канон,никон и т.н.)
Разгледай ги и си избери който по ти харесва и пасва в ръката-за тези пари- Канон 1100Д или Никон Д3100 [smilie24]
Успех!
Мерак да имаш да снимаш само ,апаратите са само средство за това което можеш да направиш.
П.С. за тези парички всички марки дават горе-долу еднакви резултати!

Дата:   02-12-11 21:48

Да, това определено е най-лесния вариант, но рядко може да се намери магазин с всички подходящи модели, а и там все пак предлагат според някакви техни критерии.

Искам първо да имам наум няколко модела и тогава да ида да избера на място :)

Автор: Myth   
Дата:   02-12-11 21:50

С тоя бюджет или се замисли за нещо втора употреба или каквото и да е скитов обектив, много зависи дали имаш намерение да развиваш система и изобщо да се развиваш във фотографията или... купуваш и до там, разбира се плюс някой дребен аксесоар, щото ако ще развиваш е едно, ако не друго. Но едни 10 000лв няма да са ти излишни ако говорим за сериозно снимане, не че и за две не става, ама... компромисите не са малко. Зависи и за какво ще си ползваш снимките. 1100лв е добро начало :-)

Дата:   02-12-11 21:54

Ами за момента искам да си взема фотоапарат, с който един кажи речи напълно начинаещ да може да разбере дали има смисъл да влага пари в по-сериозна техника. Ако не мога да улавям подходящия момент и т.н. вложените хиляди левове ще са загубена инвестиция.
А ако вземе че ми провърви по нататък ще се замисля и за нещо по-качествено :)

Автор: bobihot   
Дата:   03-12-11 00:08

Точно за тези цели пентакса е добре. Пробвай го, дали ще ти хареса. [beer] [shtrak]

Автор: Myth   
Дата:   03-12-11 10:16

Ако евентуално ще се замисля за по-нататък то по-добре може би да заложи на Никон, според мен като система е по-добре, макар че за кроп ако говорим вече и Пентакс не изостават, кой знае колко К-5 е чудесна машина (мечатая си за нея). Пентакс според мен е чудесна система ако си силно ограничен от към средства и...решиш да ползваш многото ръчнофокусни обективи, които се продават за без пари. Макар да съм с Пентакс и да съм фен на марката, в случая може би ще предпочета Никон. Но има и нещо друго, конкретния Пентакс за цената си е без конкуренция и вади страхотна картинка. Но пък Никона се сменя по-лесно, повечето хора са с Никон и Канон.

Автор: compur   
Дата:   03-12-11 11:48

обикновено, пускащите подобни теми, предварително имат готов отговор и очакват само потвърждение!
започва се с никони, канони, пентакси и... в един момент автора на темата казва: а какво мислите за...? което всъщност е и отговора на неговия въпрос! [beer] [beer]

Автор: 798099   
Дата:   03-12-11 13:30

Абе, хора, не усещате ли бъзика?

По едно и също време, в трите раздела на форум "Фотография" се пускат три еднакви теми, все от хора с регистрации съответно от 30.112011; 30.11.2011; 01.12.2011...

Не знам кой и защо, не ме и интересува, ама не се връзвайте - compur вероятно е прав...ако изобщо въпросите са истински...

Ооооопс, редакция! И в раздела за начинаещи го има, но там е с лееееки нюанси...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (03-12-11 13:34)

Автор: steeens   
Дата:   04-12-11 20:49

[smilie18] [smilie18] [smilie18] Имам едни подозрения, но е възможно и случайно съвпадение.[smilie5]

Автор: 798099   
Дата:   04-12-11 21:59

steeens, много случайности, много нещо, значи! Ето ти още една, ако си я пропуснал:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1397495&t=1397495&phorum_uriauth=

не помня точно кой от големите философи беше казал, че натрупването на случайности неизменно води до закономерност... (или нещо подобно)[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Някой си прави майтап, но не схващам идеята?![smilie11] [smilie11] [smilie11]

Или просто "чукчите" са станали мнозинство...[smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: sen_shui   
Дата:   04-12-11 22:25

Добър вариант

Автор: radi_nrj   
Дата:   04-12-11 22:40

Гледам искаш да снима добре на тъмно, турбо сапунерките като Fuji HS20, Canon SX40 и Lumix FZ150, които са най-добрите просто отпадат, защото колкото и да са добри при слаба светлина се провалят брутално. Колегите вече те посъветваха да взимаш някакъв entry level DSLR и моделите ги казаха, а аз ще ги повторя:

Canon 1100D
Nikon D3100
Pentax k-r

Просто трябва да видиш кой ще ти е най удобен. Мисля, че за около 1000лв и трите може да се купят с стабилизиран 18-55.

Автор: CyberGene   
Дата:   04-12-11 22:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »