Автор: s.lazarov
Дата: 01-12-11 20:09
Изгледай видеото, макар и да не обяснява детайлно виждаш как наслагва отделните кадри. Ще се опитам да обясня с няколко думи, по начина по който аз съм го разбрал. Един подобен кадър е съставен от няколко отделни, в които експонираш детаили, най-простият възможен начин е с обикновено фенерче осветяваш обекта, който желаеш. Така един по един елемент за всеки кадър, като накрая ги наслагваш един върху друг и така. Как точно става това наслагване на кадри и на мен не ми е точно ясно, в процес на научаване съм.(-:
Доколкото разбирам има няколко условия - да няма прекалено силен източник на светлина в близост до обектите, които осветяваш, т.е. снимаш вечер и единственото осветление, което използваш е това, с което рисуваш (например фенер, светкавица на multi режим и др.) Другото условие екпонацията да не е прекалено дълга, за да не се осветят и други обекти, т.е. не ни трябва bulb, а по-скоро нещо от сорта на 10-15 сек.
Мисля да пробвам, когато ми ес отвори възможност подобно нещо, пък да видим...
А иначе не е задължително, когато се рисува със светлина да се насглагват множество кадри - може да се постигне и само с един. Оставяш апарата на статив, bulb експонация, и започваш да обикаляш около обектите в кадъра като буквално рисуваш по тях със светлинен източник.
Не знам дали съм бил полезен на някой, но ще споделям опит тук за вбъдеще, а надявам се и другите.
|
|