Автор: mitku
Дата: 30-11-11 00:22
Аз го имам "предшественика" Никор АФ 300/4. Супер си е, но е с по-бавен АФ от по-новия АФ-С (ако за някого туй е важно), но пък е и доста по-евтин. Даже го продавам (по принцип), но ми омръзна да побутвам темата на обявата - явно няма сериозни мераклии и търговията върви супер-тегаво, а подаръци не правя. Но и щом 70-300ВР ти е "скъпичък", значи просто се откажи от 300мм.
От друга страна аз имам и ръчнофокусен Никор АИ-С 300/4.5 ИФ. Отличен обектив, с отлична оптика, суперостър, много здрав и горе-долу почти с размера и теглото на 70-300 (по-новите 300мм-ови са кажи-речи двойно по-големи и по-тежки). А аз лично дори се кефя на ръчния фокус и не ми пречи (всеки луд, с номера си). Не отстъпва по нищо оптически и като картинка и възможности от съвременните си наследници, освен че няма АФ естествено, но пък може да се намери около цената на 70-300ВР.
Както се вижда всяко от тези предложения си има и плюсове и минуси и зависи от теб - аз вече продадох 70-300ВР и продавам (уж) и АФ 300/4 и всъщност предпочитам да си задържа именно ръчнофокусния 300/4.5. Но не мога да ти го препоръчам. Трябва сам да достигнеш до извода дали ще си доволен от РФ обектив... не е за всеки. А ще е неловко някак си да ти препоръчвам АФ 300/4, защото хорат ще кажат, че е понеже го продавам. Факт е, ча така да се каже най-добър и най-бърз (и най-голям, и най-тежък, и най-скъп) е новият АФ-С 300/4. Трябва сам да си прецениш приоритетите.
Публикацията е редактирана (30-11-11 00:44)
|
|