Автор: Sky_Knight
Дата: 27-11-11 22:57
Грам не съм фотограф, обаче темата е изключително любопитна. И мога да говоря от гледната точка повече на клиент и страничен наблюдател.
Не бих казал, че трябва да има някакъв стил строго специфичен за фотографите. По-скоро те трябва да се обличат максимално подходящо за работата, която вършат и където я вършат. Например: Ако ще си снимаш в студиото собствени проекти, може и по гащи... Ако ще снимаш някакви клиенти/модели - прилично облечен като за офис (ама може и без гащи ;) ). Сватбена фотография - в унисон с мероприятието, обаче по възможност нещо, което да не се набива на очи. Ако ще се снима дивата природа - няма какво да му се мисли: Дъ Норт Фейсовете, мамути и прочее екипировка... Няма смисъл да изреждам още, но моята гледна точка е такава. От фотографа, аз като клиент, не очаквам да ми се накипри. По-скоро бих го приел всякак стига да не бъде в пълен разрез с обстановката (снимки на детски рожден ден с фрак и лачени обувки )... Пък ако ще и с розово сако да дойде да ми снима стоката, важен е резултатът, нали?
Така че внимателно предварително преценяване на обстановката, клиента, мероприятието и личния вкус е най-добрият съвет за обличането на един фотограф. Според мен.
|
|