Автор: mbs
Дата: 19-11-11 11:28
Хвърли едно око и на ΕΧ1: снимки , ревю . Имаме го от скоро и още му свиквам. Всъщност, взех го за дъщерята - хем да се учи, хем да стои настрани от моите неща - но това май ми е оправданието да вкарам още една машинка вкъщи. Та първите ми впечатления са много приятни. Солиден, тежък, метален корпус... XZ-1 е като перце в сравнение с него. Много близо до усещането, което дава стария ми лентак Пентакс МЕ Супер. Всичко, което ми трябва е изнесено по копчетата, вкл. AEL. Оптиката е сравнително "къса" (72мм), но пък за сметка на това "широка" (24мм). Светлосилата е добра 1.8-2.4. Сензорчето е от големите за сапунер - 1 / 1.7″ Има двойна стабилизация и много добър подвижен AMOLED телевизор отзад - чупи се във всички посоки. Най-много ме радват пълните ръчни настройки и врътките по тялото, с които можеш да настроиш всичко, каквото си поискаш.
Какво ми липсва - визьорът и скорост по-висока от 1/1500. Батерията се държи прилично, също, но не ми харесва, че може да се зарежда само в тялото. Продават се и някакви зарядни в нета, а също и още няколко приставки, които се завинтват на резба около обектива - за фиш, теле и т.н. но не сме опрели до тях още
Тия дни ще го разходя за повече, но сега, за да не е без хич...
http://img854.imageshack.us/img854/9004/sam2052.jpg
|
|