Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос за батерии
Автор: thumper   
Дата:   14-11-11 15:09

Здравейте,
трябва ми малко помощ при избора на батерии и зарядно. Ще ги ползвам с ръчни светкавици YN-560. Спрял съм се на Sanyo XX и Maha MH-C9000 . Избрах ги на база предимно мнения, които съм чел тук и в нета. Понеже ми трябват 3 комплекта батерии, се чудя дали да не взема по-евтиния вариант Sanyoo Eneloop със зарядно да кажем La Crosse RS700-BLI . Също ме интересува и какво ще кажете за Powerex батериите, както и тези Sanyo XX дали наистина издържат 450+ светвания (ест. според мощността на светкавицата).
Иначе до сега ползвах евтини китайски батерии, които издържаха не малко, особено за парите си са супер. Сега обаче снимам доста рядко и явно като седят повече от месец и нещо зарядът им пада много (преди ги ползвах до няколко дни след зареждане). Та след 2-3 пропаднали сесии реших да се поохарча и за батерии. Предложения в друга насока също са добре дошли.
Благодаря предварително за съветите [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за батерии
Дата:   14-11-11 15:14

Пропуснах да кажа, че обмислям да мина на високоскоростни синхтонизатори, с които светкавицата гълта още повече ток, така че не е само дългото запазване на заряда основната причина за покупка на батериите.

Автор: ilcoin   
Дата:   14-11-11 15:23

[beer]

Публикацията е редактирана (14-11-11 15:24)

Автор: victory13   
Дата:   14-11-11 15:52

пауърекс имедион и саньо енелуп [cool]

Дата:   14-11-11 15:57

Това ли трябва да е синьото енелуп? [smilie8] Или просто кутийката е синя и са си тези ?

Публикацията е редактирана (14-11-11 15:59)

Автор: victory13   
Дата:   14-11-11 16:01

просто са 8... в синя кутия

Дата:   14-11-11 16:08

А защо да са по-добре от XX ? [smilie8]

Автор: rewer   
Дата:   14-11-11 16:16

Имам обикновенни Eneloop и XX много доволен от тях.Пробвах и други(Varta ,Hama,Sony) но Eneloopa са най-добри издържат повече време когато не се използват ,даже имах едни които стояха 5 месеца в всеткавицата(СБ-900) извадих я да снимам и изкарах 40-50 кадъра още.[smilie24]

Автор: GenaDP   
Дата:   14-11-11 16:18

високоскоростни синхтонизатори, с които светкавицата гълта още повече ток

Туй кой ти го рече? [smilie8]

Дата:   14-11-11 16:24

rewer, кой от двата модела препоръчваш? Голяма ли е разликата? п.п. 5 месеца се седели без да ги ползваш или си снимал 5 месеца без да ги сменяш? [smilie5]
GenaDP, ако не си съгласен, ще ти кажа кой ми го рече [smilie3]

Публикацията е редактирана (14-11-11 16:26)

Автор: borovinka   
Дата:   14-11-11 16:44

През уикенда се наложи да направя някои снимки с ръчна светкавица и изрових едни позабравени амумулатори Ansmann Max E. За последен път ги бях зареждал в началото на февруари. Направих стотина импулса при пълна мощност с Metz 45 и не усетих нещо нередно. Все едно акумулаторите бяха зареждани предишния ден. Нямам представа доколко са добри като всякакви други характеристики, но бих ги препоръчал с чиста съвест, тъй като досега нито веднъж не са ме подвеждали. Имам 12 бр. от тях.

Повече можете да видите тук - http://tinyurl.com/36cs7ek

Автор: gmir   
Дата:   14-11-11 20:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: rewer   
Дата:   14-11-11 22:26

Говоря за XX на Sanyo.Стояха без да ги ползвам както ги купих ,тоест с фабричния заряд.А обикновени имам повече от 4 години и все още са ок ,като ги заревдам с Technoline BC-700 зарядно с процесор .Имах и Sony 2500mAh но вече сдадоха багажа и то само след 2 години ползване а не са по-евтини от Eneloop.

Автор: KuKumicin4e   
Дата:   15-11-11 10:06

Ами аз не снимам кой знае колко , но все пак...
Санио Енелууп съм сложил в светкавицата която е точно същата.Зареждам ги .... кажи-речи два до три пъти годишно.През цялото останало време понятието саморазряд не съм го установил.И винаги светкавицата ми си зарежда за норматив и си свети нормално.
Купил съм ги от тук,в комплект със зарядното: магазин

Дата:   15-11-11 10:08

Автор: thumper

GenaDP, ако не си съгласен, ще ти кажа кой ми го рече

Ми кажи, че да се посмеем дружно.

Дата:   15-11-11 10:13

2-3 пъти годишно?! А колк често ги ползваш?

Сега видях нещо в характеристиката на POWEREX MH-C9000: поддържан капацитет: 100 до 20000mAh. Това за капацитета на батериите ли се отнася?

Дата:   15-11-11 10:15

Гена, в темата от вчера за високоскоростна синхронизация съм писал в няколко поста, каквото знам. Отвори там да се посмееш [smilie3]

Дата:   15-11-11 10:32

Там вече бях. Видях даже че си редактирал свои постове, за да оправиш едно-друго. Сега кажи как скоростта с която работи синхронизаторът влияе в/у консумацията на светкавицата.

Дата:   15-11-11 10:44

Редактирам си само правописни и пунктуационни грешки, допуснати в бързината. [smilie3] В другата тема съм написал и не съм видял някой да го опровергае, че с тези синхронизатори светкавиците действат като постоянно осветление. Е кажи, не хабят ли повече ток в такъв случай? [smilie21]

п.п. Тези неща да ги обсъждаме в другата тема, тук е за батерии и зарядни [smilie8]

Публикацията е редактирана (15-11-11 10:48)

Дата:   15-11-11 10:49

Казвам - не хабят.

Колкото до "правописните и пунктоационните грешки" - редакцията ти беше да добавиш уточнение, че написаните дължини на импулса се отнасят за репортажни светкавици... [smilie25]

Дата:   15-11-11 10:55

хахаха, е ти си много наблюдателен. И да, това беше едната редакция, тъй като се сетих, че все някой ще се заяде, тъй като май повечето, които пишат там снимат в студио [smilie3]

Дата:   15-11-11 17:21

Понеже въпросчето ми май се загуби покрай другите писания, ще си го повторя:

Сега видях нещо в характеристиката на POWEREX MH-C9000: поддържан капацитет: 100 до 20000mAh. Това за капацитета на батериите ли се отнася?

Автор: Славов   
Дата:   15-11-11 18:10

Да.

Дата:   15-11-11 20:22

т.е. не зарежда батерии над 2000mAh ли? [smilie11]

Автор: neuromancer   
Дата:   15-11-11 20:30

не каза ли 20 000 mAh по-горе?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »