Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Olympus си заминава.....
Автор: GM   
Дата:   10-11-11 17:59

http://www.dpreview.com/news/1111/11111005olympuswarning.asp

http://www.bloomberg.com/news/2011-11-09/olympus-scandal-means-japan-way-no-longer-excuse.html

... най-накрая. Да почерпи варненската група[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus си заминава.....
Автор: burnmaster   
Дата:   10-11-11 18:04

Никога не съм съжалявал толкова ,че не мога да чета чужди езици[smile]

Автор: CanoniO   
Дата:   10-11-11 18:04

Калпава парА не се губи. Няма да умрат, споко...[smilie18]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   10-11-11 18:16

[smilie10] това истина ли е?

burnmaster, съвсем непретенциозен опит от текста на dpreview, само да знаеш, че не разбирам от фондови борси и търговия нито пък от термините им много и може и глупост да съм написал ...

Olympus's woes have deepened after the Tokyo Stock Exchange placed its shares 'under supervision' and warned of possible delisting. The news follows the admission that senior executives colluded for decades to hide investment losses from the market, and a subsequent statement from Olympus that it would not be able to submit its quarterly earnings report on schedule. The TSE has warned that the company will be delisted if the report is not submitted by 14th December, prompting a further fall in its shares which have now lost almost two-thirds of their value over the past month.

Проблемите на "Олимпус" се задълбочиха, след като Токийската фондова борса постави акциите на компанията "под наблюдение" и предупреди за възможност те да бъдат извадени от търговия на пода на борсата. Новината се появява след подозренията, че ръководителите на компанията от висшия ешалон са прикривали финансови загуби на корпорацията в течение на десетилетия и последвалото изявлението от корпорацията, че няма възможност да представи отчетите за финансовите си резултати за тримесечието в срок. Токийската фондова борса предупреди също така, че книжата на компанията ще бъдат извадени от търговия на пода на борсата, ако докладът не бъде представен до 14 декември. Това изявление доведе до допълнителен спад на акциите на Олимпус, които са загубили две трети от стойността си през изминалия месец.

Автор: prisonbreak   
Дата:   10-11-11 18:30

И кво от това?Ти ще загубиш ли ?

Автор: apollo   
Дата:   10-11-11 18:37

Мале автора на темата ако знае, че съм имал Е-300 след това Е-1 а сега и Е-ПЛ1 [smilie18]

Страхотни цветове имат Олитата а ако вземат направят и читави матрици цена няма да имат [smilie24]

Дата:   10-11-11 18:38

prisonbreak - разсъждаваш като Бай Ганьо...

Дата:   10-11-11 18:41

Дайте да помислим и за няколкото хиляди съдби,които честно са се трудили и изкарвали прехраната за семействата..... ;)

Автор: clipse   
Дата:   10-11-11 18:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mbs   
Дата:   10-11-11 19:11

Това, което разбирам от прочетеното последните дни е, че Олимпус са имали подразделение, което се е занимавало с инвестиции в ценни книжа. През 90-те губят много пари. За да спестят това на инвеститорите и притежателите на акции те фалшифицират данните, като със серии фиктивни сделки успяват да прикриват загубите. Но вече са разкрити и са признали счетоводните измами. Инвеститорите са в шах, защото никой не знае финансовото състояние на компанията. Акциите им са се сринали с 80% Заплашени са от заличаване от публичните фондови борси и обявяване в несъстоятелност. Дано да излязат сухи от водата.[smilie11]

Автор: CyberGene   
Дата:   10-11-11 19:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: boni   
Дата:   10-11-11 19:24

Аз работя като фотограф чат-пат за японци по разни ТВ и рекламни проекти. Много неща които знаем за тях са вече митове:)Казвали са ми в прав текст, че при тях шуробаджанащината е на ниво, а нашето "под масата" при тях е "в ръкава" . Един режисьор на реклама ми се похвали, че е взел поръчката, защото жена му е първа братовчедка на възложителя. Иначе нямало как. Изключително са ме изумявали с безотчетността си и плащането "на ръка" въпреки предложенията ми за ф-ра и банков превод. От тях точно не съм го очаквал. Снимал съм за други големи европейски или американски клиенти, при тях това е немислимо.

Автор: bordon   
Дата:   10-11-11 19:54

apollo написа:

> Мале автора на темата ако знае, че
> съм имал Е-300 след това Е-1 а сега и
> Е-ПЛ1 [smilie18]
>
> Страхотни цветове имат Олитата
> ако вземат направят и читави
> матрици цена няма да имат [smilie

Малее... ако автора знае и че след около 15 дни си чакам поръчаното Е-5 заедно с обективи ЗУЙКО. .. направо си е пълен прецак. ... :-)))))))))))

Автор: CyberGene   
Дата:   10-11-11 20:04

Автор: serjy   
Дата:   10-11-11 20:30

според мен, олимпус в момента седят на пазара на фототехника ммого по-стабилно от преди. ако имат финансови проблеми най-вероятно ще си сменят собственика, потребителите нищо няма да усетят.

Автор: alex1954   
Дата:   10-11-11 20:34

Аз пък помислих,че става въпрос за колегата Олимпус.Ми той непрекъснато пътува!И за къде пък ще заминава, като все е заминал на някъде?[smile] [smile]

Автор: tvk75   
Дата:   10-11-11 20:35

кой наистина вярва в тия глупости :)

Автор: luboar   
Дата:   10-11-11 20:49

заминава си Н.М.В.П. ;)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   10-11-11 21:09

Олиммпус от 10 години се опитват да налагат 4/3 матрички и да тръбят, колко са добри, но на всеки недалновиден експеримент му идва края.

Автор: Zeno   
Дата:   10-11-11 21:59

"Автор: GOSPODIN
Дата: 10-11-11 21:09

Олиммпус от 10 години се опитват да налагат 4/3 матрички и да тръбят, колко са добри, но на всеки недалновиден експеримент му идва края. "
Ашколсун машалла!! [cool]

Такава далновидност не бях виждал скоро.

Автор: marto   
Дата:   10-11-11 22:23

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: hotsnail   
Дата:   10-11-11 22:30

Абе май няма да фалират. От няколко месеца се върти огромен скандал около Олимпус и борда им.

Преди години са били на загуба и са укривали с някакви фалшиви транзакции загубите и сега си оправят фалшивите неща. ...

ама имаха един шеф Англичанин до скоро. Та той встъпил в длъжност шеф на Олимпус преди няколко месеца и забелязал че плащат 700-800 милиона на някакви консултанти на Каймановите острови. Разровил се и видял, че е някаква измама. Дигнал пара и се оплакал на властите. Ама от борда на Олимпус го уволнили! Хубаво амо то вече се затъркаляло колелото ....преди седмица две шефа на борда им подаде оставка (някакъв диктатор дето от 30 години е там), сега май целия им борд на директорите ще иде фира (май повечето в пандела направо). Това е.

Олимпус на дали ще фалира ама е гадна тая работа.

Инак като мислите за това колко човека биха останали без работа ако затворят - 44 000 (четиридесет и четири хиляди) служители имат в момента.

Еми това е. Споко за сега. Пък и Панасоник сигурно ще изкупят фото дивизията като топъл хлебец

Автор: Vector   
Дата:   10-11-11 22:40

Аз пък се уплаших да не би да спират изварата [smilie8]
Нема се плашите, че маанат некой друг отдел само и толко.

Дата:   10-11-11 22:50

GOSPODIN написа:

> Олиммпус от 10 години се опитват да
> налагат 4/3 матрички и да тръбят,
> колко са добри, но на всеки
> недалновиден експеримент му идва
> края.

г-н GOSPODIN се изказа...[smilie18] [smilie24]

Публикацията е редактирана (10-11-11 22:51)

Автор: sirkhann   
Дата:   10-11-11 23:05

Ей ся Сигма като купи Олимпус и си утепа коня с лопата [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »