Автор: tzl
Дата: 11-11-11 15:52
@eemanuilov - браво за усилията. Има няколко неща, които (от гледна точка на потребител) се забелязват и могат да се оправят за следващия път, но като цяло впечатлението от видеото е чудесно.
Добре свършена работа.
Относно нещата, които мога да кажа като забележка са 1-2 момента, някои от които се повтарят като "дефект":
1) Между 0:45 и 0:50 има сцена с крана, която сцена се показва за 1-2 секунди само. Т.е. тъкмо си викам — ето сега се издига кранът и ще се удовлетворя от усещането на движението, а на половина на движението (или може би е бил много бързо вдигнат) мина на друг кадър, който нямаше нищо общо с движението на крана и някак си имаше усещане на "прекъсване".
2) На някои места, като 02:04 има леко "подрусване" на камерата при движението на dolly-то.
Не ги приемай като някаква "брутална критика", тъй като аз съм все още далеч от професионална видео работа, но като скромно мнение.
Неща, които бих предложил като опции за следващо такова видео биха могли да бъдат:
1) Да има slow-motion кадри, тъй като спокойствието, което излъчва видеото предразполага към slow motion. Предполагам, че доста добре знаеш как се правят тези неща.
2) Да се монтира малко по-целенасочено като flow. Имам предвид да има някаква история, тъй като в момента (от моя гледна точка) са просто чудесни откъси от стабилизирани видео footages, които са сглобени малко произволно... или поне усещането е за произволна сглобка. Ако се измисли история и се сглоби примерно започвайки от тревата, после към водата, после храсти и накрая да завърши с "поглед отвисоко" ще има сякаш повече ефект (поне за мене).
Още веднъж, поздравления.
Публикацията е редактирана (11-11-11 15:53)
|
|