Автор: stardriver
Дата: 29-10-11 18:29
В мрежата разгледах няколко начина за конвертиране, но реших и тук ако може да направим една дискусия, в която да споделим (по-скоро споделите) опита си. Напоследък не съм доволен от резултатите, които постигам и явно ще трябва да си сменя процеса на работа.
Сега действам така: Работя предимно в Lightroom, конвертирам -> B&W, след което доизпипвам нещата като дърпам каналите, които преценя в съответната посока, ако се налага + контраст и + blacks. Понякога нещата се получават както си ги представям, но понякога черното не е толкова черно колкото ми се иска, сивее - възможно е и при сниманачния процес да съм сбъркал, не изключвам и фактора, че монитора ми не е калибриран, но като разглеждам чужди неща, които ми допадат разликата в цялостната визия на изображенията е очевадна. Примери - Бони, Никола Борисов и т.н и т.н., много са!
Горещи точки:
- различни начин/и на конвертиране (дали има случаи, в които един начин е по-добър от друг)
- може да препоръчате plug-in ако смятате, че си заслужава вниманието
- ако конвертирате през chanel mixer, какви стойности сте задали (с примери ако е възможно)
- съвети за хм...неплоски изображения
- това е малко общо, но...има ли начин още при заснемането да правим нещо, което да улесни обработката и да подобри визията като цяло
|
|