Автор: ivo_pld
Дата: 25-10-11 12:08
Колеги предложението за D350 е някак не сериозно предвид това с,което мисля да се захващам.
Относно 5D, някак не върви да го взема при положение,че хората вече се подгряват за 5D M III.
Относно това,че не ми е времето да избирам между такива тела,напротив точно сега настъпи времето за избирането на по-горен клас техника.До сега снимах,като дублиращ фотограф( и още известно време ще играя роля на такъв) с D550 и борбата с AF и шума при високо ИСО са повече от това на,което имам право,за сватбени снимки.
Не веднъж вече изпуснах прекалено важни моменти,не защото и е крив космоса на ракетата,а заради AF на този клас тяло,хората,които са снимали с такъв,на такова събитие знаят за какво говоря.Също така вече попаднах на не малко места при,които 800 ИСО не върши работа,а над него снимките стават леш.
Поначало се бях ориентирал към 5D M II заради ФФ и възможността да се снима на високо ИСО,но после чух за по-добрата АФ на 7D,а в момента в базара има добро предложение за 1D M III за това и отправих поглед и към него.
Не съм ползвал нито едно от телата и нямам никакви лични впечатления,това е и една от причините да търся съвет,кое ще е най-подходящо предвид работата,която ще се върши.
При 1D M III ми харесва факта,че това е тяло,което видимо е направено да понесе много,но липсата на ФФ за тази цена,наистина бърка в здравето.И тук възниква др. въпрос до колко е уместно да се иде на сватба само с кропки,дори едната да е про.
Комбинацията 5D M II + 1D M III или 5D M II + 7D наистина звучи супер,но тук вече трябват и много кинти,а както pstoev спомена,ще трябват и за обективи.
Като идея ми се върти в главата да намета от павилиона 5D M II и 7D и да ги тествам в "полеви" условия и да видя лично за какво иде реч.
|
|