Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Калибрация на обектив и тяло Canon
Автор: orhch   
Дата:   24-10-11 02:03

Здравейте,

Някой знае ли дали във Варна или София има читав сервиз, в който да калибрират фокуса на Canon-ски DSLR тела и обективи?
Ако има такива, ще помоля за име и координати.

Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Калибрация на обектив и тяло Canon
Автор: asahi   
Дата:   24-10-11 09:24

София, Пан сервиз.

Дата:   24-10-11 09:33

Благодаря, asahi! [smilie24]

Автор: Батко   
Дата:   24-10-11 09:43

orhch, имай едно на ум с "Пан сервиз" !!!
Може да ти забавят калибрацията цял месец, друг въпрос е колко добре ще я направят и дали няма да се окаже, че после нещо не му е наред на апарата! Оставяш си апарата ( в един мръсен склад, където стоят печки и хладилници ) и чакаш, чакаш, чакаш ... тогава ще ти хрумне, че би било по-добра идея да си го калибрираш сам - ако тялото не може, по-добре да си го смениш на едноцифрено или на 50D, отколкото да го оставиш един месец да събира прах и да го пипа незнайно кой - на практика всеки от сервиза...

Автор: rossen76   
Дата:   24-10-11 09:50

мисля че в CANON България ще ти дадат правилната информация , аз имах една сигнма за калибриране на тяло кано за 2 дни става

Дата:   24-10-11 10:01

Благодаря ви за информацията. Сега ще звънна на Canon да ги питам и тях.
Батко, за съжаление Canon са решили да не добавят функцията за корекция на 60D, който имам :(

Дата:   24-10-11 11:53

От Пан сервиз казаха: 2, 3 дена диагностика и 2-3 седмици за калибирането ...
Май ще пасувам на този етап и ще се науча да си "дофокусирам" ръчно.

Автор: nacho1   
Дата:   24-10-11 22:02

ей, тези от ПАН сервиз трябва една торба пари да ти вземат после [smilie18]
Това 2-3 седмици + 2-3 дни ми прилича на месец работа и като се има предвид, че целият личен състав трябва да се занимае с таз неземна (която никой досега не я е правил) калибрация - просто не мога да те мисля, orhch [smilie11] .... [smilie18]

А защо не питаш "Зентекс" или Наско от "Дондуков" ? Аз съм от друг град и никога не съм ходил при тях, но все хубави неща съм чувал за тях, докато за Пан-а дори и в нашият град нищо хубаво освен надежди, че ще ти свършат работа.

Дата:   24-10-11 23:41

nacho1, Зентекс мисля, че не прави калибрации, но не пречи да го питам.

Между другото докато търсих информация по темата попаднах на тази статия. Вероятно ще ви бъде интересна. http://www.lensrentals.com/blog/2008/12/this-lens-is-soft-and-other-myths

Автор: pefoto01   
Дата:   25-10-11 00:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: guesswho   
Дата:   25-10-11 00:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   25-10-11 00:42

Аз пък не познавам колега, който има Л-ка и да му се е налагало калибрация.

Автор: Батко   
Дата:   25-10-11 01:25

GOSPODIN, ти сериозно ли?
Защото аз пък съм останал с противоположни впечатления. Самите Canon са си го написали за калибрацията. Същото го пише и в многократно цитирания в темите линк към lensrentals. Или си ударил кьоравото и е трябвало да пуснеш тото, когато са ти съвпаднали точно обектива към тялото, или не снимаш на бленда, по-отворена от F8...

Автор: PIXEL5   
Дата:   27-10-11 01:07

мога да ви дам инфо за софия. Проверете в нета за точния адрес на BVI photovideo. Момчето се казва Иван и най - вероятно ще го направи веднага пред вас. Не зная тарифата, но за сметка на това, ще оцените мястото. Докато колегата работи, можете да огледате какво предлага и със сигурност ще останете очаровани. Там ще намерите всякакви глезотийки на много добри цени. човека е професионалист и е адски колектен. Аз лично вече съм му фен. Относно това дали има ефект от тунинговането на обектива - ДА. малка но има.

Дата:   27-10-11 08:55

Благодаря, eldibor!

Автор: thumper   
Дата:   27-10-11 10:40

От Зентекс знам, че най-близкото качествено оборудване за калибриране е в Букурещ. Може да разучиш и да си пратиш техниката с куриер ако си много на зор.

Дата:   27-10-11 11:04

Говорих с BVI photovideo, много любезен [smilie24]
За съжаление извършва калибрация само на апарати, които имат вградена тази функция - 50D, 5D2 и тн.
При Зентекс положението е същото.

Другото, което научих (може би ви е известно), че в България, нямало колиматор за калибриране на обективи. В ПАН сервиз калибрират само тела.

thumper, благодаря за информацията! Ще проуча.

Автор: axlastro   
Дата:   16-02-14 19:41

И аз да бутна тази стара тема - как стоят нещата към днешна дата с калибрирането на обективи към тела Canon без MFA

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »