Автор: tzl
Дата: 20-10-11 23:15
Верният отговор е това, което @n1x0n е писал — добре пипнато осветление и после ретуш.
Под "ретуш" имам предвид не да направиш нови светлини и сенки, а да направиш снимката да е в такъв илюстриран вид. Светлините и сенките се правят по време на заснемането.
Та, @rusinov, ако смяташ, че 80% от кадърът е ретуш, трябва да приемеш факта, че си сбъркал. Това го заключвам от факта, че търсиш как се ретушира. Възможно е да бъркам. Най-добре покажи един суров кадър, който смяташ да ретушираш, за да видим как си го светнал.
Лично аз съм виждал хиляди неуспешни опити да се правят такива снимки и всичките имат един концептуален проблем — смятат, че всичко е ретуш и опитват от зле осветена снимка да направят щедьовър или в случая — подобен илюстративен вид. Това няма как да стане така.
Специално Dave HIll не ползва нито "филтри", нито "actions", нито "tone mapping", нито HDR. Той сам си го казва на една конференция. Всъщност е ясно от снимките му, но поне го каза "за протокола", за да може хората да спрат да опитват да правят такива снимки за 8 секунди с разни автоматични "филтри".
Публикацията е редактирана (20-10-11 23:55)
|
|