Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за апарат за техникума
Автор: MA   
Дата:   16-10-11 22:10

Здравейте,
Малката е 9 кл. във фотографски техникум и съм й дал:
-Nikon F75 Silver Camera
-Olympus SP-570 UZ
-Praktica LB
Според нея няма апарат (иска нов)?!
Аз, в 9-и кл. имах Смяна-8 и много му се радвах.
Дали има някакви специални изисквания за техникума или е вапрос на мода?
Благодаря

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за апарат за техникума
Дата:   16-10-11 22:20

Практиката е LB 2 (както и да е)

Автор: imitev   
Дата:   16-10-11 22:23

Лентов апарат ли иска?

Дата:   16-10-11 22:24

аа, вапроса е въпрос (бел.авт.)[beer]

Дата:   16-10-11 22:24

Цифров или Цанон или Никон :)

Автор: vikitovikito   
Дата:   16-10-11 22:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   16-10-11 22:31

Купи и светломер и я запиши на един курс по фотография, щото в този Фучик нищо няма да научи.

Автор: golded   
Дата:   16-10-11 22:58

Здравейте MA ,
предполагам че повечето съученици на дъщеря Ви имат скъпи DSLR камери, и в това е проблема. Не знам как е в българските фотографски училища, но знам как е в авсрииските. Там на учениците е забранено да носят собствени апарати, когато имат практически занятия им раздават ЕДНАКВИ модели на всички и след приключване на часа си ги събират.
Аз смятам че това което сте и дали напълно задоволява училищните и нужди.

Дата:   16-10-11 23:12

благодаря за мненията

Автор: vladod   
Дата:   17-10-11 12:13

Скъп Цифров Канон или Никон [shtrak]
_______
Обяснявам:
1/ Скъп - в противен случай бива изолирана от съученичките и пренебрегвана от съучениците
2/ Цифров - снимките се гледат , предимно, на телевизорчето отзад ....... лентите се споменават вече само в учебниците, а и каквото и да научи за лентите, надали някога ще намери практическо приложение
3/ Канон или Никон - каквито и екстри да ти потрябват, има някой наблизо, ползващ същата марка, който да услужи
_______
Дано съм бил полезен [cool]

Автор: ipolit   
Дата:   17-10-11 13:26

Купи един Канон ДСЛР от базара и два преходника - за Никон Ф и М42, че да си ползвате старите обективи, и всички ще и завиждат за яката техника.
Има 350д и 400д за по 300-400 лв.

Дата:   17-10-11 15:01

те светломери нямат ли в техникума?

Дата:   17-10-11 19:34

Попитай учителката, поинтересувай се от учебния план. Удари едно валерианче предварително или иди със здрав приятел, че да те държи да не набиеш някого.

Автор: slav4cho   
Дата:   17-10-11 20:52

Кой е този техникум по скоро в кой град,че ми стана интересно.

Дата:   17-10-11 21:09

В Софето в Стрелбище

Автор: tvk75   
Дата:   17-10-11 21:24

това са глупости

Автор: neuromancer   
Дата:   17-10-11 21:45

Имаше коментари едно време, че завършващите тоя техникум никога не са виждали светломер.
"снимките се гледат , предимно, на телевизорчето отзад" - ако това е вярно, нищо чудно и горното да е вярно, от това техникум не става, по-добре да запише един курс...

Автор: fotorafi   
Дата:   18-10-11 20:11

От дългогодишния ми преподавателски опит по фотография, винаги съм настоявал учащите по фотография да започват обучението си с филмови апарати и черно-бели филми.Всичките програми за обучение,които имам от чужбина-колежи и висши учебни заведения, първата година снимат черно-бяло на филм и само с нормални обективи.
Хубаво е , дъщеря ви да снима с огледалния Практика, купете и един евтин светломер/10-15 лв/. Освен това,ще и трябват и сменяеми обективи:широкоъгълен- 20 или 29 или 35 мм, телеобектив 135 или 200 мм. На Практиката резбата на обективите е М-42 мм. Утре, когато и купите хубав цифров апарат, независимо от марката: Никон, Канон, Олимпус,Пентакс, Сони, ще ползвате с преходници тези обективи . Затова и купувайте немски обективи-Карл Цайс,цената им не пада и след години ще станат ценност.
Пожелавам успех, моят телефон за съвет е 0886-711-193. Имам излишни обективи за Парктика

Публикацията е редактирана (20-10-11 08:50)

Автор: Suggs   
Дата:   18-10-11 21:16

fotorafi [smilie24] [smilie24] [smilie24] .
Абсолютно.
А кандидатите за шофьори първо трябва да минат стаж на каруца, после на файтон, и чак тогава - на МПС [smilie5] . Как може да сядат зад волана, без да са овладели юздите и камшика?...[smilie18]

Айде стига глупости, 21-ви век сме. Всичко, което може да се научи на лентов апарат, може и на цифров. Само че няма да се дават сума ти пари за ленти и химикали.

МА, fotorafi ти ги пише тези неща, защото има излишни стари обективи за продаване. На доста високи цени, иначе досега да са заминали в базара. А ти, вместо да искаш мнение от разни непознати във форума, питай дъщеря си какъв апарат иска. Това с модата или изискванията в техникума са оправдания.

Дата:   18-10-11 21:39

Като че ли сам по-съгласен с fotorafi, да научи първо азбуката, а после четенето и т.н.

Дата:   18-10-11 22:47

Suggs, гледам ти снимките от 21-ви век и по нищо не се различават от тези от 20-ти. Вероятно ти е старо апаратчето.

Автор: Suggs   
Дата:   18-10-11 22:56

Различават се, asahi [smile] .
Тези от 20-ти век не ги виждаш.

Автор: hristov2256   
Дата:   18-10-11 23:08

Нека да не разказвам отначало как стоят нещата в това училище. :))) Най-голямата грешка, която може да направи човек, е да запише детето си именно там.

Купиш ли и нов, няма да се научи да го използва, тоест, никой няма да си мръдне пръста да покаже, така че най-много просто да иска нещо новичко :)

Публикацията е редактирана (18-10-11 23:11)

Автор: FilipPanchev   
Дата:   18-10-11 23:15

Голям палец за Христов, ако не се научи сама да снима... [smile] С новия апарат най-много да и дойде мерака да снима, което не е за подценяване.

Дата:   19-10-11 00:04

Преди това трябва да научи какво е падаща и отразена светлина, как се мери и какъв е ефекта и върху обекта и изображението му в/у филма/матрицата. С тези познания какъвто апарат и осветление да хване ще се справи доволно добре. Все пак там учат за фотографи, а не за щракачи.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »