Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Time-Lapse от протестите в София - Катуница
Автор: Magnifico   
Дата:   12-10-11 18:39

Това е втория ми опит за Time-lapse, като тук техниката на изпълнение е коренно различна.
Използвал съм Pen E-P3, който деректно снима клиповете така, както ги виждате. После само съм ги монтирал едно след друго, добавил съм някои ефекти, преливки и музика [smile]
Тук е линка за клипа. Цък!
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Time-Lapse от протестите в София - Катуница
Дата:   12-10-11 18:41

Забравих да кажа - най-добре го пуснете на HD и изчакайте да се зареди [smilie24] [smile]

Използвам да покажа и първия ми опит, този път от 570кадъра с GoPro, за който не е видял предишната тема.
Надявам се, на който му хареса, да ме подкрепи и в конкурса с едно "Харесвам" под клипа [smile]
Цък

Публикацията е редактирана (12-10-11 18:42)

Автор: J0R0   
Дата:   12-10-11 18:45

Хубаво е.
Колко кадъра му навъртя на Олито?
С какъв софтуер го сглобяваш после?

Дата:   12-10-11 18:49

Ами то го снима под формата на клипче. Само натискаш да записва и то си върши работата. Няма сглобяване на кадри, един вид видео на малък фрейм рейт.
После клиповете ги сглобявам на iMovie.

Дата:   12-10-11 19:44

[smilie24] Толкова хора го гледаха, никой освен Жоро не се обади да каже нещо [smilie8]

Публикацията е редактирана (12-10-11 20:47)

Автор: boyanb   
Дата:   12-10-11 21:23

ми гола вода е, затва си и траят [smilie7]

Автор: AlexHD   
Дата:   12-10-11 21:31

Допада ми.
Мен ме интересува ако може да разбереш някак си, през колко секунди са правени снимките. 1-2 ми се струва.

Автор: procokal   
Дата:   12-10-11 21:54

Шовинистична простотия [smilie23]

Автор: dream_catcher   
Дата:   12-10-11 21:59

интересен похват за репортаж.
иска ми се да имаше и кадри в близък план :)

Автор: marchello   
Дата:   12-10-11 22:04

за мене ми е дълго. твърде дълго. [smilie8] можеш спокойно да го съкратиш до минута, според мен. [beer]

Автор: swan_   
Дата:   12-10-11 22:27

Като цяло поздравления за ентусиазма! Не разбирам много от тайм лапс и не мога да се изкажа като експерт, но според мен за сам човек в репортажни условия си се справил добре. Не ми хареса финала - няма никаква връзка с темата (изложбата и светофара).

Автор: asahi   
Дата:   13-10-11 00:50

Хареса ми сцената с краката.

Дата:   13-10-11 00:51

AlexHD, ами не знам как. Единствено знам, че отнема около 5 секунди снимане за 1 секунда запис.

procokal, тук говорим за други неща, но все пак приемам емоционалният изблик за нещо нормално предвид темата на клипа.

marchello, може би зависи за какво си седнал. Това е кратко филче, една минута е малко според мен. Ама може и да съм прекалил, все пак трябва да се използва заснетия материал [smilie6] [smile]

dream_catcher, има кадри в близък план... краката на хората, каските на полицаите, момчето с телефона, телевизионната камера...

swan_, чист ентусиазъм си беше, за втори път правя подобно нещо. Сигурно ще пробвам и отново, ще видим.
Началото показва ежедневния ритъм - хора препускат, снимат се, водата си тече. Протестиращите се събират и тръгват. Финал - всичко си е както преди: изложба, трафик...нищо по-различно

Съжалявам, че има незабелязани неща и неразбран сюжет. Ще потърся грешката в себе си [smile]
[thankyou]

Дата:   13-10-11 00:52

asahi, на мен ми е любимата [smilie3]

Автор: Mick   
Дата:   13-10-11 10:20

Хареса ми [cool]
Гледах го без звук, и не мога да кажа нищо за музикалното озвучение... Да ли се връзва или не..
Но тук си говорим за кадри -и наистина имаш много готини попадения :)
"един крачун и малчо - клатушкащи се", "потреперващите от забързания таймлапс крака на седналите младежи".. :) итн..
Браво[smilie24]
[beer]

Дата:   13-10-11 10:26

Mick [smilie24] [smile]
Радвам се, че ти е харесало.

Автор: taurus13   
Дата:   13-10-11 10:49

Поздравления!Браво.
Много добре си го сглобил и си хванал настроението!

Автор: yakumo   
Дата:   13-10-11 10:52

Без да разбирам от подобни неща - говоря си като обикновен зяпач:
- прекалено е дълго, без да се случва нещо особено и доскучава
- драматичната музика ме накара да очаквам да се случи нещо драматично, а нямаше нищо такова; на моменти музиката неприятно контрастираше със смехотворното поклащане на синьодрешковците, които изглеждаха като групичка особено несръчни пингвини
- ако не беше писал, че става дума за протест, нямаше да разбера, че става дума за протест, още по-малко по какъв случай
- осветеният от камерата неподвижен човек на фона на шаващата тъмна тълпа ми хареса

[shtrak]

Автор: pippo810331   
Дата:   13-10-11 11:22

Хареса ми. И аз очаквах някаква кулминация да има, но иначе се е получило много добре.

Автор: Sky_Knight   
Дата:   13-10-11 14:04

И на мен ми допадна като цяло. Музиката му не е на място обаче. И преходите между сцените на места са твърде ангажиращи. Придържането към основните преходи за начало е по-добър избор (преливане между кадри и към черен фон (fading)).

А тайм лапсът е със скорост на забързаност около 20 пъти така като гледам. Минусът при правене на тайм лапс с функциите на апарата за видео е че контролът над скоростта ти е нулев. Най-добре е да се прави със снимки през определени интервали в зависимост от обекта, който се снима. За хора и други бързо движещи се обекти правилото е между 10х и 75х забързаност на движенията, което при видео с 24 к/сек означава снимка през интервал от 0.5-3 секунди, в зависимост от апарата (времето за фокусиране/запис и влизане обратно в готовност също има значение).

Не ме грабна да го гледам цялото на един дъх, но имаше интересни кадри. [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »