Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за черно стъкло
Автор: aldygreen   
Дата:   23-09-11 19:11

Къде мога да намеря черно стъкло? Нужно ми е за продуктова фотография. При стъкларите получавам стандартен отговор, че нямат и ми предлагат разни метализирани стъкла.
Ще бъда благодарен за всякаква полезна информация.

[beer] [beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за черно стъкло
Автор: Alex-dan   
Дата:   23-09-11 19:11

Плексиглас [smilie8]

Автор: victory13   
Дата:   23-09-11 19:17

на първа българска армия, като пресечеш линията има един цех за стъкла и стъклопакети, малко по-навътре е сградата...там съм виждал черни, кафяви, сиви, зелени стъкла, с различна наситеност на цветовете... за съжаление говоря само за софия, а не пишеш за къде става въпрос [beer] [shtrak]

Автор: harvester_vn   
Дата:   23-09-11 19:22

За какво по-точно става въпрос? Когато боядисаш с черна боя едната страна на обикновено стъкло, другата става чудесна. Зависи за какво ще се ползва разбира се.

Автор: tzl   
Дата:   23-09-11 19:56

Защо не сложиш черна хартия под стъклото? Същото е. После можеш да сложиш и бяла и ще можеш да ползваш същото стъкло.

Дата:   23-09-11 22:13

Проблемът с обикновеното стъкло е, че се получават двойни отражения. Дали ще сложиш хартия или отдолу ще е черен фон, все тая. Стъклото трябва да е непрозрачно, за да се елиминира второто отражение. Млечнобял (опал) плексиглас се намира и е сравнително евтин. Но черен не можах да намеря. Пък и плексигласът се надрасква много лесно.

[beer] [shtrak]

Автор: tzl   
Дата:   23-09-11 22:15

Тогава опитай с черен полиран гранитогрес (зависи дали 30х30 или по-голям размер ще ти свърши работа).

Публикацията е редактирана (23-09-11 22:15)

Автор: hoseto   
Дата:   23-09-11 23:07

колко голямо стъкло ти трябва ???

Автор: sirkhann   
Дата:   23-09-11 23:54

Можеш да го напръскаш с Авто Емайллак спрей. Има си тънкости, но можеш да го направиш на огледало после с малко шкуркане. Даже не е нуждо да ползваш стъкло за целта.

Дата:   24-09-11 00:30

Много работи може да се направят. Например, много плътно фолио за тониране на автостъкла. Мисля, че то издържа доста и на надраскване. Ама най-простото си е едно парче черно стъкло с размери 40 х 50 см с обработени краища и работата спи. Има мебелисти, които работят с такова стъкло. Ама аз лично нямам такива контакти.

[beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (24-09-11 00:31)

Автор: Myth   
Дата:   24-09-11 09:40

За черен плексиглас в Микро Асу, провери ли, драскал се бил плексигласа, е ти какво ще снимаш, ще внимаваш, ако не успех с търсенето. Ааааа също виж Васкони, Геко, Ролмакс, за плексиглас има и разни други фирми, които внасят само плоскости и винили там също може да провериш.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   24-09-11 10:43

Не се заблуждавай, че може лесно и евтино да се намери непрозрачно черно стъкло (обсидиан), защото квадрата му е над 200-300 евро. Дебелината трябва да е поне 5-7мм.
По- често ще срещнеш тъмни почти черни, но прозрачни стъкла за плотове на масички и витражи, но и там цените са дебели, ако оцветяването е направено при самото топене на стъклото. Евтините варианти са разни потъмнени с изпарено металоокисно покритие обикновени стъкла, но при тях се получават отражения в различни цветове подобно на MC покритията на обективите.

Най - добре е черен дебел плексиглас, който може би има във Васкони. Аз ползвам бял млечен и не се драска толкова лесно, ако внимаваш при поставянето на предметите.

Автор: Alex-dan   
Дата:   24-09-11 11:03

В Бриколаж има плексигас, аз си взех прозрачен на първо време за отражения обикновени. Драска се, но не е нещо фатално ако го пазиш...

Автор: skarabey   
Дата:   24-09-11 11:13

пробваи тук ще ти помогнат хората

Автор: da_durty   
Дата:   24-09-11 11:19

С флоатно стъкло няма ли да стане?
На мен аквата ми е с такова и като беше празен доста тъмен изглеждаше.

Автор: chernio   
Дата:   24-09-11 16:41

За мен плексигласа е най-добрия вариант, надялкал съм си различни размери бял и черен, като се надраска заминава за основа на табелки и слагам нов, в края на краищата това си е консуматив нищо вечно няма

Автор: anjsan   
Дата:   24-09-11 17:22

В магазините за заваръчни материали има тъмни стъкла , почти черни с различна плътност - може да станат. Размерите са около 15х10см .

Автор: Myth   
Дата:   24-09-11 19:36

За мен плексигласа е най-добрия вариант, надялкал съм си различни размери бял и черен, като се надраска заминава за основа на табелки и слагам нов, в края на краищата това си е консуматив нищо вечно няма

[smilie24] [smilie24] [smilie24] А ако се и пази няма да се надраска, консуматив, консуматив, ама ако човека си снима за удоволствие и хоби в къщи... скъпо ще му легне като консуматив, но една година минимум ще изкара, ако си го пази ще си е вечен :-)

Дата:   24-09-11 20:16

Разбира се, че черният плексиглас е вариант, но не го намирам никъде. За млечния няма проблеми, има го и цените са приемливи.
А относно надраскването - който снима прокуктова фотография и особено отблизо, знае вечния проблем с праха. Та всичко се налага сто пъти да се трие и чисти, оттам може да дойде и проблемът с надраскването.
Интересно е къде правят маските за електрожен, там трябва да има по-големи размери, които да разкрояват на малки парчета.

[beer]

Автор: asahi   
Дата:   25-09-11 12:07

Вземи прозрачно стъкло или плексиглас, напръскай му гърба с черен спрей и решаваш задачата.

Дата:   25-09-11 13:22

asahi

Така си мислиш, ама не си го правил, нали?
Няма как да избегнеш вътрешното отражение от долната страна, ако ще и да го намажеш с мед и масло.[smilie18]
Затова се използват непрозрачни стъкла (опал, черно) за да остане да отразява само едната страна.[smile]

Автор: vaskoni   
Дата:   25-09-11 13:36

Абсолютно съм съгласен с aldygreen !
Изобщо тук всякакви капацитети в този форум, и всеки знае да дава акъл...ама дойде ли време до практиката нещата се оказват малко по други!
Асахи, нищо лично към теб, ама занимавал ли си се със сток фотография? Във фолиото ти не виждам такива неща...на база на кое даваш такива съвети? Ако наистина имаш опит в това си взимам думите назад, но поне дай един два примера с твои снимки, на такава тема.

Автор: shama   
Дата:   25-09-11 13:47

http://www.vascony.com/

Автор: Plamen11   
Дата:   25-09-11 13:52

Аз съм пробвал и наистина има такова гадно отражение.Мислех си,ако долната част се матира,например да се изшкури ( за стъкло имаше нещо,с което се получаваше матов ефект),дали няма да се неутрализира това отражение от тази част.Имам едно леко синьо стъкло,което отдолу е мат и при него отражението си е добре.Обаче си мисля,че ако трябва да е черно си е най-добре самото стъкло или др. да си е с черен плътен цвят,а не само долната част да е боядисана.Не знам със сигурност де,но съм пробвал с картон и не ми хареса.Чудя се също,ако се матира стъклото отдолу дали след като се боядиса с черен цвят ще се получи добре,че нещо ме съмнява така като си мисля.Май е най-добре,при липсата на черно стъкло или др., да се боядиса горната част и после,ако трябва да се шкури и полира.Иначе имам едно парче много тънък плексиглас и с него не става лошо,ако се сложи нещо черно отдолу,но е малко по размер.Ако се ползва нещо подобно,дори още по-тънко, мисля че ще стане.

Публикацията е редактирана (25-09-11 13:57)

Автор: malakar   
Дата:   25-09-11 14:41

Ами аз мога да ви смъкна от инкрустациите на гардероба и на спалнята такива стъкла, ама после трябва да ми ги върнете, че жената шмъ бий [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »