Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пяна vs прегради?
Автор: borissov   
Дата:   18-09-11 19:01

Реших да си взема едно куфарче, и се чудя кой вариант е по-добър - с прегради или с пяна? Пяната повече пази, но така се побират по-малко неща и един път изрежеш ли я, така си остава... Мнения? Съвети?

Отговори на това съобщение
 Re: Пяна vs прегради?
Автор: cicomanco   
Дата:   18-09-11 19:15

Сложи си силиконови подплънки за цици!
Ем се самонагаждат- ем пазят![smilie5]
Пък и можеш да се кефиш докато негледайки набарваш Асълблатя!!

Публикацията е редактирана (18-09-11 19:16)

Автор: CanoniO   
Дата:   18-09-11 19:24

с пяна или твърд дунапрен си по-про:

http://www.studiolighting.net/wp-content/images/hasselblad_bundle.jpg

Автор: 3DF   
Дата:   18-09-11 19:44

И каква пяна ще ползваш например

Публикацията е редактирана (18-09-11 19:45)

Автор: Ivom   
Дата:   18-09-11 21:10

Имам куфар на Storm, същите като Пеликан, май даже Пеликан ги притежават. Поръчах го с прегради, но не съм особено доволен от тях. Големите парчета (дъно и страници) са много твърди, а малките са крайно тънки. Нищо общо с Lowepro например. Някой ден като се реша ще си поръчам да ми ушият нов комплект.

Съвета ми е, ако решиш да е с прегради, виж първо дали ще ти харесат като качество. Доволно скъпи са (оригиналните на Пеликан/Сторм) за да си струва човек да провери.

Ако системата ти не се променя много, или куфара е за точно определен набор от техника препоръчвам пяната. Вариант е да си имаш пяна за основния комплект, и един сет прегради за случай когато трябва повече гъвкавост.

Въобще куфарите са си хубаво нещо, само дето тежат..

Дата:   18-09-11 22:08

Ivom, благодаря, май пяна ще е, досега рових из ревюта разни... Тази pick and pluck пяна изглежда супер лесна за оформяне в правоъгълни форми (нали е на кубчета), но се чудя как правят заоблените и по-фините, примерно контурите на батерията от горната снимка?

Canonio, крайният ефект трябва да е нещо подобно, ама в 1560 [smilie18]

Публикацията е редактирана (18-09-11 22:09)

Дата:   18-09-11 23:02

Има фирми (поне в UK) които ги режат със CNC машини по поръчка. Не знам точно какъв е механизма, дали си ходиш с техниката или им казваш размери/форми.

1560 май е същия като моя куфар, моя се води Storm Case iM2500. От опит мога да ти кажа че колелцата стават само за летището, по тротоара като усетиш как друса ще те заболи сърцето.

Дата:   18-09-11 23:09

Хм, ще трябва да намеря някой занаятчия в София да го направи читаво значи :) a iM2500 ми се струва малко по-тесен. Абе ще го погледна и него, че ще е по-лесен за минаване през летище...

Да, аз го взимам само за летище + багажник :)

Дата:   19-09-11 00:03

Ами аз н ги помня какви им бяха разликите вече, мисля че взех тоя че е по-лек.

По летищата е малко особено. Изглежда си сериозно и обикновено провокира теглене. Празен е над 5 кила, с техника става много. Както взеха да слагат 10 кила ограничения за ръчен става кофти ако го претеглят, а познай кога ще го пусна checked, нищо че има катинари.

Ако не ти е задължителен да е твърд провети ролерите на Lowepro, Pro 1 ли как бяха там. И think tank имаха същите. Изглеждат като добри алтернативи, по-удобни за път (джобчета и тн) и не толкова набиващи се на очи.

Автор: tzl   
Дата:   19-09-11 01:22

Зависи как ще ти е напълнен куфара. Ако имаш само 2 глави за осветление и не заемат целия куфар, по-добре е пяна.

Ако е натъпкан "плътно" с техника ползвай прегради, за да можеш хубаво да си ги разпределиш.

Преградите дават повече свобода на преподреждане, докато пяната (освен ако не е от много малки парченца) е веднъж направено и ако трябва да преподреждаш/махаш/добавяш, трябва нова пяна.

Публикацията е редактирана (19-09-11 09:26)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »