Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Battery grip
Автор: Jankoff   
Дата:   12-09-11 13:33

Купих си HLD-5 - батериен грип (или както там се казва на български) за Олимпус Е-600. Всичко е точно, доволен съм, обаче едно нещо не ми е ясно.
Като свърши едната батерия, аз как ще разбера коя е? Дали самият апарат ще ми каже? Или да не се надявам да е словоохотлив? [smilie5]
Два подвъпроса:
- апаратът първо от едната батерия ли тегли ток или едновременно от двете?
- ако тегли от двете, но само едната свърши, мога ли и трябва ли да я сменя (ако апаратът благоволи да ми каже коя е)?
Извинявам се, ако това звучи малко глупаво, но трябва да зная, нали така. А по този въпрос не пише нищо нито в упътването към джаджата, нито в Интернет сайта на Олимпус, където е представен продуктът.
Благодаря предварително.
Ще се радвам и на други коментари, свързани с използването на грип - защото това е нещо ново за мен.

P.S. Купих го за някакви смешни пари от германския Амазон (около 40-50 евро). [shtrak]
Пишеше че първоначалната му цена е била около 250 евро. Това е, защото Олимпус унищожиха нормалното 4/3 и сега утехата е, че можем да се радваме на някои подобни намаления за това-онова.

Отговори на това съобщение
 Re: Battery grip
Автор: pefoto01   
Дата:   12-09-11 13:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mitku   
Дата:   12-09-11 13:39

Не знам как е при Олимпус, но при Никон апаратът работи само с една от двете батерии - тази, която е по-изтощена. Изключение е, че при някои тела, апаратът си "помага" с втората батерия за по-бързо зареждане на светкавицата или за по-бързо снимане в серия. И така си работи (с тази една батерия) докато се изтощи тази батерия... тогаз започва да точи другата. Състоянието и на двете батерии си излиза в менюто на апарата и тем се вижда коя точно на колко процента и снимки е... т.е. коя евентуално е на 0% и трябва да се смени/зареди. [smilie7]

Автор: bordon   
Дата:   12-09-11 13:39

Толкава е. В САЩ е на цена 99$.
В БГ е 500лв.
[smilie11]

Иначе в настройките [smilie24]

Автор: Jankoff   
Дата:   12-09-11 13:40

За pefoto01
Мерси. Значи вземам отпуска .... и така.
[smilie9]
То сега така е станало, че и ютия да си купиш, тя идва с манюъл - и трябва два часа да четеш ... [smilie5]
Така или иначе - благодаря!

Публикацията е редактирана (12-09-11 13:41)

Автор: tziko   
Дата:   12-09-11 14:37

Аз съм с китайски грип за никон, точи едновременно двете батерии и няма как да разбереш коя е свършила, ако не ги сложиш по отделно. Зареждам ги двете, снимам, не гледам коя е свършила, снимам до като може, после ги зареждам пак двете и така.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »