Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 canon 60d или 600d
Автор: jordanboy   
Дата:   07-09-11 16:50

Здравейте, преди време бях решил да си взема 60d, но тъкмо отидох да го купя и го бяха капарирали 2 мин преди мен. Та сега въпросът ми е за първи DSLR, 600d не е ли по-добър вариант, като се има предвид, че е 500 лв. по - евтин. Да кажем, че ще ползвам обектив 15-85.
Благодаря предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: canon 60d или 600d
Автор: klez   
Дата:   07-09-11 17:25

Зависи... и аз точно сега гледам тея 2 модела и се чудя и се мая...
Като матрица доколкото гледам са еднакви
правят еднакви клипчета...
Еднакъв графичен процесор.

Разликите които успях да открия:
Корпуса - на 60D е по масивен макар и да не е така масивен и магнезиев като предшествениците си
Затвора определено е различен, по-висока максимална скорост, по висока скорост на снимане (кадри/сек.) По издръжлив.

Тея 2те не са ми особено фатални на мен...
Но другите разлики ме карат да се замисля

600D доколкото видях няма оная 'Врътка' отзад на тялото... а е супер удобна.
И няма горния дисплей, който също е супер удобен.

Та според моите скромни разбирания разликите са във: Удобството за работа (горен дисплей и врътка) и Издръжливостта (по стабилен затвор и корпус). Мисля, че като качество на картината не би трябвало да имат разлика особена, но нека по запознатите от мен кажат.

Автор: Батко   
Дата:   07-09-11 17:39

7D, но ако държиш на въртящия се дисплей вземай 600D! За мен 60D е едно недоразумение!

За всеки случай хвърли едно око и на алфите на сони - лично според мен за момента са без конкуренция...

Автор: siluet   
Дата:   07-09-11 18:30

Не се хващай с Канон сега, бегай при алфите за тия пари, грабвай една алфа 580, казва ти го собственик на Канон 60Д, не че е лош ама Сони предлагат много повече за тези пари...

Автор: realnoncho   
Дата:   07-09-11 20:42

60D си е много добре... ама по щатските цени [smilie3]

Автор: gmir   
Дата:   07-09-11 22:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-09-11 07:59

Да кажем, че съм се спрял на Канон, заслужава ли си да се взима 60d, ако няма да се ползва при кой знае какви екстремни ситуации и ще има ли разлика с 600d в качеството на изображението при използване на едни и същи обективи.

Публикацията е редактирана (08-09-11 08:00)

Дата:   08-09-11 09:38

Аз лично не вярвам да има разлика в качеството на изображението... ама цените тук са безумни... 600D Body в щатско е 900лв чисто ново... огледай се за някой приятел студент, тоя и другия месец си идват много народ от щатите....

Дата:   08-09-11 09:41

http://forums.whirlpool.net.au/archive/1636409
Ей тука са обсъждали.

Даже аз ако вземам по скоро ще е 550D... въртящ екран не искам, а 600D-то само тва са му предимствата и някви авто опцийки както писаха по-горе дет не ме блазнят..

Само я някой да каже, понеже на няколко места вече чета, че на 600D му трябват около секунда и половина между пускането и първия кадър ???? Вярно ли е това?

Публикацията е редактирана (08-09-11 09:44)

Автор: nedelcho1   
Дата:   08-09-11 10:23

Разлика в качеството на снимката между двата няма да има, защото ползват един и същи сензор, но въпреки това си вземи 60D, ще разбереш по - късно, че не си се прецакал, повярвай ми!

60D има много по - добра ергономия от 600D, има горен дисплей, две врътки, чувствително по - голям и по - ярък визьор, по - добра автофокусна система (нека това, че и двете са с 9 фокусни точки не те заблуждава), по - бърз като операция, с повече кадри в секунда при снимане в серия, по - голям буфер. Освен това има някаква влаго и прахозащита, макар че не е толкова добра колкото на 1D сериите и не може да се разчита на нея за нещо по - сериозно. Ако снимаш видео с 60D можеш да коригираш нивата на звука ръчно, с 600D не съм сигурен дали можеш. 60D има четириканално четене от сензора, 600D има двуканално и според мен (това е субективно), се отразява на качеството на видеото.

Публикацията е редактирана (08-09-11 10:25)

Дата:   08-09-11 14:26

Това за което се чудя е - за разликата от 500 лв. мога да си взема един 50мм и филтър, сенник и чанта за 600d, вместо да ги дам за 60d. Впоследствие мога да си взема и нещо по-сериозно като тяло и обективи...

Автор: ggreg   
Дата:   09-09-11 10:56

"...че на 600D му трябват около секунда и половина между пускането и първия кадър ???? Вярно ли е това?"
klez, ако махаш капачката от обектива и включваш копчето... може би :) Но ако си го включил още сутринта и само е заспал, с хубав обектив е фокусирал още преди ти да кадрираш :))) Не мога да го измеря, но е мн бърз.
Jordan, и аз това умувах преди време. Ако си човек внимателен, ако няма да го подлагаш на екстремни изпитания, (както вече казаха) ако не ти трябва по-бърза серия, тогава трицифрения е твоя :)

Дата:   09-09-11 13:30

ggreg, не говоря за махането на капачката, времето между щракване на копчето ON и снимането, щот съм свикнал постоянно да го спирам и пускам ама пускането не отнема никво време при моя дърт канон. Та за това се зачудих при 600D-то дали е истина това което чета

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »