Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Почистване на фотоапарат
Автор: anthrax   
Дата:   06-09-11 11:45

Здравейте,

видях тази тема http://4coolpics.com/photo-forum/2/10601.html

и имам същия проблем. Можете ли да ми кажете място в София, където мога да го дам за почистване? Само, че моето фото не е DSLR ами обикновена сапунерка Sony P200.
Тук до нас в Мусагеница има някаква книжарница, която предлага и ремонт на дигитални фотоапарати.
Искат ми 18 лева за диагностика и около 40 за почистване.
Общо 60 лева - нормална цена ли е това, защото на мен ми се струва много, но ако навсякъде цените са такива ще ги прежаля, но искам да ми препоръчате място, което ще свършат работата по перфектен начин :)

Благодаря ви

Отговори на това съобщение
 Re: Почистване на фотоапарат
Автор: klez   
Дата:   06-09-11 11:57

DSLR ги чистят в Zentex... 10лв струва...
обаче обикновен фотоапарат не знам, там е доста по сложно

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   06-09-11 13:21

60 леваhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/behead2.gif

И при нас има един такъв, и аз се чудя защо кара джип за 100000, кужодера си е кужодер.

Дата:   06-09-11 13:37

баби играят с теб, колко трябва да е чистенето на матрица на сапунерка според теб :)
Аз за 60лв няма да я отворя тая сапунерка даже

Автор: pefoto01   
Дата:   06-09-11 13:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   06-09-11 14:00

Зад това "отваряне" стои опит, инструменти, условия за работа, време и преди всичко ОТГОВОРНОСТ. Да не забравяме, че и трабва и да се затвори след това.

Баби, на колко оценяш твоето поемането на отговорност?

Дата:   06-09-11 14:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-09-11 14:28

pefoto01, По коментара ти съдя, че не си отварял фотоапарат и не знаеш за кво иде реч... Асахи ти го каза... Не толкова заради труда, инструментите, знанията и т.н. Колкото за отговорността. Едно е да почистиш матрица на D-SLR, друго е да разхвърляш сапунерка до там че да свалиш обектива от матрицата и и да я чистиш. Още повече, с тея малки матрици и най миниатюрната прашинка оставя *аси петното. Ти като толкова се съобразяваш с реалностите ходи му изчисти на човека праха.

И аз мога да му го изчистя безплатно... но без да гарантирам че всичко ще е наред после :)

Публикацията е редактирана (06-09-11 14:32)

Дата:   06-09-11 14:35

Дата:   06-09-11 15:24

Къде пише че трябва да съм скромен?
Означава, че ако се съсипе джаджата ще поема ремонта...

Дата:   06-09-11 16:58

Дата:   06-09-11 17:10

Ако те привличах щях да се притесня [beer]

Автор: ZENON   
Дата:   06-09-11 17:21

asahi [smilie24]

Кога това ще се набие по тиквите, че да раберат, че услугите са скъпи баш зарад ноу-хау, което притежава някой... и отговорността, която по тия ширини не се бръсна за слива[smilie7]

Дата:   06-09-11 17:24

ZENON [smilie24]

Дата:   06-09-11 17:27

Автор: Malkocoglu   
Дата:   06-09-11 18:17

Преди 2 години си купих fujifilm s5700, за мое нещастие падна от около 1/2 метър и му се счупи дисплея. Отидох в сервиз на фуджи и ми искаха 159 лв????????!?!!!!!!! Мрънкаха от сорта "то дисплея и матрицата са най-важни блаблабла....и.т." Отворих e-bay-гледам чисто нов дисплей струва около 20 USD. Отидох в една фирма , дето доставя стоки от e-bay, като 30% от цената на стоката плащаш на тях и некви левчета за доставка. Доставиха ми дисплея. В youtube намерих видео за смяна на дисплей. Отне ми по малко от 10 мин. Около 40 лв. ми излезна, вместо 159! направете си сами извода.....

Дата:   06-09-11 18:31

Дата:   06-09-11 19:04

Той фотоапарата не струва 60 лева.
Какви инструменти, лазерен трион, хидравлична преса или плевматичен чук е нужно да се отвори един пластмасова кутия с 8 винта.[smilie23]

Как ще иска само 60 лева, да иска 200 евро, а до като има кой да дава, те ще си иска[smilie18]

Публикацията е редактирана (06-09-11 19:26)

Автор: buratino   
Дата:   06-09-11 19:05

pefoto01 , текст

Дата:   06-09-11 19:25

Дата:   06-09-11 19:26

НЕ помня беше преди 2 години...[smilie11]

Дата:   06-09-11 19:30

баби играят с теб отвори ти сапунерка и раздели обектива от матрицата да видим как ще го изчистиш :) като го затвориш ше има 'ех де*а за ко ми беше да го отварям по добре беше преди' ;) и като го отвориш и затвориш 15 пъти докато успееш да го поизчистиш и ше разбереш що 60лв

Дата:   06-09-11 19:32

Лакомията идва с яденето. [shtrak]
Успех в търсеното на шарани. [smilie24]

Публикацията е редактирана (06-09-11 19:37)

Дата:   06-09-11 19:43

Фирмата имаше офис в студентски град, но са го закрили.
1. Избираш няква стока от e-bay или amazon.
2.Отиваш в офиса им, намираш в net-a стоката и поръчваш. Искат 30% за тях от цената на стоката + някакви левове за доставка-зависи колко тежи стоката.Беше някаде 5 usd за кг. май, абе евтино беше. Плащаш и след известно време доставят. Времето зависи от къде доставят стоката. За дисплея беше месец и нещо, ама ми го доставиха от honkong.

Автор: didesignbg   
Дата:   06-09-11 19:48

Смяната на дисплей е лесна, почистването на тялото отвън също. Разделянето на обектив и сензор обаче е съвсем различно и не мисля, че някои ще го практикува в България. Най-малкото след него обикновено се налага минаване на стенд за калибрация. Силно ме съмнява, че някой ще се наеме.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »