Автор: mitku
Дата: 03-09-11 08:14
chaynik написа:
> ... Ако купя
> нещо от ВБ като частно лице, ще
> трябва ли да платя ДДС и в
> България, или не? Бих искал да каже
> някой, който е купувал, а не да си
> чешем езиците просто така.
Както се каза вече няколко пъти по-горе: при покупка от ВБ, ДДС е вече начислено и естествено, че го плащаш. Само да добавя - във всички нагъзини във ВБ, които съм гледал, всички цени отбелязани по сайтовете са с ВКЛЮЧЕНО ДДС, НЕ се начислява "допълнително" при покупката. Никъде не съм видял цени без ДДС - то за хората в белите държави таквоз понятие "без ДДС" изобщо не съществува... само ние тук все гледаме да минем метър и да ударим кьоравото. Допълнително се плаща само доставката. НЕ се дължи НИЩО след туй в БГ: нито ДДС - вече си го платил във ВБ... нито никакви такси и мита - като доставка от ЕС, наистина е все едно от съседен град в БГ (даже често доставката от ВБ е и по-евтина отколкото от Горно Нанадолнище). Всичко туй естествено се отнася за покупка на частно лице от нагъзин и е крайно елементарно - за фирми може и да си има други по-сложни процедури, но се съмнявам. Все пак си получаваш фактура с начислено английско ДДС, която не виждам причина да не можеш да си осчетоводиш и приспаднеш ДДС-то СЛЕД туй, както и при покупка в БГ, но не съм специалист - питай си счетоводителя. Но пак не смятам, че някой ще ти продаде без ДСС - както казах, за хората там туй е несъществуващ вариант. Затуй и са се държали толкоз дръпнато като си ги питал дали може без ДДС.
Публикацията е редактирана (03-09-11 08:22)
|
|