Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ДДС при покупка он-лайн
Автор: chaynik   
Дата:   01-09-11 09:07

Има ли европейски он-лайн магазин, който да продава техника без ДДС? Иначе въпреки конвенциите за двойното данъчно облагане, при освобождаване на пратката ще се плати отново ДДС...

Отговори на това съобщение
 Re: ДДС при покупка он-лайн
Автор: autosvet   
Дата:   01-09-11 09:14

Ако стоката е от евросъюза не минава за обмитяване и си ти доставят пратката директно на адрес.

Автор: asahi   
Дата:   01-09-11 09:37

При покупката на стоката от ЕС ти издават фактура, в която е включено ДДС-то. Това е основанието да не ти искат повторно ДДС.

Посочи случай, в който се плаща двойно ДДС.

Автор: thomas   
Дата:   01-09-11 09:42

chaynik, когато внасяш стока от ЕС, няма понятие освобождаване, следователно няма как някой да ти вземе второ ДДС. Отделен е въпросът, че ако купуваш от фирма, която е регистрирана по ДДС, за да ти бъде всичко чисто счетоводно, е хубаво да си намериш доставчик, който срещу данъчния ти номер ще ти продаде по цена без ДДС, което ти ще дължиш после тук (и след това ще си го и приспаднеш, ако покупката е техника или консумативи). Но ако не те интересува връщане на ДДС, ти е абсолютно все тая дали ще платиш ДДС-то в другата страна от ЕС, или тук.

Автор: lansky   
Дата:   01-09-11 10:52

май първо трябва да решите като "внасяте" нещо, на името на физическо лице ли ще бъде или на името на фирма(съответно фирмата регистрирана или нерегистрирано по ЗДДС)

Автор: navy   
Дата:   01-09-11 11:21

От ДДС трудно се бяга [smilie8]

Автор: lansky   
Дата:   01-09-11 11:49

нейви - верно ли???

Автор: ditam   
Дата:   01-09-11 11:52

[smilie25]

Дата:   01-09-11 12:17

Всичко това е и вярно, и не. От ЕС не минава на обмитяване, но минава на ДДС. Не съм съгурен дали ако им представя фактура с ДДС от Англия, нашите ще ми опростят ДДС-то. Не говорим за избягване на ДДС-то въобще, а за избягване на двойното ДДС (пак темата не плъзва встрани). Имам фирма, регистрирана по ДДС, и винаги когато внасяме стока, тя е изпратена БЕЗ ДДС. Когато ние изнасяме за ЕС, изнасяме БЕЗ ДДС.
Въпросът беше: Има ли онлайн магазин, който да продава без ДДС. Питах фирма, продаваща в ибей и те отказаха вариант да ми продадат без ДДС.
Заради тези проблеми дадох за другия фотоапарат над 700 щ.д. тук, про цена в САЩ 450. Сега питам за покупката на новия, защото разликата е цената на един обектив.[smilie10]

Автор: marto   
Дата:   01-09-11 12:23

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: navy   
Дата:   01-09-11 12:25

Купи си го от БГ [smilie7]

Автор: Cyclon   
Дата:   01-09-11 12:27

Новозенладци са, но имат и склад във Великобритания. Мисля, че продават без ДДС прочети им правилата в сайта.
http://www.globalmediapro.com/dc/C0X2/Photography/Cameras/Digital-SLR-Cameras/?adgroupid=1092107530

Автор: 3df   
Дата:   01-09-11 12:52

chaynik

Фирмите, които продават в ибеи обикновено продават на крайни клиенти и за това продават с ДДС и не им се занимава да правят врътката с фактура без ддс за клиенти, като фирмата ти.
врътката - имам в предвид осчетоводяването.

Имах подобен случай преди време.
Получих стока и фактурата беше с ДДС . Някъде за около 300 лв ДДС. Като питах се оказа, че системата е толкова сложна и тромава, че не си заслужаваше разправията.

Най правилно е при покупка да се пита може ли без ДДС? Ако не не. Купуваш от там или не купуваш. Избора си е твой.

Публикацията е редактирана (01-09-11 12:53)

Дата:   01-09-11 16:27

Циклон,

Погледнах им сайта, но не продават без ДДС. Само обясняват като на бавноразвиващи, че те не ми начисляват ДДС-то, което дължа в България и което в края на периода ще си взема от държавата. Ясно е, че дори и да ми издадат данъчна фактура с ДДС, взето в Англия, аз не мога да си го поискам от Английската държава (за тези, които са готови да се заяждат - правя разлика с Великобритания, просто е по-кратко) - те на практика дори не са в ЕС, нито от Българската.
Явно темата е ялова - нека почива в мир...

Автор: dau   
Дата:   01-09-11 17:19

Поръчваш си го нормално като пич на твое име и това е... плащаш си чуждото ДДС и си ОК

Автор: imarinov10   
Дата:   01-09-11 18:26

https://slrhut.co.uk/

Автор: biohazard   
Дата:   01-09-11 19:55

http://www.computeruniverse.net
Ето тук, ако се регистрираш като фирма с валиден ддс номер, не начисляват. Но аз лично засега не съм купувал от тях.
Амазон също пишеше, че ти махат ддс-то стига да им пратиш заверен документ, че си регистриран по ддс и банковия ти адрес трябва съвпада с фирмения.

Дата:   02-09-11 22:39

Да споделя на мен какво ми се случи днес
след месеци назландисване най накрая се престраших и във вторник поръчах едно 60D и една сигма от Щатите и днес учудващо бързо пристигна.
Само че куриера ме свари неподготвен и нямах пари кеш да си платя ддс-то и се разбрахме да ми го донесе в понеделник.
Какво да се прави ще чакам още 2 дена [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Публикацията е редактирана (02-09-11 23:27)

Автор: mitku   
Дата:   02-09-11 22:57

'Б@си поне 20-30-ина секунди се пулих и се чудих какво означава тоз "бод", което чета и какво ще бодеш... докато схвана, че било 60Д. [smilie18]

И колко ще ти излезе окончателно тоз 60Д (заедно с доставката, ДДС-то и всичко)? [smilie7]

Публикацията е редактирана (02-09-11 23:00)

Дата:   02-09-11 23:46

ами към 2400лв
Обектива е Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM

Публикацията е редактирана (02-09-11 23:53)

Автор: hotsnail   
Дата:   03-09-11 00:11

chaynik написа:
> правя разлика с Великобритания,
> просто е по-кратко) - те на практика
> дори не са в ЕС, нито от
> Българската.

Ти на течение ли си спал последните 20 години? Великобритания не ползва евро но е в ЕС. Картин Аштън дето е външен министър на ЕС е от там. Оня бастун дето ни инспектираше преди 2007-а и той е от там.

Както и да е ДДС ако пазариш от Великобритания като физическо лице не се начислява както и от коя да е друга ЕС държава. Това важи за всикчи стоки по малки от кола

Носят ти стоката в къщи. От твоя гледна точка Великобритания и Бг са една държава. Временно до 2013-а не можеш да работиш на трудов договор в област Великобритания без известно количество печати - това е. Иначе гаранцията на покупките ти важи и в БГ сервизи или има някаква друга гаранционна подръжка. Може да се съдите по закона за защита на клиентите и т.н. (по закона в областа дето е търговеца се съдите)

Публикацията е редактирана (03-09-11 00:14)

Дата:   03-09-11 00:18

@imarinov10, а ако ги беше взел да кажем от Амазон.ко.ук (т.е. от Англия) щеше да ти излезе малко под 2500 лв. също с всичко (с доставки и т.н.) и без да се занимаваш с нищо допълнително. И щеше да е с европейска гаранция, важаща и в България (за разлика от американската)... за 80-90лв. разлика. И пак все пак имаш някаква печалба, че аз взех Никон Д7000 и даже ми излезе около към 150лв. по-евтино от Англия отколкото от Америка. Не че искам да те разочаровам, но е добре хората, ако решат да те последват, първо да си помислят дали има смисъл да поръчват от САЩ. [smilie3]

Както и да е. Честито все пак и да си ги ползваш с кеф. [smilie24]

П.П. (едит) @hotsnail, ДДС при покупка от Англия СЕ начислява още при покупката (английско ДДС). Но друго след туй не се дължи и за останалото си прав и наистина пазаруването от Англия е все едно пазаруваш от съседния град (добавят се само няколко лева доставка). [smilie7]

Публикацията е редактирана (03-09-11 00:35)

Дата:   03-09-11 01:24

Радвам се, че дадох възможност на горещия охлюв да се разгорещи. За малко даже реших, че ВБ е влязла в Шенген. Факт е, че не си дават валутата и границите - двете най-важни за държавността съставки.
Въпросът обаче остава: Ако купя нещо от ВБ като частно лице, ще трябва ли да платя ДДС и в България, или не? Бих искал да каже някой, който е купувал, а не да си чешем езиците просто така.

Автор: asahi   
Дата:   03-09-11 01:27

По-горе на няколко пъти е отговорено.

Дата:   03-09-11 08:14

chaynik написа:

> ... Ако купя
> нещо от ВБ като частно лице, ще
> трябва ли да платя ДДС и в
> България, или не? Бих искал да каже
> някой, който е купувал, а не да си
> чешем езиците просто така.

Както се каза вече няколко пъти по-горе: при покупка от ВБ, ДДС е вече начислено и естествено, че го плащаш. Само да добавя - във всички нагъзини във ВБ, които съм гледал, всички цени отбелязани по сайтовете са с ВКЛЮЧЕНО ДДС, НЕ се начислява "допълнително" при покупката. Никъде не съм видял цени без ДДС - то за хората в белите държави таквоз понятие "без ДДС" изобщо не съществува... само ние тук все гледаме да минем метър и да ударим кьоравото. Допълнително се плаща само доставката. НЕ се дължи НИЩО след туй в БГ: нито ДДС - вече си го платил във ВБ... нито никакви такси и мита - като доставка от ЕС, наистина е все едно от съседен град в БГ (даже често доставката от ВБ е и по-евтина отколкото от Горно Нанадолнище). Всичко туй естествено се отнася за покупка на частно лице от нагъзин и е крайно елементарно - за фирми може и да си има други по-сложни процедури, но се съмнявам. Все пак си получаваш фактура с начислено английско ДДС, която не виждам причина да не можеш да си осчетоводиш и приспаднеш ДДС-то СЛЕД туй, както и при покупка в БГ, но не съм специалист - питай си счетоводителя. Но пак не смятам, че някой ще ти продаде без ДСС - както казах, за хората там туй е несъществуващ вариант. Затуй и са се държали толкоз дръпнато като си ги питал дали може без ДДС. [smilie7]

Публикацията е редактирана (03-09-11 08:22)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »