Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
50/1,4G на мен ми е любим обектив. Почти не го свалям и определено го препоръчвам.
Иска ми се някой ден Никон да пуснат петдесетка от ранга на 85/1,4G и 24/1,4G и се надявам това да стане рано или късно.
Просто в един момент осъзнах, че това ми е любимото фокусно разстояние и почти нямам нужда от нищо повече.
Та определено обектива е муцка!
След като съм свикнал с острилката 60/2,8 , дали 50/1,4 ще ме удовлетворява - това е дилемата . Защото ако ще го затварям на 2,8 какъв е смисъла от покупката - разликата ще е една крачка напред
Последните 2 снимки в профила ми са със същия обектив на 1.4. Нищо особено не са самите снимки, но и двете са правени в движение без да гледам във визьора. За мен фокуса е достатъчно бърз. Обектива е достатъчно ползваем на 1.4 по отношение на острота. Разбира се ако снимате close up портрет и държите и двете очи да са на фокус, малко трудно ще бъде на 1.4, честно казано не съм и пробвал, в такъв случай снимам на 2. С 60/2,8 съм снимал съвсем малко и не мога да дам обективни наблюдения, но и не мисля, че е уместно. Това са много различни обективи.
detlene на Д700 може би се справя добре 50-ката,но на моя Д90-не съм очарован от бързината на фокуса на 50/1.4G.
И до там са му кусурите според мен -не достатъчно бързия фокус(само на моменти)
Всичко останало му е супер!!!
Много съм доволен от това стъкълце-не го давам за нищо!
Точно 3 часа, след като си купих 60/2.8Г, засилих 50-сятката с огромно удовлетворение. Почувствах се все едно съм се изс...л след дълги и мъчителни напъни. Олекна ми. Най гнусния обектив, който съм имал. Иначе се държи много добре на 1.4, даже на слънце, ама какво от това?
Няма зор с фокуса на Д700, зора му е гадното боке, което все едно е направено във Фотошопа с гаусов блър. Сега пак си разгледах сватби и събития от времето, като снимах с него. Как не съм успял една хубава снимка да направя с него да го ева. Чак толкова не съм некадърен. Всичко е все едно с китов обектив. После си отворих още по стари снимки с доброто старо 5Д + 50/1.2Л и..... сърцето ми трепна. Все едно да сравняваш Голф и S-класа, такова е съотношението
Ако питаш за бързина на фокуса, все едно да правиш сравнение между баба на 79 години и млада дама на 19 години.
По-бавен автофокус не съм имал, сега ако някой почне да ми дава акъл, че тялото е бракма, да дойде да му подаря никон за 4000 лева. внос от щатите
> ... По-бавен автофокус не съм имал,
> сега ако някой почне да ми дава
> акъл, че тялото е бракма, да дойде
> да му подаря никон за 4000 лева.
> внос от щатите
Ок... много беше трудно, но ме навИ. Тялото ти за 4К лв. е бракма, подари ми го. Ще се жертвам к'во да се прави, нали съм добра душа.
Аз нямам никакви грижи с 50/1.4G. Обективчето винаги се е държало отлично като съм разчитал на него във всякакви условия и нямам и никакви забележки (включително и със скоростта на фокусиране, а и мазането в бокето му си е съвсем нормално, без да е блестяща мазачка разбира се, но не ми дреме за туй - все пак не си изкарвам хляба с туй). Обективът си е супер и е на добра цена (колко струва Кашон 50/1.2Л).
Аз имам 50/1.4 аф-д и взех от един приятел да тествам аф-с версията. Била по-остра на максимално отворено.
Впечатленията ми за обектива закачен на Д300с, а и на приятеля с Д300 са близки - много бавен фокус, понякога фокусира където си иска, особено в по-лоши светлинни условия.
Не се косете, то е явно мода при 50/1.4...и наща минолтенста версия бърка доста фокуса, особено на преосветен обект или ако е на по-голямо разстояние..на повече от 10 м избягвам да снимам на отворено! На близо обикновено не бърка толкова и ако закове фокуса е доста остра от 1.7-2 ама ако....ако..