Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимки в Мол?
Автор: valen_tin   
Дата:   31-08-11 11:39

Планувам малко снимки в мол. Някой има ли опит с такива? Проблеми някакви? Разрешение искали ли сте? Евентуално за кой Мол? Някой ако е взимал разрешение и е снимал в някой мол да сподели ако може.

Няма да снимам в конкретен магазин, а в коридорите. Магазините само ще си личи, че са магазини, не и на коя марка (за сток ще са снимките) и подозирам, че няма да мина без осветление (освен може би ако е на мола на цариградското на последния етаж..)

Мерси на отзовалите се :)

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки в Мол?
Автор: n1x0n   
Дата:   31-08-11 11:54

Ако нямаш разрешение от управата - проблемите са ти гарантирани. Те в повечето молове даже са забранили снимането по принцип.

Свържи се с някой от реклама/маркетинг за мола, който си харесал и говори с тях - най-вероятно няма да имаш проблеми.

Автор: stoychev   
Дата:   31-08-11 14:17

Какво ще му снимаш, най-добре го запали... [smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   31-08-11 14:25

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: toddybear   
Дата:   31-08-11 14:31

баси колко си вярват тези хора.

Автор: Knartist   
Дата:   31-08-11 15:19

Някъде по подобни темички бях гледал за как стоят нещата в Америчко, обяснено от някакъв тамошен юнак, който ровичкал по законите... та, нищо, че се брои за нечия частна собственост молът, той все пак е и ОБЩЕСТВЕНО място, което автоматично ти позволява да си щракаш колкото си искаш и да си правиш каквото искаш със снимките... поне според прочетеното де, иначе... иначе [shtrak] [beer]

Автор: atrifonov   
Дата:   31-08-11 15:21

Аз специално съм снимал в МОЛ- Пловдив[cool]Естествено истимарската[smilie3]
Обаче наистина кво ще снимаш в тоз МОЛ[smilie11]

Автор: tziko   
Дата:   31-08-11 15:26

Knartist, да, ама в "Америчко", там закона е много добре измислен и написан, тук в БГ е точно обратното. Няма да се учудя ако вземе разрешение от управата и въпреки това някой да го изкара със шутове от Мола [smilie18] .

Публикацията е редактирана (31-08-11 15:29)

Дата:   31-08-11 15:32

Абе, то всъщност дайте да видим как е законово и тук, щото нали (ужким) поне откъм закони май що-годе сме се ала синхронизирали със Запада... щото едно на ръка е дали разни мутри (или, айде, "гардове") ще ти се правят на велики... на мен това ми се случи дори и когато снимах за конкурса ФАСАДАТА на една сграда, моля ви се, ама и аз им се направих на отворен, че съм на ПУБЛИЧНО място и мога да си щракам колкото си искам... поне си дадох вид, че съм наясно със законовите си права [smilie18]

Та, всеки може да си лепне, че снимането е забранено, ама доколко ИМА ПРАВО да го забранява, според нашите закони де - това би трябвало да се изясни... щото, който е достатъчно окумуш, може да си защитава правата дори и тук [cool] [shtrak] [beer]

Автор: thumper   
Дата:   31-08-11 15:51

Иди в някой мол с кино, вечер след като са затворили магазините. Хем хора няма да ти се пречкат.

Автор: valen_tin   
Дата:   31-08-11 15:55

на мен мола ми трябва кажи речи за боке :) разбира се, че модела ще ми е основния обект. Мерси, ще звънна в 2-3 мола, ако се правят на много интересни ще ходя на витошка да си реализирам идеята [smile]

Автор: Suggs   
Дата:   31-08-11 15:56

В кой мол?!?

Във Варна - в Мол Варна не дават, в Гранд Мол и Двете кули няма проблем, в Пфое мол няма какво да се снима [smilie5] , а Сентрал плаза май вече го затвориха [smilie5] [smilie5] .
В по-малките молчета също дават.

ПП. А, ясно ... Забравих принципа - "Щом не се казва къде е, значи е в София" [smilie5] .

Публикацията е редактирана (31-08-11 15:57)

Автор: navy   
Дата:   31-08-11 15:57

Да, но охраната се пречка...

Щерка ми като и купих ДСЛР води приятелките си да се снимат във Варна Мол...
Никакви проблеми не им направиха.
Като отидох да ги вземам и ме помолиха да ги снимам заедно.
Веднага се изтипосаха двама от охраната и почнаха да питат що снимам...
Викам им - снимам си децата.
Те - добре, но спрете вече, не е забранено...
Аз - хубу!

Върнах фотото на щерката, извадих айфона и продължих.
За айфона не ми правят проблеми...

Автор: shama   
Дата:   31-08-11 16:22

Knartist , точно в щатско както си опънал някой статив да не говорим за осветление и веднага са ти цъфнали на главата да ти искат пермити и т.н. ... не че не можеш да минеш и по тънката лайсна ама рядко.

Иначе и тук , ако не се набиваш на очи може и да минеш обаче да ти е мирна главата звънни , питай .. и те така [smilie6]

Дата:   31-08-11 16:27

shama, въпросът е за това какво ти позволява (не ти забранява законът)... иначе всеки може да се ежи, ама като си имаш законовите основания зад гърба си, също можеш да се ежиш колкото си искаш [smilie3] [shtrak]

Автор: navy   
Дата:   31-08-11 17:02

МОЛ-а си е частна собственост... мдам.
Или обществено място? Май не е много обществено [smilie18]

Автор: MarinY   
Дата:   31-08-11 19:04

Тази тема е дъвкана поне пет пъти в последните една-две години.
Навсякъде важи правилото "прави каквото искаш, стига да не пречиш на другите".
От което следва: стативи, осветление, модели, гримьори и асистенти, изобщо всичко, което би попречило или притеснило минаващите наоколо хора, е със специално разрешение. В МОЛ, на улицата, в парка, обществено или частно място, няма значение. Трябва да си осигурите "тапия". [smilie3]
Другото е балкански бабаитлък.
[shtrak]

Автор: orlindraganov   
Дата:   31-08-11 19:39

Кво са забранили снимките в мола, половината шафрантии в спейсбук са се снимали сами в мола с уста, все едно два пъти я е ужилила оса.

Автор: MarinY   
Дата:   31-08-11 19:51

Драганов, що не четеш всички думи?!!!
[beer]

Автор: Hotsnail   
Дата:   31-08-11 20:55

С некса никъде на са ме питали нищо. Снимаш и ти е кеф. Хем хубав сензор хем прекрасна оптика, хем никой не те мисли за някой дето на гърба му юрави пари

Да му мислят тия с дизеларите.

Автор: Lalinda   
Дата:   31-08-11 21:25

Престижно ли е да се снимаш в мол?

Защо?

Дата:   31-08-11 22:01

Моловете а кажи речи единственото място в бг където е горе долу чисто и горе долу добре осветено.

Нямаме музеи или университети или други обществени сгради които да се отличават с тия две характеристики.

Та си мисля че за бързи портретчета от типа детоописа наиви, мола е много добра(и кажи речи единствно възможна) идея.

Не знам какви са тия симптоми на парвенющина у някои да обясняват колко са зле моловете. Мола е просто новата версия на мегдана или на търговската улица. Това е. Нищо специално в новия свят това е мястото където можеш да се видиш с познати на кафе, където има кино, има разни забавления, има артисти дето си представят творбите. Така де модерното културно и обществено средище.

Пък парвенютата от форума ако искат да си направят мегдан.

Публикацията е редактирана (01-09-11 20:28)

Автор: Marillion   
Дата:   31-08-11 22:03

Престижно е. Ние от село нали трябва да покажем къде сме ходили? Аз ако не съм се снимал у мола къде? Нали трябва да се види, че съм пазарил от световноизвестните марки на 200х завишени цени!

Дата:   31-08-11 22:38

Marillion именно ти и как Лали демонстрирате поведение на прикриващи се селяци. Дамгосате в ред молове, музикални изпълнители и какво ли не, все едно ако приемете че има и друг свят ще Ви пръсединят към простолюдието. И така не виждате как всъшност се набивате на очи като wannabes(думата на български е парвеню). A това е далеч по-грозно и отвратително от това да си си прост и неук селяндур, изпитващ наслада от всичко шаренко и весело в живота. Вие опитвайки се да докажете, колко сте възвишени и аристократични, изглеждате смешни и жалки. Под маската на културния деец прозира малодушието и комплексарщината, прикрита ганьовщина от която и Ви е срам и от която не можете да се отървете.

Говорим за нещо просто в България единствената обществено достъпна среда, дето човек може да се снима и да не изглежда като гротеска от социализма е МОЛ-а. Щото соц сградите освен за гротески за друго не стават. По света хората се снимат по университети, общини, музеи, галерии и т.н. А в БГ влизал ли си в националната галерия да видиш каквъв коптор е бившия дворец - позор за България, срам за всички дето се зовем българи. Така е с почти всички достъпни сгради - грозни, мръсни, неосветени, гнусни.

Публикацията е редактирана (01-09-11 20:29)

Автор: georgioiv   
Дата:   31-08-11 23:34

hostnail: с изключение на това, че се пише "парвеню" - с другото съм съгласен... [cool]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »