Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Каква видео камера да си вземем от USA - PAL или NTSC
Автор: nikola65   
Дата:   30-08-11 09:56

Здравейте,
Като си купуваме камера от Щатите, има ли значение коя от двете системи да изберем?
Не съм в час с видеото и затова ще съм ви благодарен на прости отговори и обяснения.
Благодаря !!!

Отговори на това съобщение
 Re: Каква видео камера да си вземем от USA - PAL или NTSC
Автор: mitku   
Дата:   30-08-11 10:11

1. Доста от камерите подържат и двете системи, т.е. вземаш и е въпрос на настройка какъв да е изходния формат.

2. Тези които имат само една система, за американския пазар са си на NTSC и няма как да "избираш".

3. Зависи къде ще ги ползваш - ако си е за САЩ трябва да са си NTSC... ако ще е за Европа - за предпочитане е да е PAL.

4. Най-вероятно става дума за цифрова камера и всъщност няма почти никакво значение какъв ти е файла, който е заснела. Като го прехвърлиш на компютъра файлът си е файл и зависи от софтуера какво искаш/можеш да правиш с него и реално е почти все тая как точно е заснет.

Та... зависи за каква точно камера става дума, какво смяташ да правиш с нея и къде ще я ползваш. [smilie7]

Дата:   30-08-11 10:31

Камерката на която съм се спрял е Sony HDR-CX160ЕВ или XR160Е Camcorder. По-скоро вторият модел. Ще ми е необходима за любителски цели, а до Америка не знам дали някога ще успея да стигна.
mitku, доколкото те разбрах от т.4, щом ще се обработва на РС-то, няма значение в каква с-ма снима камерата.

Дата:   30-08-11 10:37

Да... ако ще се обработва на компютъра реално е все тая и зависи от софтуера на компютъра (и най-вече от теб [smilie3] ) какво ще постигнеш.

Дата:   30-08-11 10:46

Отворих темата, защото забравих да спомена, че един и същ модел се предлага на двете с-ми и се зачудих, кой избор е правилния.
Ето ги и за:
PAL http://www.bhphotovideo.com/c/search?Ntt=Sony+HDR-XR160+pal&N=0&InitialSearch=yes

NTSC http://www.bhphotovideo.com/c/product/748415-REG/Sony_HDR_XR160_HDR_XR160_Camcorder.html

Цените им са еднакви.

Публикацията е редактирана (30-08-11 10:49)

Дата:   30-08-11 11:05

В такъв случай, както съм казал по-горе - в зависимост къде ще я ползваш. Вземи НТСЦ ако ще стоиш в САЩ... а ако ще я ползваш в Европа, вземи ПАЛ.

Дата:   30-08-11 11:15

mitku [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »