Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Накъсване на картината
Автор: pxdemon   
Дата:   28-08-11 00:48

Здравейте колеги, преди няколко дни си купих цифрова камера Sony hxr-mc1500 камерата ми харесва, но имам една забележка и незнам дали проблема е в камерата или е в мен. Когато снимам всичко си е ок работи си нормално, но когато кача материала на пц-то ми и го гледам се вижда като накъсване някак, контурите на обекта не вървят заедно със самият обект. Като се има на в предвит че снимам на Standart Definition. Искам да попитам някой друг срещал ли се е с този проблем и как може да се оправи ако не може да връщам камерата и да си търся друга?

Благодаря предварително! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Накъсване на картината
Автор: Батко   
Дата:   28-08-11 01:07

Съмнявам се проблемът да е в камерата!
Да не би да говориш за interlaced - картина?
Има видео-плейъри на "пц-то", които се справят с проблема, като им цъкнеш опцията "deinterlace" ( ако си на уиндоус, сигурен съм че го може това корейския kmplayer ).
Ако е просто накъсване, трябва да смениш декодерите.
А за да е най-сигурно, шерни един необработен видеоклип, примерно в tranz.it и веднага някой ще ти каже, ако има проблем, иначе ще падне едно гадаене и ще се изсипят кое от кое по професионални мнения, които я свършат работа - я не...

Дата:   28-08-11 01:31

Благодаря за бързия отговор :)
Ето шарнах го http://tranzit.dir.bg/load.php?id=73cUNiSoiwOGOn6h946384

Нарочно съм мърдал повече камерата за да види как се размазва, накъсва картината за да видите къде е проблема. Понеже трябва да го реша защото снимам сватби, а така не мога да го предложа на клиентите :)

p.s. Забравих да кажа, че го гледах и на тв и се получава същото не е само на пц-то, но го гледах след рендиране от сони вегас

Публикацията е редактирана (28-08-11 01:36)

Автор: MARIANA88   
Дата:   28-08-11 05:04

Тествах го на два компютъра. Единия е бавен и само за интернет го ползвам при него накъсва и маже както казваш .Пуснах го и на другия и там всичко си върви нормално ,така че не е проблема в камерата ти.

Автор: 35mm   
Дата:   28-08-11 12:41

И при мен видеото си върви нормално.

Автор: Батко   
Дата:   28-08-11 13:45

Изтеглих го и съответно с дабъл клик го пуснах с windows media player. Останах впечатлен колко добре върви видеото въпреки бързото местене на камерата и щях да пиша, че всичко е наред, но реших да го пусна и с kmplayer. Там нещата почнаха да накъсват! От както съм с windows 7, kmplayer-а почна да се държи странно! Накъсва ми и DVD-та, за това ги гледам с ArcSoft TotalMedia Theatre 3 ...
Не знам какво да те посъветвам! Камерата явно си е добре, пробвай с различен плейър да го пускаш. Ако го обработваш - тогава имаш всякакви възможности за избор на файлов формат.
Сега ще се опитам да изключа вътрешния декодер на kmplayer-а и да го накарам да ползва уиндоуския. Не знам с каква ОС си, но би трябвало media player на win7 да го плейва без проблеми!

Успех!

Дата:   28-08-11 23:15

Даам оказа се че ми е от Player-а защото го гледах през през медиа класик пуснах го през друг и всичко се оказа ок. А това смятаното се оказа че не съм направил настройките за рендиране както трябва във сони вегаса и затова така ми се накусваше и там.

Благодаря Ви много за оказаната помощ :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »