Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Страненен проблем с Д3000
Автор: TheBossBG   
Дата:   22-08-11 14:19

Отдавна се каня да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и дали е намирал решение. Става дума за прехвърлянето на файловете от картата на hdd през кардрийдър. С предишния ми апарат - Д40 нямах никакъв проблем, но с Д3000 нещо не мога да се разбера. Ползвам Никон Трансфер, съгласно инструкцията апаратът трябва да си създава нов фолдър на всеки 1000 кадъра. Д40ката си ги правеше коректно и при прехвърлянето на компютъра също си създаваше нов фолдър, на който си ги копираше. С Д3000 обаче ситуацията е доста странна. При първото прехвърляне си създаде нов фолдър, който обаче се явява нещо като продължение на предната поредица. Т.е. на Д40 бяха с имена 100NCD40-107NCD40, на Д3000 не ги почна пак от 100, а ги продължи от 108, Но с D3000 в края. В първия фолдър(108D3000)записа само един файл - DSC_0001.jpg и си създаде следващ фолдър 109D3000, в който записа 1203 файла. След което си ги раздели и почна в нов фолдър 110D3000. И там започна бъркотията. Навъртя около 2700 файла в тази директория. Понеже последните 900 от тях бяха от кукерите в Перник, аз ги отделих в нова директория създадена от мен - 111D3000. И в момента в нея има 3630 файла. В картата има 980, като всичките са качени на компютъра. Нямам идея какво да правя. Мисля, да изчакам да станат 1000+ кадъра в картата и да видя, дали няма да си направи автоматично нов фолдър. Но това уникално тъпо. Ако е така ще трябва всеки път да чакам да станат 1000 в картата, а не при 1000 прехвърлени да си прави нов фолдър. Все пак си помни поредността на кадрите, а не ги преписва отгоре, когато изпразня картата. Ще бъда признателен за всякакъв съвет. Защото не ми се иска да почвам на ръка да създавам фолдъри и да местя нещата по тях. Все пак софтуерите са създадени, за да ни облекчават живота, не да го усложняват

Отговори на това съобщение
 Re: Страненен проблем с Д3000
Автор: Alex-dan   
Дата:   22-08-11 14:57

Ами не знам ама защо просто не направиш настройка да ти прави папка с датата и да слага там заснетите файлове. За мен този вариант е супер, освен че прави бекъп и на другия хард по време на трансфера си ги сортира сам според датите и после се намират удобно, а не са мешаница в една папка сума ти...

Автор: tziko   
Дата:   22-08-11 15:09

Разцъкай опциите в Никонтрансфер и ще намериш решение.

Дата:   22-08-11 20:09

http://photo-zona.net/images/user63211/album20014/large/1314032407_xrkj1071_NikonCapture.jpg

Това са настройките, не съм ги пипал. Явно проблемът си остава в апарата. Въпреки, че и там прерових. Всъщност според документацията новият фолдър се създава автоматично при достигане на 1000 кадъра. И по спомени в Д40 нямаше значение дали са налични или не. Важното беше да ги завърти броячът.

Явно ще седна един ден и ще ги нахвърлям в папки по 1000(като, ако има поредица в два фолдъра ще я събирам в един) и след като изчистя картата, ще я форматна от апарата. Дано пък това да помогне. Даже и може да преименувам името на фолдъра в карта съобразно номерацията на компютъра.

Автор: джъмбо   
Дата:   22-08-11 22:05

чукни на " прави нов фолдер всеки път" ще е по добре

Дата:   23-08-11 06:43

Джъмбо, мерси за съвета, но нямам желание да работя по този начин. Синът ми си е сетнал неговия трансфер така и се е затрупал с папки. На мен ми е по-удобен описания по-горе начин и ми се иска да го възстановя.

Автор: джъмбо   
Дата:   23-08-11 09:18

затрупването с папки е просто немарливост....

просто веднага след трансфера се именуват и така има подреденост и прегледност...

ама ок всеки сам си решава де

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »