Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 Има ли техниката значение
Автор: violator   
Дата:   19-08-11 11:54

Аспекти, мнения, примери, анализ, изводи. Нека коментираме в тази посока [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли техниката значение
Автор: мара   
Дата:   19-08-11 11:56

ами зависи за какво...ако ми излезе мечка насреща най-неочаквано и поиска дА ме яде, предпочитам да имам тежък статив и тяло...и дълъг тежък обектив...

Дата:   19-08-11 11:59

Како Маре, за правене на фотография да са има в предвид [smilie24]

Автор: tnt   
Дата:   19-08-11 12:02

От актуалните теми ще дам пример : http://humanplanet.com/timothyallen/portfolio/

Едва ли би имало такъв резултат ако е снимано със сапунерка или с телефон, нали?

От друга страна, има доста интересни творби и с не особено "про" техника....

Истината е някъде там.

Автор: tantris   
Дата:   19-08-11 12:03

violator, има. Ама за създаване на нови визии, а не шлайфане на стари.

Дата:   19-08-11 12:04

Моля дайте и такива примери.

Автор: CyberGene   
Дата:   19-08-11 12:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-08-11 12:09

чакай да потърся един пич тука, от форума...като се появи, беше на 16-17 години, много интересен автор. снимаше с няква стара тояга и залагаше само на креативност. не, че всичко му беше уникално - и той вървеше по утъпкани пътеки...ама без тва не може. човек тръгва, па по някое време, ако има късмет, отклонява се и почва да тъпче свой си път...
https://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=57277

няма да се пробвам да ви качвам картинки, щото така и така не се виждат...

Дата:   19-08-11 12:11

CyberGene, то не е работата в това, че е профи, а в това, че е яко кадърен. щото има профита, дето и чеп за зеле не става от тях...

Автор: sirkhann   
Дата:   19-08-11 12:12

Техниката има значение за
- какво снимаш,
- как снимаш
- колко добре ти приляга сама техника и се допълваш в нея в това, което знаеш и което не знаеш.

Аз съм некадърен и имам нужда от кадърна техника, която да компенсира моите недостатъци. [smilie24]

Автор: rorus   
Дата:   19-08-11 12:19

1. За определен род неща - да, необходима е и съответната техника. Това най-вече в рекламната и въобще във фотографията по поръчка.

2. Хубава фотография може да се направи със всичко - даже и с пинхол. При художествената фотография по-важни са идеята, умението на фотографа, обработката след това, начина на представяне.

Скоро гледах в последния брой на BW Photography, UK - снимки от куба с iPhone - печат на цяла страница. Бяха обработени с plugin - стил лента, BW, квадрат.
Перфектни!

Автор: CyberGene   
Дата:   19-08-11 12:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Alex-dan   
Дата:   19-08-11 12:21

В началото няма значение, после има значение, след като си купиш най-якото пак няма значение [smilie5] Но обикновено, че няма значение ни убеждават или надъхани щракачи със сапунерки, които се намират за супер креативни и твърдят че друго не им трябва, разгеждайки шедьоври с снимани с айпод или прота които си имат всичко. А техниката няма значение ако не те ограничава технически... Гениална мисъл [smilie5]

Автор: rorus   
Дата:   19-08-11 12:24

По едно време се опитвах да нарисувам една 3D функция свързваща:

1. Качеството на една фотография
2. Използваната техника
3. Опита и майсторството на фотографа

Идеята беше, че т.3 може да компенсира т.2.

Докъде? Не успях, но знам че има такава зависимост...

Автор: borkond   
Дата:   19-08-11 12:25

Естествено, че има! Друг е въпроса ако не можеш да я използваш по предназначение.То и в армията е така, ако на някой идиот му дадат супер оръжие той вместо противника може да избие собствения си взвод.Няма да забравя как взводния си счупи носа с каската хвърляйки се като луд на земята, щото един от войниците изтърва учебната граната на 50 см пред него. Добре, че беше учебна щото и нас нямаше да ни има!

Дата:   19-08-11 12:25

е...то темата се изчерпа[smilie18]

Автор: Alex-dan   
Дата:   19-08-11 12:27

Иначе каквото и да си говорим, човек като си вземе ДСЛР дърпа напред, естествено може и да си остане на същото ниво, но в повечето случаи му се изясняват доста неща, за техниката на снимане, светлината. От там нататък вече е относително. Вчера ме среща някакво момиче и, чух че имаш як апарат, ела да ме снимаш. Или култовата реплика като видят снимките, еее с тоя апарат няма как да не са толкоз яки [smilie5] Така ли никой не се сети да каже, браво, яко си успял да я направиш снимката [smilie18]

Дата:   19-08-11 12:30

ахам. манджата я готви тенджерата [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Argazki   
Дата:   19-08-11 12:35

За публикуване на снимки в интернет и по разни форуми само стига техниката да има P.A.S.M и да знаеш как да ги ползваш, другото няма значение. Виж, ако трябва да се печати в голям размер или да продаваш снимики на клиент тогава има значение, колкото по- по-...
Незнам закво дъвчим стари теми ! Личи си че хората са на море и тук е мноооого скучно, старааашно ми доскучава...

Автор: chicken   
Дата:   19-08-11 12:37

Разбира се, че в общия случай техниката има огромно значение. А все пак тука говорим за хора снимащи, а не за сульото, дето просто имал пари. Така че половината "дълбоки" разсъждения са излишни, пък и вече дъвкани...
Конкретно за Виолатора и предвид какво създава той от известно време, ми да. Дори и за тази техника на снимане има значение техниката. Пък нищо, че прави фотография без апарат. Примерно. Все пак това е визуално изкуство, което не се пръква от нищото и не се показва чрез нищо.

Дата:   19-08-11 12:42

Argazki, вие дъвчите стари теми. Виолатора не е човек, дето ще пусне нещо обсъждано. Което ме навява на спомени за насмешливите погледи към някой от опитните му постановки, от които излизаха уникални резултати. И как ми е идело да ритам по кокалчетата разни прота с маркове дето не стъпват на земята като има аматьори около тях....

Дата:   19-08-11 12:44

Маро, ходи сготви манджа без тенджера. И аз се мъча да им да кафето без чашки, че криза е настанала, ама... [smilie5]

Дата:   19-08-11 12:45

ти храсти наблизо за шишове немаш ли?

Автор: Argazki   
Дата:   19-08-11 12:48

Пиленце мило, кво искаш да кажеш, че не сме обсъждали 100 пъти тая тема ли, само дето някой още не е казал , че било по-важно задапаратното...Скукаааа ! Ай отивай да пасеш !

Дата:   19-08-11 12:49

Хубу, че не може да топнем ше го преживеем (ама ми писна от сухичко), ма то и шиша си е техника бре! Пък там кви чалъми са...[smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »