Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Рефлектори за фотографски лампи?
Автор: cerberpeter   
Дата:   18-08-11 22:04

Сдобих се с няколко стари фото крушки 500W и мисля да започна с експериментите. Ще си направя нещо като студиен сетъп, което ще включва постоянно осветление от крушките, плексигласови плоскости за фон, отражение и т.н., различни отражатели и ръчно правени дифузери.

Единствения проблем за момента е къде да си намеря рефлектори за тези крушки или как да си ги направя.
Имам предвид нещо такова:

http://i.ehow.com/images/a02/84/ta/make-homemade-photography-lighting-1.1-800x800.jpg

Само че в по-различен размер и пропорции. Също мисля да добавя и някакви копчета с управление на напрежението (силата на светлината).

Ето и пример, как практически ще се ползват: http://www.youtube.com/watch?v=v_UcoCjAcik

Отговори на това съобщение
 Re: Рефлектори за фотографски лампи?
Автор: asahi   
Дата:   18-08-11 22:54

Следващият проблем ще е след като направиш всичко гореописано и изгори някоя крушка какво ще правиш.

Автор: pefoto01   
Дата:   18-08-11 23:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-08-11 00:46

asahi, За сега имам достатъчно крушки, но като изгорят, ако схемата ми е вършила работа, ще намеря още или ще си взема флоурисцентни.

pefoto01, благодаря за споделения опит!
Идеята ми е да ми излезе почти без пари [smilie5] , та затова не искам да си купувам предназначени за фотография рефлектори със стативи, защото си трябват доста средства.
А някакви съвсем обикновени рефлектори не мога да си намеря или не знам от къде. Търсил съм по железариите, но единственото подобно нещо са настолните лампи, а техните рефлектори са прекалено малки.

Мислих да си правя от ламарина и нитачка, но не мисля, че ще излезе нещо използваемо [smilie5]

Дата:   19-08-11 01:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-08-11 01:37

Затова предпочитам да намеря някакви готови купешки рефлектори. Това с картон + фолио и аз си го мислих, но просто ще е прекалено трудно да се направи, а какво да говорим за практичност.
Стативите ще са нещо като тези в клипа (от първия пост) - дървена пръчка, циментирана отдолу в кофичка. От рефлектора ще се залепи някакъв издатък чрез който с щипки ще се закача за пръчката-статив.

Автор: esc   
Дата:   19-08-11 01:44

те

Дата:   19-08-11 13:18

Благодаря за линка! Това сигурно щеше да свърши работа, но темата е доста стара, а продавача последно е писал че има само 3 броя [smilie2]

Дата:   19-08-11 15:10

Дата:   19-08-11 22:24

Със сигурност ще е по лесно и удобно с готови направени за целта комплекти, но трябва да похарча 400-500 лв. за 5 осветителни тела (фасунга, тефлектор и статив).

Ще търся по разни магазини нещо подобно.

Автор: darksorrow   
Дата:   20-08-11 15:39

5? 5 е абсурдно много за импровизирана система, особено с толкова компромисни в случая решения (не казвам, че е невъзможно да стане, напротив). на твое място бих се замислил как да постигна приемлив резултат за 3, които ще са ти абсолютно достатъчни за един куп неща.

иначе, макар да не ти се струва сериозно, можеш да вземеш малък леген, да го пробиеш в дъното и да импровизираш още една точка на закрепване, да го напръскаш с металически спрей, да се абстрахираш от цветната температура и да получиш един всъщност приемлив широк рефлекор. разни купи в подходящи размери от магазините за домакински съдове също биха ти свършили работа. тва с легена преди време съм го пробвал. всъщност не е толкова ужасно, колкото звучи (:

Публикацията е редактирана (20-08-11 15:42)

Дата:   20-08-11 21:49

Мисля си, че ми трябват 5 за да имам повече свобода и възможност да си правя по-сложни схеми.

Това с легените е хитро. Благодаря за идеята! [smile]
Ще си потърся подходящ размер и ще пробвам с един леген за да видя дали ще има задоволителен резултат.

Автор: borovinka   
Дата:   20-08-11 22:45

http://dynaphos.com/product.php?c=3&sc=19&id=183

Дата:   21-08-11 06:06

Дата:   21-08-11 14:17

Да, аз точно това бях гледал, но ако взема такива, ще ми трябват и истински стативи, а така ще ми излезе 400-500 лв., както бях споменал.
Благодаря все пак за линка!

Първо ще пробвам с нещо импровизирано, като това с легените например, а ако не се получи, сигурно ще си взема комплекти от Динафос на изплащане.

Публикацията е редактирана (22-08-11 15:37)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »