Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за макро-фото-място за снимане.
Автор: макромания   
Дата:   17-08-11 17:24

Здравейте, снимам малки обекти - зъби. Имам нужда от кът които да е организиран така че винаги да имам добри резултати без да гебя време за настройки на фотоапарат или светкавица. Ако някой може да ми помогне с литература или съвет ще съм много благодарен.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за макро-фото-място за снимане.
Автор: sirkhann   
Дата:   17-08-11 17:28

Има книжка за макрофотографията на Майкъл Фриймън. Въпросът е, че там няма готова схема, трябва човек сам да си я измисли и да си ползва нея.

Автор: anjsan   
Дата:   17-08-11 17:32

Нещо самоделно ли искаш да си направиш или да купиш готова техника ?

Автор: PeterPAN   
Дата:   17-08-11 18:47

виждал съм сец. зъболекарски камери с диодноосветление..

Автор: cicomanco   
Дата:   18-08-11 08:59

https://photo-forum.net/static/site_pics/150/i_1247772595_-6278139.jpg

Нещо такова?...[smile]
http://photovirage.com/blog/?p=1671

Автор: starterx   
Дата:   18-08-11 12:36

http://youtu.be/p1YFG40iyMw

Ето ти нещо нагледно.
Ако си зъботехник обаче,нещата са малко по-различни и с линк само няма да стане.
За да се опитам да те посъветвам,не е лошо да уточниш какво точно искаш да снимаш и най-вече дали си зъболекар или зъботехник?
Поздрави!

Публикацията е редактирана (18-08-11 12:52)

Дата:   18-08-11 17:40

Светкавицата на Сигма е по-евтина и върши същата работа.Аз съм савършил зъботехника и доста от клиентите ми докато бях във Фотосинтезис бяха зъболекари.Ако говорим за най-доброто, то си остава Олимпус.
Е620+50макро+ринговата светкавица.
Ноо не е за всеки! За снимки в уста търси стабилизирана матрица! Аз препоръчвам Оли , тъй като цветопредаването му е най-вярно!!! Меренето също![smilie24]

Дата:   18-08-11 18:43

За Сигмата и всичко съм напълно съгласен с cicomanco.И съм с Олимпус.(от миналата седмица с Е-30-благодаря,Дамяне![beer]!)
Въпроса обаче е така зададен,че разбирам че човека търси направо готово решение.
За да не се получи излишно купуване на техника и разочарование,мисля,че следният вариант е добър: G11
Това е(относително) евтин и най вече лек вариант с малко настройки,и без допълнителни обективи и светкавици.
Да не говорим,какво може да стане с Некс или Пен дори с китовите обективи-според мен,безогледалните апарати ще навлязат много сериозно в денталната сфера(но това е друга тема).

Най-важно е обаче,да се инвестира в знания,не само четене,а един курс-казвам го от личен опит.Но не "специализиран" за дентални снимки,защото ти трябват основните понятия.

Публикацията е редактирана (18-08-11 18:45)

Дата:   18-08-11 19:19

G11 е на цената на истински апарат бе човек!!!
За тия пари можеш да се оборудваш с Е-510 и макро на старо!!!

Дата:   19-08-11 09:02

Да,скъпо е.Щом има "дентал" в името,цената скача[smilie25] !
За тип Point-and-shot фотография(както е зададен въпроса),има два варианта:
1 Който и да е приличен компактен апарат(Канон пауършот например),на който може да се сложи макролеща и дифузор чрез адаптер-http://www.uvarov-optics.com/bg/diffuser.php

2 ДСЛР с макрообектив например:Е-510 с макро и задължително светкавица с ТТЛ.
Втория вариант вече става по-скъп,защото макро светкавиците са доста пари.Сигмата е към 800лв(и за Оли няма освен оригиналната).
2 вариант е много по-добре,ако има желание да се развива и да навлезе малко във фотографията.
За дентална фотография (и не само)6 Мпиксела се считат за напълно достатъчни,така,че пикселите не трябва да са водещи!
Другото нещо,което върши страхотна работа е предметна палатка.Най-малката от Дайнафос (каквато аз имам)е повече от достатъчна-така фотоместенцето става компактно[smilie24]
И пак да кажа-курса е абсолютно задължителен-варианти има[beer]

Дата:   19-08-11 09:27

Ако се снима пациент палатката е излишна.В повечето случаи зъболекарите ползват фенера на стола за основно осветление.
А, когато човек държи на качеството на работата си използва максимално доброто! Зъболекарите изкарват нелоши пари и комплект за 4000 не е проблем!Хубавото е че по-голямата част от тях са интелигентни и разумни и когато знаят че купуват нещо добро, цената не е водеща.(това е поне от моя опит!)

Дата:   19-08-11 10:39

Ами незнам,аз така и не разбрах какво точно се опитва да снима питащия-зъби в уста или на модел.Изхождам от това,че иска "организиран кът"-пациенти не се снимат в кът, а в кабинета.
Гледам,че профила му не е активен,така,че вероятно няма да разбера точно какво иска да прави.
Мисля,че сме дали някаква информация,все пак,оттук нататък макромания
трябва да внесе яснота.
[beer]

Автор: макромания   
Дата:   23-08-11 13:52

Много благодаря за вниманието на всички. Аз съм зъботехник и снимам както в уста , така и гипсови модели и отделни корони , мостове, протези и т.н. Имам фотоапарат Canon EOS 40D , 100мм. макро обектив 1:2.8 и макросветкавица МТ 24ЕХ. При снимане в уста апарата е настроен на 125 / 20 и ISO 100, имам постоянни добри резултати. Проблема е когато снимам модели, тогава снимките излизат с непостоянно качество - светли, тъмни или преосветени. Тогава губя време за настроика на светкавица или фотоапарат. Това зависи явно от осветлението в помещението в което снимам. Представям си този кът за макрофотография като мясо където да има някакво допълнитерно константно осветление, статив за апарата и някава площадка за снимане. Когато всичко се настрой осветление, светкавица, фотоапарат, да снимам бързо и дане губя време, а резултатите да ас постоянни. Снимки можете да видите на primadent.bg "за пациенти-комбинирано протезиране" Твърде е възможно да не ползвам достатъчно компетентно фотоапарата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »