Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фотоапарат от щатите..
Автор: Sa6370   
Дата:   16-08-11 22:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат от щатите..
Автор: asahi   
Дата:   16-08-11 22:03

Ще и тежи, ще го мисли и ще носи отговорност за него. Ако е оправна момата няма да има никакъв проблем. Ако е шматка - няма спасение.

Автор: sauron69   
Дата:   16-08-11 22:04

Ако си го носи в личния багаж- не.

Автор: canonio   
Дата:   16-08-11 22:05

На летището в София може да стане "уйть"...

Автор: hristov2256   
Дата:   16-08-11 22:41

Кво ще стане на летището в София? Изнесох сумати техника в ръчен багаж, дори не ме питаха кво има вътре, през скенера изглеждаше, че нося гранати и калашников вътре...

Да го слага в ръчен багаж, не в куфара, защото съм виждал как се мятат от 2 метра височина.

Дата:   16-08-11 22:43

Мен пък са ме питали. И са се заяждали за камери, за лаптопи, даже и за 1.1 мп сапунерка (преди 10 години обаче)

Дата:   16-08-11 22:44

Всичко, което не е декларирано като изнесено, подлежи на мито и ДДС процедура.... ако те хванат и ако не им бутнеш.

Автор: aeobs   
Дата:   16-08-11 22:46

Няма да има проблеми.

Дата:   16-08-11 22:47

И кое го гарантира това?

Дата:   16-08-11 23:05

canonio написа:

> Мен пък са ме питали. И са се заяждали (преди 10 години обаче)

Сега не сме преди 10 години гарантира това.

Разбира се авторът на темата трябва да е ясно, че техниката е хубаво да не е запечатана и да не бъде налична оригиналната опаковка.
Т.е. трябва да е за лично ползване или да изглежда, че е така.
Последния познат, който се прибра носеше 3 тела, 6 обектива и два мака.
Пътували сме десетки пъти, никой не е питал нишо.

Автор: Sa6370   
Дата:   16-08-11 23:09

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-08-11 23:11

е, браво ся... сглобяваш парчета от контекста... Сапунерката беше апетитна преди 10 години.
Постоянно кацам в БГ и постоянно внасям. Такава приказка "Пътували сме десетки пъти, никой не е питал нишо. " не значи, че това ще работи всеки път. Могат да се заяждат за всичко недекларирано. И ако не е изнесено от БГ или купено от ЕС, може да има усложнения.

Дата:   16-08-11 23:32

Грешно съм разбрал контекста, не съм го променял. :)
Щом редовно внасяш трябва да знаеш, че никой, нищо, никъде няма да ти каже.
А ако по някаква случайност това се случи казваш техниката е лична и разговорът приключва.
Персоналът по летищата има толкова много и по приоритетна работа, че въпросът с техниката е решен като никой не и държи сметка.
Опиши някой случай конкретно за да е валиден аргумента.
По-скоро нещо друго съмнително им е било на ум за теб и затова се е стигнало изобщо до разговор за техниката.

Публикацията е редактирана (16-08-11 23:35)

Автор: dismis   
Дата:   16-08-11 23:46

Аз също си донесох апарата в ръчния багаж и го бях отворил и не беше в кутията. Нямаше никакви проблеми. Мой приятел съшо донесе цяла раница с техника и пак нямаше никакви проблеми. Казваш че е ползвана и е за лично ползване и това е :)

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   17-08-11 01:26

Аз роднина от първа линия не мога да накарам да ми донесе един бонбон за 10 стотинки, дано при теб да се получи.
Ако не тежи може да добави една сигма 70-200/2.8 за никон[smilie24]

Публикацията е редактирана (17-08-11 01:27)

Автор: AndreyIst   
Дата:   17-08-11 01:54

Аз пътувам по сума пъти в годината по цял свят с лап топ и чанта апарати и обиктиви - в последните 10 никога не са ме питали.

Някога ме питаха старата Практика колко струва и я декларирах. Вече не е така.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   17-08-11 02:02

Комшията си купи един красив, лъскав и голям обектив. Направи икономия 500 лева от магазината цената, после като се развали даде толкова, че да му го поправят. [smilie24]

Автор: Frida   
Дата:   17-08-11 09:54

Почти всичко, което съм имала като техника ми е донесена на врата на приятел като негов собствен апарат или обектив. Никой няма да я пита, хората пренасят камери и обективи непрекъснато. Не е като преди 10 години. Ако се притеснява, да разопакова апарата, сякаш се работи с него, а не е чисто нов и това е.

Автор: danvan16   
Дата:   17-08-11 11:30

Автор: realnoncho   
Дата:   17-08-11 11:54

На мен ми донесоха скоро от Щатите в ръчен багаж - не е имало проблем. Аз като летях наскоро към Англия също нямаше проблеми, само в Париж ме накараха да извадя апарата и обективите от раницата.

Автор: ludiakolio   
Дата:   17-08-11 12:10

Само в ръчен багаж и не се разделяй с него,на летищата в БГ има кой да го оцени[smile]

Автор: ssson   
Дата:   17-08-11 16:04

Ами на някой пращали ли са му техника по поща или куриер,защото аз имам човек там да ми го вземе но няма да си идва насам...

Автор: pefoto01   
Дата:   18-08-11 01:09

Автор: klez   
Дата:   18-08-11 07:52

realnoncho от Париж и Лондон ко ще и една торба пакетирани фотоапарати да вкараш пак не вярвам да ти направят проблем... ЕС, няма мита, няма ДДС и т.н. на никой не му пука кво внасяш и кво не щот така или иначе не могат да ти земат допълнителни пари.

Относно щатите... ако е разопакован и изглежда като за лично ползване както казаха по-горе не би трябвало да има проблем. Ако се счупи - кофти.
Случвало ми се е да ми донесат чисто нов лаптоп от щатите и се оказа с заводски прецакана батерия.. (добре че имаше международна гаранция за цял свят, че я смениха) но не всичката техника има такава гаранция. Тоя лаптоп тогава беше поръчан от щатите не щот е по евтин а щот УЖ в щатите техниката била много по качествена... :) е - не беше.

п.с. тоя същият лаптоп 1 месец след като му изтече гаранцията му гръмна дъното :)

Публикацията е редактирана (18-08-11 07:52)

Автор: danvan16   
Дата:   18-08-11 11:32

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »