Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Атанасовско езеро - как?
Автор: vlex   
Дата:   13-08-11 12:24

Здраво,

понеже в момента съм на море, се завъртях да пощракам в Атанасовското езеро, обаче някъв "веселяк" от охраната на солницие ме спря и вика:
- Тука не може!
- Що?
- Щото така!
- Е добре де, това е ебати обяснението.. Защо не може?
- Щото така!
... хмм deja vu...

Изправен пред неоспорим логичен парадокс, че "не може, щото така", при все че БДЗП организират почистване, при тва баш края на тоя месец, при тва баш на солниците, при тва баш до колибката на тоя тип, обаче все пак "щото така" си е "щото така", реших да се откажа от чапли и пеликани и отидох да снимам на по-плиткото саблеклюни и брегобегачи, където според него "пак не може, щото така", един вид щото, разбираш ли, резерватът е част от солниците и там той също е господар.

Както и да е - аз си направих кадрите, но все пак се интересувам от хората, които са снимали там - как, аджеба, се влиза в тия солници да се снима и резервата само на територията на южната половина на езерото при укритието за наблюдение ли е, или е цялото езеро, имайки предвид, че ако не се лъжа цялото езеро с прилежащите й райони влизат в защитената зона..

http://bspb.org/images/ovm_maps/BG036_100.jpg

За последно знам, че Марчин и Рапторът бяха на Атанасовското, тъй че се надявам Боги да удари едно рамо, но тъй като има доста други люде, ходили да снимат там пилци, ще се радвам да ме светнат как става снимането в по-дълбокото при солниците.

Хайде, аз отивам да празнувам рд-то си. ^_^

Поздрави,
Влад

Отговори на това съобщение
 Re: Атанасовско езеро - как?
Автор: amplified   
Дата:   13-08-11 17:07

От къде се опита да влезеш?
Към солниците откъм Бургас ли?
Аз снимам от другата страна - като идваш от Сарафово точно преди отбивката Ситроен и Пума Аутлет (100)тина метра в дясно има черен път. Много лесно се изпуска обаче така че много бавно се минава и влиза в него (20-30км/ч макс). Само че ако ще снимаш с камо се подготви за едно готино куче, което полудява като види камо и най-много да ти изгони пилците. Носи му вода!

Можеш и да тръгнеш към Сарафово и на отбивката за Каблешково/Солници да свиеш и да си намериш къде да отбиеш и пеша да намериш място.

Аз поне тия знам [beer]

Автор: Will   
Дата:   13-08-11 21:16

Солниците са частна собственост и въпреки това може да се преминава пеша или с велосипед... явно си искал да минеш с кола... и аз да бях нямаше да те пусна с кола. Скоро един тъпънар беше блокирал ЖП линията с колата си там...

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   13-08-11 21:30

Така е по принцип, и аз всяка сутрин минавам по два пъти през солниците с колелото, но... разрешеното е по пътя и до басейните в които е лугата. Навътре в солниците е забранено влизането. Аз съм снимала там, но все късно следобед, когато вече няма работници и по-спокойно мога да се скатая. За птиците обаче се иска там определено рано сутрин, а тогава охраната още е бдителна . По пътя към солниците от разклона за Каблешково също няма достъп, или поне видим такъв, минах няколко пъти с колелото да проверя. Варианта е късен следобяд от наблюдателната къщичка до Луклойл, на изхода на Бургас, и малко по на юг от нея има черен път, но е доста диво. Но пък там се събират доста птици.

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   13-08-11 21:32

Иначе при изгрев можеш да пробваш и на Вая, има доста отбивки, които са си направили рибарите, от тях при късмет доста често има близък достъп до птиците.
Но нека все пак и птичарите да кажат, аз съм само един наблюдаващ любител [smile]

Автор: georgi969   
Дата:   13-08-11 22:03

на изхода към Сарафво, точно преди бензиностанцията на лук Ойл има отбивка,а малко по надоло и къщичка на БДЗП.Там можеш да снимаш.Иначе в солниците-не дават-било частна собственост.

Автор: gbrain   
Дата:   13-08-11 22:56

"Що? - Щото така!"

Кефиш [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (13-08-11 22:56)

Автор: shtukov   
Дата:   14-08-11 13:30

Асан, Айшето и малкото Асан отивали нанякъде с каруцата. По едно време малкия Асан попитал баща си:
-Тате, за кво е зелена тревата?
-Щот тъй.. - отговорил големия Асан.
-Ами тате, за кво е синьо небето..?
-Щот тъй..
-Тате за кво свети слънцето бре?
-Щот тъй..
И така малкия продължавал да задава въпроси, като получавал само горния отговор.
По едно време Айшето казала:
-Айде, стига притеснявай баща ти, да кара каруцата..
-Шът ма!-рекъл Асан.. Нека пита,..да знай!

Автор: vlex   
Дата:   15-08-11 00:02

Аз снимах баш около укритието на БДЗП, но края на месеца, ако успея да стегна колата след едно покушение от страна на сестра ми, ще ходя да помагам и ще взема да посетя и Ченгеле скеле, и Пода.

Автор: vgramatikov   
Дата:   15-08-11 08:04

Има си подходи някой трябва да ти покаже.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »