Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Алтернатива на никор 70-300 вр
Автор: chepkata   
Дата:   13-08-11 21:57

Иска ми се нещо в тоя диапазон,та се чудех има ли обективи от трети производители, които да не отстъпват/ а защо да не са и по- добри/ по качество от никора и естествено да са в неговия ценови клас? Изчетох доста в нета, но опита, все пак е много ценен. Ако някой си е играл с подобни стъкла, моля да сподели опит. Интересува ме фокус и бързина, стабилизация, цветопредаване и картинката като цяло. Ще го ползвам на Д 90. А за по-светло ще си помечтая.

Отговори на това съобщение
 Re: Алтернатива на никор 70-300 вр
Автор: mugen   
Дата:   13-08-11 22:13

Много добри отзиви гледах за новият Тамрон 70-300 USD

Автор: mishelle_m   
Дата:   13-08-11 22:22

На Д7к Тамрон 70-300 VC USD работи отлично (или поне за мойте нужди е перфектен).
Предполагам и на Д90 ще се справи не по-лошо.

Дата:   13-08-11 22:34

А с никора имал ли си контакт? Сега ще потърся инфо за тамрона, но Д 90 няма фина корекция на фокуса, та трябва избиране май. Не съм наясно, разбира се и може и да греша.

Автор: mishelle_m   
Дата:   13-08-11 23:14

Имах същата дилема - никора или тамрона. Тествах ги и някакси (лично мнение) тамрона ми се стори по-бързо фокусиращ, а и цветопредаването по ми допадна. За капак и цената му беше доста по-прилична, така че не му мислих много-много.[smile]

Автор: pefoto01   
Дата:   14-08-11 05:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kvakioh   
Дата:   14-08-11 09:06

В никакъв случай 55-300 не може да се сравнява със 70-300 (най-малко по изработка, физическите му размери сами говорят), Тамронът е добър, но все пак Никора си е към марката.

Автор: Mishelle_m   
Дата:   14-08-11 09:12

Тествах и 55-300 мислейки си, че ще е нещо подобно на пентакския. Е, няма нищо общо. Мнооого, ама много бавно стъкло.

Автор: pumabg   
Дата:   14-08-11 09:20

Не мога да разбера защо търсиш алтернатива? 70-300 VR е едно от много добрите стъкла в този диапазон и за тези пари...
Има една приказка:
- Остави питомното да гони дивото ...
Ако търсиш приключения с неясен край ...търси алтернативи [smilie3] В живота винаги ги има
[beer]

Автор: mitku   
Дата:   14-08-11 09:26

pumabg [smilie24]

Автор: mopt   
Дата:   14-08-11 09:48

Сигурно, точно както на мен, никора не му харесва. Вярно, че ежедневния му обектив е 16-85 и сравнен с него Никора е по-зле, но все пак очаквам повече от него.

Автор: Alex-dan   
Дата:   14-08-11 09:59

Вярно, че ежедневния му обектив е 16-85 и сравнен с него Никора е по-зле

Само не ми казвай, че сравняваш по нещо 16-85 и 70-300 ВР и казваш, че втория е по-зле [smilie18]
По-скоро приликите са позитивни, чудесна острота и супер ВР [smilie3] А и няма да намериш тест, който да казва, че новия Тамрон е по-добър от никора. С него се снима на 300 на 1/30 от ръка, скоро на тая скорост един приятел беше снимал катерица [smilie10] [smilie3]

300mm 1/25
http://tinyurl.com/3mx7nxm

П.П. и да те успокоя, в диапазона, в който се покриват 70-85мм 70-300 е по-добър [smilie18]

Публикацията е редактирана (14-08-11 10:07)

Автор: Mishelle_m   
Дата:   14-08-11 10:12

chepkata, тествай ги (лично) и решавай за себе си кой обектив по ти допада. От четене на тестове и субективни мнения полза няма.

Дата:   14-08-11 10:55

Благодаря за коментарите! Та, значи, в синтезиса тествах 55-300 и 70-300 и първия за това и не го споменавам. Стори ми се по-бавен и изработката нещо...абе има защо да е по-евтин. Знам, че фирмените обективи са по-доброто решение, но идеята беше дали няма и нещо друго, представящо се по-добре. Беше ме срам да тествам всички подобни стъкла в магазина, та за това и попитах тук. Естествено, ще пробвам пак, преди да купя, но бих си спестил най-неудачните, стига да знам кои са.

Автор: джъмбо   
Дата:   14-08-11 11:26

всеки рано или късно се връща към оригиналните стъкла.... примерите са десетки

Автор: mopt   
Дата:   14-08-11 13:03

Alex-dan това ми е субективното усещане при ежедневна употреба и на двата. Уточнявам, че съм ги купувал втора ръка и е възможно 70-300 да не е съвсем изправен.
16-85 фокусира по-бързо (което може би е очаквано с оглед на дължината) и е по-остър.
Ако ми кажеш как по-правилно да ги сравня с удоволствие ще се пробвам и ще споделя резултата.

Автор: pefoto01   
Дата:   14-08-11 15:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: bpavlov   
Дата:   14-08-11 15:28

70-300 VR е един от НЕсполучливите обективи на Никон, неслучайно базара е заринат с тях. Не може да се отрече, че изработката му е супер, размера и ергономията също, обаче резултатите са плачевни. Може да се хареса само на някой, който е снимал само с китови обективи. Ако ще взимаш 70-300, твърдо вземи новия Тамрон. Другия по-правилен подход е да се понапънеш малко и да си вземеш един 180/2.8, има един в базара в момента, или пък 80-200 втора употреба

Автор: e.stanev   
Дата:   14-08-11 16:54

bpavlov - Titan

Дата:   14-08-11 17:45

[thankyou] Можеш да се засилиш от някъде, казвам ти го съвсем отговорно [smilie5]

Дата:   14-08-11 17:54

Нищо от нещата, които си написал не е вярно. Нито изработката му е супер-дупер нито е малък обектив, като се разтегне си е доста. Още не са направили много по-добър 70-300 от него. Даже новия Канон на космическата цена според тестовете, които са излезнали не е нещо много повече...

Щях да пускам кадри, ама то толкова съм пускал в тия теми, че вече ме мързи. В късия край не е по-малко остър от твърдия 85мм на никон, при това затворен, в дългия е съвсем използваем. Стабилизацията му е уникална. Всички птици в профила ми са снимани с него на 300мм освен едно рибарче, дето е с макро ;)

Публикацията е редактирана (14-08-11 17:55)

Автор: aeobs   
Дата:   14-08-11 17:55

Като вземе да се пише със страници за такива китови обективи да се чуди човек.
Всичките са еднакви - тъмни, бавни, в дългия край незадоволителни, скъпи за това, което предлагат.
Иначе както и да го гледаш, за никор на никонско тяло винаги тези неща ще важат в най-малка степен.

Дата:   14-08-11 17:56

aeobs, то че е така така е, ама 300/4 кой ще ти го даде за 900 лв, 650 втора ръка... А де е и варио удобството? За такъв тип варио няма по-добро решение. Да беше Канонец, да се чудиш [smilie5] Още повече, че като гледам какво снимка човека, едва ли ще тръгне да се заравя в блатата да снима птици и да им брои после перата, не че не става, но за това си има други обективи наистина, ако се е заел сериозно човек. В дипазона си е екстра обективчето, да имаше по-добър такъв да спорим...

Публикацията е редактирана (14-08-11 18:07)

Дата:   14-08-11 18:10

aeobs, пише се за тия китови обективи, защото за стъкла по 3-4к. и нагоре лв. няма много за казване. Те са ясни и почти 100% качеството отговаря на цената им. Пък и най-често се ползват от хора, които няма какво да питат. А дали всички тъмни и бавни китаци са еднакви- не знам, но по-скоро не и точно това беше въпроса в темата. Не мисля, че всеки има нужда от "про" обективи, а когато на пазара има няколко като Сигма, Тамрон, Никор и т.н. обикновения потребител пита, преди да похарчи 1000 лв. Не е грешно, нали?
А като казах Сигма, техните обективи как са?
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: aeobs   
Дата:   14-08-11 18:15

Ами затова няма какво да се говори.
Според тялото се взима съответния обектив.
3rd party обектив почти винаги е лоша идея.
Дори този Тамрон да е единичен случай на сполучливост и да се конкурира с никонския най-малкото ще се обезцени два пъти повече и по-бързо от един Никор.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »